Hogyan tároljuk a kriptovalutákat?

2022 / 02 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan tároljuk a kriptovalutákat?
A kriptovaluta vásárlását követően a felhasználóknak át kell gondolniuk, hogyan tárolják digitális eszközeiket. A digitális eszköz megvásárlása után a felhasználóknak biztonságos helyet kell találniuk azok tárolására.

A kriptovaluta vásárlását követően a felhasználóknak át kell gondolniuk, hogyan tárolják digitális eszközeiket.

A digitális eszköz megvásárlása után a felhasználóknak biztonságos helyet kell találniuk azok tárolására. A fő különbség a fiat eszközökhöz képest, amelyek fizikai helyen tárolhatók, az az, hogy a kriptovaluták digitálisak, és a blokklánc néven ismert megosztott főkönyvben léteznek.

Érmék vásárlásakor egy privát kulcs és egy nyilvános kulcs kibocsátása történik. A pénztárcák több nyilvános kulcshoz kapcsolódhatnak, amelyek mindegyike egy az adott kriptopénztárcába küldendő pénzeszközök címeként szolgál. Míg ez a kulcs úgy adható ki, mint egy e-mail-cím, a privát kulcs inkább egy széf kulcsára hasonlít. A hasonlóság az, hogy a kulcsot birtokló felhasználó tartja benne a pénzeszközöket.

Bár ez az elgondolás a felszínen bonyolultnak tűnhet, különösen azoknak, akik még nem ismerik a kriptovalutát, a pénztárcáknak (például a bitcoin pénztárca), ahol a felhasználók privát kulcsaikat tárolhatják, az a céljuk, hogy felhasználóbarátabbá tegyék az élményt. Sajnos a pénztárcák fogalma tág, a választási lehetőségek száma pedig változatos. Ez azt jelenti, hogy a kriptovaluta tárolásának módja a felhasználón múlik.

A pénztárcák típusai

A kriptovaluta-pénztárcák két fő kategóriába sorolhatók: forró (online) és hideg (offline) pénztárcák. A legtöbb esetben az online pénztárca a gyakran kereskedőknek ajánlott, míg offline társaik jobban megfelelnek a hosszú időre tervezett, jelentős befektetéseknek.

A kriptopénztárcák a fizikai eszközöktől a papírdarabokon át az online szoftverekig terjednek. Az új felhasználók körében a leggyakoribbak azonban a beépített tőzsdeszolgáltatások, amelyek megkönnyítik a felhasználók számára, hogy eszközeiket közvetlenül a platformon tárolják. Ezek a változatos ajánlatok a kétféle tárolási típus, a forró vagy a hideg tárolási módok valamelyikébe tartoznak. Mindkettő különböző előnyökkel és hátrányokkal jár a felhasználók számára.

Egyrészt a forró vagy online pénztárcák elsősorban az egyszerű használatukról ismertek, különösen azok számára, akik gyakran kereskednek. Ebbe a kategóriába tartoznak a webalapú pénztárcák, az asztali pénztárcák és a mobiltárcák, amelyek mindegyike folyamatosan csatlakozik az internethez, ezért nincs szükség az offline és az online pénztárca közötti átmenetre a tranzakció végrehajtásához. A másodlagos előny az, hogy ezek a megoldások leveszik a privát kulcs tárolásának nyomását a felhasználóról - és a szolgáltatóra helyezik azt.

Ez azonban gyakran kétélű fegyver, mivel a tőzsdék gyakran a hackerek célpontjai, így a felhasználók privát kulcsai kockázatnak vannak kitéve. A hideg pénztárca, például a fent említett papírtárca vagy egy hardveres alternatíva kiküszöböli ezeket a kockázatokat, viszont más aggályok elé állítja a kriptovaluta tulajdonosát, mint például az ilyen eszköz elvesztése.

Miért fontos a megfelelő tárolást szem előtt tartaniuk a kriptovaluta-felhasználóknak?

A kiberbűnözők egyre ügyesebbek, ahogy újabb és újabb módszereket fedeznek fel a kriptovaluta-felhasználók kihasználására.

A digitális valuták használatának növekedésével és a forgó pénzeszközök arányának növekedésével a mézesbödön egyre vonzóbbá válik a rosszindulatú szereplők számára is. Ez egyre nyilvánvalóbbá vált, ahogy a kriptovaluta-támadások egyre célzottabbá váltak, a kiberbűnözők pedig egyre kifinomultabb módszereket találtak a befektetők pénzügyi eszközeinek ellopására. Egyes esetekben a kiberbűnözőkről ismert volt, hogy szélhámosság céljából készült eszközöket, adathalász e-maileket és más technikákat is használva lopják el a kriptovaluta-befektetők tulajdonát.

A meglévő kockázatok ellenére a kriptovaluták továbbra is számos előnyt kínálnak, például a magas hozamot és a DeFi világához való hozzáférést, amelyek mindenki számára vonzóvá teszik ezen eszközök birtoklását. Ezért a felhasználóknak alaposan meg kell fontolniuk, hogy hogyan óvják vagyonukat, 2022-ben minden eddiginél jobban.

Hogyan találhatnak az új és lelkes kriptovaluta-felhasználók az igényeiknek megfelelő pénztárcát?

A kriptovaluták tulajdonosainak lehetőségük van olyan pénztárcákat keresni, amelyek a legnagyobb biztonságot, funkcionalitást és használhatóságot kínálják – olyan funkciókat, amelyek minden felhasználó számára megfelelnek.

A felhasználóknak körültekintően kell figyelembe venniük az olyan tényezőket, mint a biztonság, a funkcionalitás és az egyszerű használat, amikor eldöntik, hol tárolják pénzeszközeiket. Bár ez általában a forró és a hideg tárolás közötti választást jelenti, az újabb pénztárcák számos ilyen funkciót kínálnak a felhasználóknak egyetlen ajánlaton belül.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

Hogyan segíthet egy marketing ügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketing ügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.