Hatékony csírátlanítás az élelmiszeriparban

2024 / 01 / 19 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hatékony csírátlanítás az élelmiszeriparban
Nagy problémát jelenthet a vírusok, baktériumok és gombák jelenléte, különösen a szálló penész, ha Önnek hűtőháza vagy élelmiszeripari raktára van. Kiváltképp igaz ez a húsüzemekre, ahol a légtértől a feldolgozógépekig, illetve a termékekig kiemelten fontos a sterilizálás. Frissesség, hosszabb eltarthatóság jellemzi azokat az emberi fogyasztásra alkalmas árucikkeket, amelyek átestek csírátlanításon.

A 253,7 nm-es UV-C sugárzással működő eszközökkel környezetbarát módon, vegyszermentesen, túladagolás nélkül elvégezhető a fertőtlenítés. Mindez magukra a termékekre semmilyen káros hatással nincs.

Élelmiszeripari csírátlanítás

 

Az eltarthatóságra nagy figyelmet kell fordítani az élelmiszeriparban. Ha Ön olyan mennyiségben termel, állít elő fogyasztási cikkeket, hogy azokat tárolni vagy raktározni kell, akkor a feladat hatványozódik. A húsiparban például a légteret, a falakat, a padlókat, a feldolgozógépeket éppúgy sterilizálni kell, mint magukat a termékeket. Még egy tökéletesen tisztának tűnő felületen is megtelepedhetnek biofilm rétegek. Ezek különösen ellenállóak, elpusztíthatatlanok szokványos eljárásokkal. A mikrobák megsemmisítésére a legeredményesebben működő eszközök az UV-C, vagy más néven germicidlámpák..

 

Nagyjából 1 év az általános, hasznos élettartama az UV-C lámpáknak. Ez körülbelül 9.000 óra üzemelést jelent. Ha Ön többször - akár 3-4 alkalommal is - ki- és bekapcsolja az eszközt, akkor az élethossz csökkenthet. Amennyiben csak 6-8 órát használja naponta, akkor is érdemes 3-4 évente cserélni azt. Emberekre veszélyes az UV-C lámpák által kibocsátott sugárzás. Kötőhártya-gyulladást vagy bőrsérüléseket okozhat, ezért csak védőszemüvegben és rövid ideig szabad egy légtérben tartózkodni.

 

Raktárhelyiségekben különösen előnyösek a germicidlámpák, mert szinte állandóan működhetnek. Ennek köszönhetően könnyen elérhető a csíramentes állapot a felületeken és a légtérben egyaránt.

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Ki ne szeretné a csinos blúzokat, pláne mivel kiváló hétköznapi viseletek, ugyanakkor a jeles alkalmakkor is remek választások, ha az elegáns megjelenés a célunk. De vajon tudjuk-e, hogy milyen anyagokat érdemes beszerezni, ha magunk szeretnénk stílusos blúzokat készíteni?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.