Hogyan segít a lézer a fogászatban?

2022 / 06 / 28 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan segít a lézer a fogászatban?
A lézer használata fogászati területen egyre elterjedtebbé válik napjainkban. Ma már a modern szájsebészeti rendelők alap felszereltségei közé tartozik, és a legtöbb kezelés kiegészítéseként, vagy akár önálló kezelésként is használják. De mégis miként segíthet a fogászat területén a lézer és miként tudják hasznosítani a fogorvosok a mindennapi kezelések során? Cikkünkben bemutatunk néhány területet, ahol kifejezetten hasznos lehet.

A fogászati lézer előnyei

Számos előnye miatt mára egyre többen választják ezt a teljesen fájdalommentes és biztonságos kezelési kiegészítést. Mivel gyors gyógyulást biztosít, ugyanis javítja a szövetek regenerációs képességét, ezért a szájsebészet területén napjainkban szinte elengedhetetlen lett. Csökkenti továbbá a vérzést, ezáltal rövidebb beavatkozási időt és magas műtéti pontosságot tesz lehetővé. Ezért a legtöbb vérzéssel járó beavatkozás során igénybe veszik.Ráadásul gyerek számára is ideális módszer, hiszen teljesen fájdalommentes és halk módszer, ezért nem alakul ki bennünk félelemérzet.

Meglazult fogak esetében

„Fontos tisztázni, hogy a lézeres fogászati kezelés minden páciens esetében különböző, ezért az összes kezelést alapos állapotfelméréssel és szakorvosi konzultációval kezdünk.” – állítja Dr. Deák György szájsebész szakorvos, a Budapest Dentcare fogászat szakmai vezetője. A fog meglazulása a mellettük létrejött, sok esetben gyulladt ínytasakok miatt alakulhat ki. „A nagy energiájú dióda lézersugár az ínytasakokat fájdalommentesen eltávolítja és a gyulladásos szöveteket és a baktériumokat elpárologtatja, illetve sterilizálja a felületet. Ezen felül a fogak megerősítését is támogatja, ugyanis a fogat tartó csontba elősegíti a csontosodás és a regeneráció folyamtát.”

Fertőtlenítő és sebregeneráló hatású

Jótékony hatásainak köszönhetően több területen is hasznosítható a lézer. Fogszuvasodás esetén a fertőzött részt teljesen eltávolítja és a környező területet sterilizálja. Fertőtlenítő hatását egyéb fogíny- és fogágy betegségek kezelése során is nagy sikerrel használják, illetve gyökérkezelést követően a gyökércsatorna fertőtlenítését is ezzel a módszerrel végzik. A szájsebészet területén is közkedvelt megoldás a szakorvosok körében, ugyanis segítségével a szövetek precíz és pontos vágása és formázása lehetséges. Emellett sebregeneráló hatásának is nagy hasznát veszik.

(Szponzorált tartalom)


Hatékony támogatóink: a gyűrűskönyv és az iratrendező
Hatékony támogatóink: a gyűrűskönyv és az iratrendező
A digitalizáció térnyerése ellenére a papírnak továbbra is kiemelt szerepe van az adminisztratív feladatok és a mindennapi munkafolyamatok során. A rendszerezett és átgondolt iratkezelés időt és energiát takarít meg, amiben kiemelkedő szerepet játszanak a gyűrűskönyvek és az iratrendezők.
Soha ne mondj nemet egy női karórára!
Soha ne mondj nemet egy női karórára!
Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy minden hölgynek rendelkeznie kell egy időtálló és szép karórával. Ez a kiegészítő nem hiányozhat a repertoárból, hiszen feldobja a megjelenésünket, kifinomultabbá tesz és több magabiztosságot sugározhatunk általa.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.