Hogyan segít a lézer a fogászatban?

2022 / 06 / 28 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan segít a lézer a fogászatban?
A lézer használata fogászati területen egyre elterjedtebbé válik napjainkban. Ma már a modern szájsebészeti rendelők alap felszereltségei közé tartozik, és a legtöbb kezelés kiegészítéseként, vagy akár önálló kezelésként is használják. De mégis miként segíthet a fogászat területén a lézer és miként tudják hasznosítani a fogorvosok a mindennapi kezelések során? Cikkünkben bemutatunk néhány területet, ahol kifejezetten hasznos lehet.

A fogászati lézer előnyei

Számos előnye miatt mára egyre többen választják ezt a teljesen fájdalommentes és biztonságos kezelési kiegészítést. Mivel gyors gyógyulást biztosít, ugyanis javítja a szövetek regenerációs képességét, ezért a szájsebészet területén napjainkban szinte elengedhetetlen lett. Csökkenti továbbá a vérzést, ezáltal rövidebb beavatkozási időt és magas műtéti pontosságot tesz lehetővé. Ezért a legtöbb vérzéssel járó beavatkozás során igénybe veszik.Ráadásul gyerek számára is ideális módszer, hiszen teljesen fájdalommentes és halk módszer, ezért nem alakul ki bennünk félelemérzet.

Meglazult fogak esetében

„Fontos tisztázni, hogy a lézeres fogászati kezelés minden páciens esetében különböző, ezért az összes kezelést alapos állapotfelméréssel és szakorvosi konzultációval kezdünk.” – állítja Dr. Deák György szájsebész szakorvos, a Budapest Dentcare fogászat szakmai vezetője. A fog meglazulása a mellettük létrejött, sok esetben gyulladt ínytasakok miatt alakulhat ki. „A nagy energiájú dióda lézersugár az ínytasakokat fájdalommentesen eltávolítja és a gyulladásos szöveteket és a baktériumokat elpárologtatja, illetve sterilizálja a felületet. Ezen felül a fogak megerősítését is támogatja, ugyanis a fogat tartó csontba elősegíti a csontosodás és a regeneráció folyamtát.”

Fertőtlenítő és sebregeneráló hatású

Jótékony hatásainak köszönhetően több területen is hasznosítható a lézer. Fogszuvasodás esetén a fertőzött részt teljesen eltávolítja és a környező területet sterilizálja. Fertőtlenítő hatását egyéb fogíny- és fogágy betegségek kezelése során is nagy sikerrel használják, illetve gyökérkezelést követően a gyökércsatorna fertőtlenítését is ezzel a módszerrel végzik. A szájsebészet területén is közkedvelt megoldás a szakorvosok körében, ugyanis segítségével a szövetek precíz és pontos vágása és formázása lehetséges. Emellett sebregeneráló hatásának is nagy hasznát veszik.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.