Hogyan írjon önéletrajzot egy informatikai szakember?

2023 / 06 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan írjon önéletrajzot egy informatikai szakember?
Amint az önéletrajzunk a HR-es vagy a toborzó kezébe kerül, a tartalma és a megjelenése alapján hamar megszületik arról a döntés, hogy érdemes-e jobban elmélyedni benne vagy sem.

Hiába vagyunk tehát profi IT-s szakemberek, és pályázunk meg egy hálózati rendszergazda állást a FüzesabonyÁllás https://fuzesabonyallas.hu/allasok/informatika-telekommunikacio aloldalán megjelenített hirdetések közül, ha a CV-nk nem tartalmazza azt, amit kell, és nincsen megfelelően felépítve, akkor valószínűleg a kupac aljára kerül majd.

 

No, de mit is tartalmaz egy tökéletes önéletrajz?

 

Először is fontos, hogy szerepeljenek benne az olyan elsődleges információk, mint amilyen például a név, cím, telefonszám és e-mail cím, hogy fel tudják venni velünk a cégek a kapcsolatot.

Továbbá szükség van még egy rövid összefoglalóra is a szakmai tapasztalatainkról és a technológiai ismereteinkről, amelynek a megírása során mindenképpen ügyelnünk kell arra, hogy figyelemfelkeltő, de mégis releváns legyen.

 

Ezután következhet a szakmai tapasztalatok felsorolása

 

Fontos, hogy mindez fordított időrendi sorrendben történjen meg, és csak olyan dolgokat írjunk le, amelyek szorosan kapcsolódnak az adott pozícióhoz.

 

Maradjunk akkor már a korábbi példánál! Ha hálózati rendszergazdának jelentkezünk, akkor ne írjuk bele azt, hogy az egyetem alatt dolgoztunk néhány évet az egyik pubban csaposként, hogy tudjuk fizetni a diákhitelt. Ez ugyanis semmit nem mond a toborzóknak arról, hogy képesek vagyunk-e megbirkózni a Windows rendszer adminisztrációjával Vmware környezetben.

 

Továbbá az is kulcsfontosságú, hogy ne csupán magukról a projektekről írjunk, hanem részletezzük azt is, hogy mi volt bennük pontosan a feladatunk, és milyen eredményeket sikerült elérnünk.

 

Ne felejtsük el a képesítéseinket sem!

 

Abban az esetben, ha már sok éve dolgozunk, akkor elég, ha a tanulmányainkkal csak említés szintjén foglalkozunk. Amennyiben viszont még csak nemrégiben fejeztük be az iskolát, és léptünk ki a munkaerőpiacra, akkor feltétlenül szenteljünk nagyobb teret az iskolai eredményeinknek.

 

Milyen legyen a megjelenése?

 

Amire az önéletrajzunk megírása során mindenképpen ügyelnünk kell az az, hogy rövid, tömör és áttekinthető legyen, és csak azokat az infókat tartalmazza, amelyek relevánsak a megpályázott munka szempontjából.

 

Ezeket pedig kellő struktúráltsággal kell megjeleníteni, úgy hogy a terjedelem tekintetében nem lépjük túl az egy oldalt, és több alcímet is alkalmazunk, hogy a munkáltatók könnyebben ki tudják nyerni a számukra szükséges, releváns információkat.

 

Nos, ennyit terveztünk mára. Reméljük, hogy ezek a tippek minden olvasónk segítségére lesznek majd abban, hogy sikeresen tudjanak pályázni álmaik informatikai állására.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Segítség az arctisztító kiválasztásához
Segítség az arctisztító kiválasztásához
Beszerezted magadnak a legdrágább kozmetikai termékeket, de a vonalak és az apró ráncocskák egyszerűen nem akarnak eltűnni az arcodról? Nos, ennek egy banálisan egyszerű oka lehet: nem fordítasz kellő figyelmet az alapos arctisztításra.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.