Hatékony csírátlanítás az élelmiszeriparban

2024 / 01 / 19 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hatékony csírátlanítás az élelmiszeriparban
Nagy problémát jelenthet a vírusok, baktériumok és gombák jelenléte, különösen a szálló penész, ha Önnek hűtőháza vagy élelmiszeripari raktára van. Kiváltképp igaz ez a húsüzemekre, ahol a légtértől a feldolgozógépekig, illetve a termékekig kiemelten fontos a sterilizálás. Frissesség, hosszabb eltarthatóság jellemzi azokat az emberi fogyasztásra alkalmas árucikkeket, amelyek átestek csírátlanításon.

A 253,7 nm-es UV-C sugárzással működő eszközökkel környezetbarát módon, vegyszermentesen, túladagolás nélkül elvégezhető a fertőtlenítés. Mindez magukra a termékekre semmilyen káros hatással nincs.

Élelmiszeripari csírátlanítás

 

Az eltarthatóságra nagy figyelmet kell fordítani az élelmiszeriparban. Ha Ön olyan mennyiségben termel, állít elő fogyasztási cikkeket, hogy azokat tárolni vagy raktározni kell, akkor a feladat hatványozódik. A húsiparban például a légteret, a falakat, a padlókat, a feldolgozógépeket éppúgy sterilizálni kell, mint magukat a termékeket. Még egy tökéletesen tisztának tűnő felületen is megtelepedhetnek biofilm rétegek. Ezek különösen ellenállóak, elpusztíthatatlanok szokványos eljárásokkal. A mikrobák megsemmisítésére a legeredményesebben működő eszközök az UV-C, vagy más néven germicidlámpák..

 

Nagyjából 1 év az általános, hasznos élettartama az UV-C lámpáknak. Ez körülbelül 9.000 óra üzemelést jelent. Ha Ön többször - akár 3-4 alkalommal is - ki- és bekapcsolja az eszközt, akkor az élethossz csökkenthet. Amennyiben csak 6-8 órát használja naponta, akkor is érdemes 3-4 évente cserélni azt. Emberekre veszélyes az UV-C lámpák által kibocsátott sugárzás. Kötőhártya-gyulladást vagy bőrsérüléseket okozhat, ezért csak védőszemüvegben és rövid ideig szabad egy légtérben tartózkodni.

 

Raktárhelyiségekben különösen előnyösek a germicidlámpák, mert szinte állandóan működhetnek. Ennek köszönhetően könnyen elérhető a csíramentes állapot a felületeken és a légtérben egyaránt.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Saját címke tervezése könnyedén? Nem lehetetlen!
Saját címke tervezése könnyedén? Nem lehetetlen!
A címkézés rengeteg iparágat érint, gyakran találkozhatunk az alkalmazásával irodai, logisztikai vagy gyógyszeripari felhasználás esetén. Jellemzően az egyediségre törekszünk, mely megvalósítására léteznek rendkívül frappáns megoldások is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.