A 253,7 nm-es UV-C sugárzással működő eszközökkel környezetbarát módon, vegyszermentesen, túladagolás nélkül elvégezhető a fertőtlenítés. Mindez magukra a termékekre semmilyen káros hatással nincs.
Élelmiszeripari csírátlanítás
Az eltarthatóságra nagy figyelmet kell fordítani az élelmiszeriparban. Ha Ön olyan mennyiségben termel, állít elő fogyasztási cikkeket, hogy azokat tárolni vagy raktározni kell, akkor a feladat hatványozódik. A húsiparban például a légteret, a falakat, a padlókat, a feldolgozógépeket éppúgy sterilizálni kell, mint magukat a termékeket. Még egy tökéletesen tisztának tűnő felületen is megtelepedhetnek biofilm rétegek. Ezek különösen ellenállóak, elpusztíthatatlanok szokványos eljárásokkal. A mikrobák megsemmisítésére a legeredményesebben működő eszközök az UV-C, vagy más néven germicidlámpák..
Nagyjából 1 év az általános, hasznos élettartama az UV-C lámpáknak. Ez körülbelül 9.000 óra üzemelést jelent. Ha Ön többször - akár 3-4 alkalommal is - ki- és bekapcsolja az eszközt, akkor az élethossz csökkenthet. Amennyiben csak 6-8 órát használja naponta, akkor is érdemes 3-4 évente cserélni azt. Emberekre veszélyes az UV-C lámpák által kibocsátott sugárzás. Kötőhártya-gyulladást vagy bőrsérüléseket okozhat, ezért csak védőszemüvegben és rövid ideig szabad egy légtérben tartózkodni.
Raktárhelyiségekben különösen előnyösek a germicidlámpák, mert szinte állandóan működhetnek. Ennek köszönhetően könnyen elérhető a csíramentes állapot a felületeken és a légtérben egyaránt.
(Szponzorált tartalom)