Hogyan képzeljünk el egy tetőtér beépítést?

2023 / 10 / 20 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan képzeljünk el egy tetőtér beépítést?
Alighanem sokan vannak olyanok, akik eljátszanak azzal a gondolattal, hogy hasznosítsák a tetőtérben gyakorlatilag kiaknázatlanul, parlagon heverő területeket. No persze nem beszántani, hanem inkább beépíteni szeretnék, növelve a lakóterületet.

Az ötlet nem rossz!

 

Ráadásul az ujhazbodrogi.hu minőségi gipszkartonjaival egyszerűen meg is tudjuk valósítani mindezt, költséghatékonyan, és akár saját kezűleg is. Ha nem sürgős a dolog, viszont akadnak eszközeink, van türelmünk, kitartásunk és némi kézügyességünk, nem feltétlenül kell sutba vágni az ötletet, hogy a saját két kezünkkel növeljük a teret az otthonunkban.

 

De vajon mi mindent érdemes megfontolni, mielőtt nagy svunggal belevágunk?

 

A szigetelés fontos kérdés!

 

Ha nem mi magunk építettük fel a házat, akkor előbb ki kell derítenünk, hogy van-e valamilyen hőszigetelés már kialakítva. Egy hőkamerás vizsgálat ki tudja deríteni nekünk ezt, feltérképezve az ingatlan helyzetét. Ez nagyon fontos, hiszen ennek alapján tudunk dönteni arról, hogy milyen megoldásokra lesz szükségünk annak érdekében, hogy a tetőtérben kialakított lakótér valóban élhető és komfortos legyen.

 

A szigeteléssel összefüggésben olyan feladatokkal is foglalkoznunk kell, mint a hőhidak elkerülése, a páralecsapódás megakadályozása, illetve a penészedés kialakulása. Persze a hőszigetelésnek elsősorban a hőveszteséggel való szembeszállásban lesz szerepe, amelynek révén energiahatékonyabbá tudjuk tenni az otthonunkat.

 

Nem mindegy, hogy milyen a tető!

 

Értelemszerűen az, hogy milyen a tető dőlésszöge, hatással lesz arra, hogy milyen mértékben és hogyan tudjuk hasznosítani majd a tetőteret. Optimálisnak az számít, ha ennek az értéke 30-35 fok közé esik. Ugyanakkor önmagában a tető formája még nem feltétlenül zárja ki a beépítés lehetőségét.

 

Ott van például a nyeregtető, amelyhez remekül passzol a térdfalas kialakítás. Ez az egyik legkiválóbb opció, amely a rendelkezésünkre állhat, ha azt nézzük, hogy mekkora teret tudunk ily módon pluszban kialakítani. A kontyos megoldás még mindig elég nagy magasságot biztosít, habár némileg kisebb lesz a tetőterünk, ha ugyanakkora épületen kontyos tetőszerkezettel rendelkezünk, szemben a nyeregtetős változattal.

A legkisebb teret arányosan a sátortetőből nyerhetjük, nem éppen ideális kiindulási alap sajnos. A manzárdtető azonban igen, sőt, ennél jobb lehetőséget egyik másik típus sem kínál. A hasznos, úgynevezett nettó terület kiszámításakor azokat a részeket vehetjük figyelembe, ahol a belmagasság minimum 190 cm-es.

 

Az ablakoknak nagy jelentősége van abban, hogy mennyire érezzük otthonosnak, sőt, tágasnak, barátságosnak is a tetőtérben kialakított teret. Ahogy a lakberendezési ötletek megvalósításakor is többnyire némileg fantáziadúsabban érdemes gondolkodnunk, úgy az ablakok esetében is lehetünk bátrabbak. Ma már nagyon sokféle opció elérhető, és sajátos hangulatot adhat az egész épületnek egy-egy különleges nyílászáró.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hogyan csinálj vásárlót a látogatókból?
Hogyan csinálj vásárlót a látogatókból?
Nem várhatod el a látogatóktól, akik még nem ismerik se a termékeidet, se a vállalkozásodat, hogy igent mondjanak rá, ezért első körben ne eladni akarj nekik, csak valamilyen elköteleződést ajánlj.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.