Hogyan készítsd fel a cicádat a tavaszi, nyári hónapokra?

2022 / 04 / 11 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan készítsd fel a cicádat a tavaszi, nyári hónapokra?
A tavasz a megújulás időszaka, hiszen felfrissítjük a ruhatárunkat, átrendezzük a lakásunkat, és igyekszünk többet időzni a szabadban, a friss levegőn. Ez utóbbi pedig a háziállatokra is igaz. Mielőtt azonban cicádnak is megengednéd, hogy hódoljon a tavasz örömeinek, ne feledkezz meg az alábbi óvintézkedésekről!

Védekezés az élősködők ellen…

Habár az enyhe teleknek köszönhetően az élősködők ma már sajnos egész évben jelen vannak, mégis a tavasz az az időszak, amikor fokozottan kell figyelni rájuk. A bolhák és a kullancsok is nagy veszélyt jelentenek a macskákra, de nem szabad megfeledkezni a szúnyogokról sem, amelyek a szívférgességet terjesztik.

Ezekbe az undok kis parazitákba cicád gyakorlatilag bárhol belefuthat, és mivel a megelőzés mindig könnyebb, mint a kialakult problémák kezelése, ezért jobb, ha előrelátó vagy, és alkalmazol valamilyen élősködők elleni készítményt.

A klasszikus, bolhairtásra alkalmas nyakörvet viszont sok cica nem viseli szívesen, emellett a hatékonyságuk sem a legjobb a multis termékeknek. A modern spot-on készítmények viszont jobb hatásfokkal működnek, és nem kell a macskának semmit magán hordania ahhoz, hogy védett legyen.

A bolhairtó cseppeket a Petguru oldaláról is megrendelheted, némely ilyen készítmény pedig a nevével ellentétben nemcsak a bolhák, hanem a kullancsok, a szőrtetvek és a szúnyogok ellen is véd.

A használatuk igazán egyszerű: a tubusban lévő teljes mennyiséget a macska bőrére kell csepegtetni a lapockája közötti területen. Az oldat felszívódik, majd a hatóanyagok eloszlanak a bőrön és a szőrzeten. A kezelést az ismertetőben feltüntetett időközönként ismételni kell, hogy a védelem fennmaradjon!

Póráz és hám beszerzése

Az állatvédők és a macskamentő szervezetek nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyi veszély leselkedik odakint egy szabadon kószáló cicára. Kertes házban ezért célszerű kedvencednek egy minden oldalról bekerített kifutót építeni, ahol kedvére élvezheti a friss levegőt.

Amennyiben városi lakásban élsz vagy szeretnéd, hogy macskád időnként “világot lásson”, akkor tegyél rá hámot és pórázt, így biztonságban tudod sétáltatni! Bár hazánkban ez a módszer még kevésbé elterjedt, sok országban már bevett gyakorlat a gazdik körében.

Ha hozzászoktatod az állatot a hám és a póráz viseléséhez, akkor ő is élvezni fogja majd ezeket a közös sétákat.

Nyakörv használata a gazdi adataival

Bármennyire is óvatos vagy, sajnos megtörténhet, hogy a macska felfedezőútra indul. Ehhez elég lehet egy nyitva felejtett ablak, esetleg egy nem teljesen “macskabiztos” kifutó is. Ha szerencséd van, akkor az állat hamarosan magától hazatér vagy egy olyan állatbarát ember találja meg, aki vissza akarja őt adni a tulajdonosának.

A becsületes megtalálónak pedig igencsak megkönnyíted a dolgát, ha az állat egy olyan nyakörvet visel, amin fel van tüntetve a neved és az elérhetőséged. Egy ilyen biléta gravíroztatása nem kerül sokba, de cserébe akár megmentheti cicád életét. De a legjobb megoldás ha kutyákhoz hasonlóan őt is bechippelteted az állatorvosnál!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.