Hennessy: tradíció és innováció egy palackban

2023 / 09 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hennessy: tradíció és innováció egy palackban
A konyakról, mint italról a francia elegancia és kifinomultság juthat az eszünkbe. A Hennessyről pedig az, hogy mindez találkozik az ír kitartással és üzleti érzékkel. A gyár ezeket az értékeket képviseli több, mint 250 éve.  

A konyakok Rolls-Royce-a

 

Egy kortyban nemcsak az évszázados, féltve őrzött receptúra titkai, de a gyártó minőség iránti rendíthetetlen elköteleződése is tetten érhető. Ennek köszönhetően a világ minden részén a minőségi konyak fogalma egybeforrt a Hennessy márkanévvel.

 

Hazánkban a Prémium Italnagykereskedés Online boltjában akár te is rendelhetsz egy palackot ezekből az igazán kifinomult párlatokból. Akár nagy társaságban, akár csak kettesben párunkkal élvezzük ezt a kitűnő konyakot, idézzük röviden fel keletkezésének történetét!

Egy ír katonatiszt esete a francia konyakkal

 

A cork megyében született Richard Hennessy ír katolikus családban nevelkedett. Ennek megfelelően nem szívlelte a protestáns hannoveri brit uralkodókat, akik elnyomták a szabadságszerető íreket.

 

Hennessy Úr ezért 19 évesen maga mögött hagyta szülőföldjét és áttelepült a katolikus Franciaországba, ahol katonatisztként szolgálta a francia királyságot. A katonáskodásnál azonban jövedelmezőbbnek tűnt a gazdasági életben karriert csinálni, ezért Mr. Hennessy és két üzleti partnere 1765-ben, némi francia bankhitellel megtámogatva, konyakkal kezdett el kereskedni. Innen számítjuk a Hennessy márka születését.

 

Az üzlet jól ment, mivel az 1760-as években kialakult rumhiány miatt jelentősen megnőtt az érdeklődés a konyakok iránt. Mr. Hennessy 1776-ban Bordeaux-ba települt át, ahol saját lepárlót nyitott.

 

Kitartása meghozta gyümölcsét, a század végére a Hennessy konyak meghódította Európa királyi udvarait és arisztokrata szalonjait. Hírnevét a francia forradalom és a napóleoni háborúk sem tépázták meg. Richard fia, James 1813-ban föltette a keresztnevét a cégnévre, így alakult ki a vállalat neve, amelyet ma is visel: "Jas Hennessy & Co". Mondhatjuk, hogy a többi már tényleg történelem.

 

A siker titka az innováció

 

Napjainkban, a franciaországi Charentében működő vállalat folyamatos fejlesztéseivel igyekszik  a piacon kivívott helyét megtartani. A gyártási és csomagolási folyamatok automatizálásával, a különleges formatervezett üvegpalackok használatával újabb és újabb piacokat és vásárlórétegeket hódítanak meg, szerte a világban. Nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos minőségellenőrzésre.

 

A különböző konyakok összeháziasításával minden piaci szegmensben jelen vannak a belépő kategóriától a prémium luxus kategóriáig bezárólag. A lényeg azonban nem változott 1765 óta. Minden korty Hennessy gyengéd, selymes, lágy, ugyanakkor kivételesen gazdag és mély ízzel rendelkezik. Aki még nem kóstolta annak leírhatatlan, aki pedig igen az alig várja, hogy újra élvezhesse.

(Szponzorált tartalom)


Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Mire figyeljünk, ha etikettcímkéket rendelünk?
Az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően olyan megoldások váltak számunkra elérhetővé, amelyek annak idején nem léteztek. Ezek közé tartozik többek között az etikettcímke készítése is.
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Mik azok az álláskönnyítő szőnyegek és mit érdemes tudni róluk?
Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy hol, milyen körülmények között dolgoznak, akkor valószínűleg nagyon változatos válaszokat kapnánk. Sokan például azt mondanák, hogy szinte egész nap – legalább 8-10 vagy akár 12 órán keresztül is – állómunkát végeznek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.