Hogyan találjuk meg a megfelelő kulcsszavakat az ATS szoftverek kicselezéséhez?

2023 / 05 / 27 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan találjuk meg a megfelelő kulcsszavakat az ATS szoftverek kicselezéséhez?
Manapság a munkaadók körülbelül 75 százaléka alkalmaz a jelentkezők szűrésének egyszerűsítésére valamilyen ATS szoftvert, amelyek a beérkezett önéletrajzban és motivációs levélben a releváns kulcsszavak meglétére fókuszálnak.

Ezek a rendszerek viszont amennyire megkönnyítik a toborzók életét, olyannyira megnehezítik az álláskeresők dolgát. Nem egy olyan esetről hallottunk már ugyanis, hogy ezek az automatizált szoftverek csak azért szelekteltálták ki a magasan képzett jelölteket, mert nem alkalmazták a munkaköri leírásban szereplő kifejezéseket.

 

Annak érdekében tehát, hogy javítani tudjuk a Kaposvárállás https://kaposvarallas.hu/allasok/szallitas-fuvarozas aloldalán megjelenő hirdetésekre beküldött pályázatunk sikerességét, fontos, hogy beazonosítsuk a szektor és a kiszemelt pozícióval kapcsolatos gyakran használt kulcskifejezéseket

 

Olvassuk át még egyszer az álláshirdetést!

 

A releváns kulcsszavak beazonosításának az egyik legjobb módja, ha még egyszer alaposan átolvassuk a hirdetés szövegét, és kiemeljük belőle azokat a kifejezéseket, amelyeket a potenciális munkaadó többször is használt benne.

 

Vegyük példának az említett álláskereső webhelyen a fuvarozás kategóriában látható futár álláshirdetést! Ebben a feladatok és az elvárások résznél szereplő kifejezések közül a legfontosabbak közé tartozik a gépjárművezetői engedély, a terhelhetőség, a megbízhatóság, a helyismeret, az áruszállítás a partnereknek vagy a csomagok összekészítése.

 

Így ezeket nyugodtan használhatjuk a tapasztalatunk hangsúlyozására. Megemlíthetjük például, hogy az előző cégünknél mi voltunk a felelősek a Győrben, a Sopronban és az egyéb nagyobb nyugat-magyarországi városokban megtalálható partnereknek történő áruszállításért.

 

Arra viszont mindenképpen ügyeljünk, hogy ezeket a kulcsszavakat csak akkor használjuk, ha a szövegben van értelmük. Azzal sem teszünk jót ugyanis, ha görcsösen próbáljuk őket benyomorgatni a mondatokba.

Nem maradt más hátra, mint jelentkezni!

 

Ha elkészültünk az önéletrajzunk és a motivációs levelünk optimalizálásával, és az utólagos ellenőrzés során mindent rendben találtunk - a szövegek mentesek a helyesírási és komolyabb nyelvtani hibáktól -, akkor nem maradt más teendőnk, mint megnyomni a „Küldés” gombot a jelentkezéshez.

 

Fontos azonban, hogy az álláskeresés során több vasat is a tűzben tartsunk. Hiába hangzik ugyanis úgy az adott hirdetés szövege, mintha csak rólunk mintázták volna, a felvételi folyamat során bármi előfordulhat.

 

Így fontos, hogy ne csak egy, hanem több pozíciót is megpályázzunk. Ezeknél azonban ugyanaz az önéletrajz és motivációs levél nem biztos, hogy működni fog. Így érdemes őket ismét a rendelkezésre álló munkaköri leírás alapján testreszabni.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
A cégérték meghatározása kulcsfontosságú lépés minden vállalkozás életében, hiszen ennek alapján formálódnak a stratégiák, befektetések és pénzügyi döntések. Az érték meghatározása komplex folyamat, amely számos területet érint. Ebben a cikkben részletezzük, milyen esetekben válhat szükségessé a cég értékének meghatározása, milyen veszélyekkel járhat a helytelenül meghatározott cégérték, és hogyan lehet ezeket elkerülni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.