Házimozi élmény otthonodban, projektor segítségével

2022 / 04 / 23 / Fizetett Hirdetés
#pr
Házimozi élmény otthonodban, projektor segítségével
A projektorok jó szolgálatot tehetnek, ha szereted a filmeket, és szeretnél igazi moziélményt varázsolni a nappaliba, kertbe, magadnak, a családodnak, barátaidnak. A mozizás a szórakozásnak, kikapcsolódásnak sokak számára vonzó formája, amely nem lehet teljes egy nagy kivetítő nélkül.

Bár a lapostévék egyre nagyobbak, és egyre teljesebb élményt kínálnak, a projektorok egészen más hatást nyújtanak, ráadásul hordozhatóságuknak köszönhetően az autósmozik hangulatát is vissza tudják adni egy szép nyári estén. És ma már nem csak a tehetősek kiváltsága.

Házimozi és szórakoztató projektorok otthonra

Ha már egyszer is felmerült benned a gondolat egy projektor beszerzésére, de visszatartott a rendszerért fizetendő összeg, bátran nézz körül a piacon, meglepődsz majd, hogy akár egy TV áráért is beszerezhető már egy jó minőségű darab.

Fontold meg egy házimozi projektor vásárlását, ha mindened a mozi, és otthon is lenyűgöző moziélményre vágysz.

A pandémia miatt hosszú hónapokig zárva tartottak a mozik is, így a hardcore mozirajongók kiéhezetten várták a nyitás pillanatát. Ha beszerzel egy projektort, ilyen többet nem okoz gondot neked. Akkor is jó választás, ha szereted a filmeket, de mégsem szeretsz moziba járni a tömeg vagy egyéb ok miatt, ha jobban szereted otthonod kényelméből nézni a filmeket, sportműsorokat nagyban, változatos nassolnivalók társaságában, vagy ha például a gyerekek miatt időnként megállítanád a filmet.

Mit tud egy projektor?

A projektorok önmagukban nem képesek a hang és a műsor lejátszására, ehhez szükség van még néhány kiegészítőre.

A projektor tulajdonképpen egy kivetítő, egy monitor, ami a képet szolgáltatja. A lejátszó eszköz lehet bármi, ami le tud játszani filmeket: egy set top box vagy dekóder, saját film nézéséhez egy médialejátszó vagy Blu-ray, de akár a számítógéped is megfelel. Ha nincs, szerezz be egy megbízható, prémiumminőségű darabot az USAnotebook Lenovo Thinkpad kínálatából.

Bár a projektorok is rendelkeznek hangszóróval, de ez nem alkalmas mozizáshoz, így külső hangszóróra, konkrétan házimozi rendszerre is szükséged lesz.

A kép kivetítése történhet falra rögzített vagy hordozható, állványos vászonra. Ez utóbbi nagyobb mozgásszabadságot ad, így kertbe, nyaralóba vagy a barátokhoz is elvihető, ha máshol moziznál.

Hogyan válassz projektort?

Bár a projektorok hasonlónak tűnnek, teljesítményben, tudásban jelentős különbségek vannak köztük. Színtechnológiában - a házimozi projektorok többsége a DLP technológiát használja -, felbontásban - legalább Full HD vagy 4K legyen - és kontrasztban, fényerőben, fénykimenetben, csatlakozó portokban különbözhetnek egymástól. Az, hogy egy projektor mennyire használható kültéren, ahol sok a környezeti fény, a fénykimenet és fényerő tulajdonságoktól függ.

A vetítés szöge miatt a szoba mérete, a projektor elhelyezésének helye is befolyásolhatja választásodat.

Add meg magadnak a tökéletes moziélményt otthon, találd meg a céljaidhoz leginkább illő házimozi projektort.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.