Hogyan válassz autós USB töltőt?

2022 / 01 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan válassz autós USB töltőt?
Szükség van-e autós USB töltőre? Felgyorsult életünk jelentős részét utazással töltjük, sokan közlekednek autóval, akár a munkahelyre történő utazást, akár a szabadidős kiruccanásokat, nyaralásokat értjük alatta.

Nincs bosszantóbb, mint amikor útközben merül le valamelyik eszköz, és töltő hiányában elvágva érezzük magunkat a világtól, mert nem működik a navigáció, nem vagyunk elérhetőek telefonon, vagy nem hallgathatjuk kedvenc zenéinket, netán a gyerekeket nem tudjuk lekötni utazás közben egy jó rajzfilmmel.

Apró USB töltők óriási szerepe

Számtalan elektronikai hordozható készülékkel, okoseszközzel rendelkezünk, amelyek szinte mindegyike USB-ről tölthető. Persze egyáltalán nem mindegy, milyen eszközt milyen töltővel töltünk, ugyanis van, amelyikkel a legjobb szándékunk ellenére is károsítjuk eszközünket.

Az sem mindegy, milyen USB csatlakozóval rendelkeznek eszközeink. Az USB csatlakozók szabványosak, vagyis az azt használó készülékek kompatibilisek egymással.

A legújabb változat, a reverzibilis USB-C, amelyet a korábbi A és B típusú portokhoz viszonyítva már nemcsak egyirányból lehet csatlakoztatni, mivel szimmetrikus oldalakkal rendelkezik. Ennek köszönhetően az ilyen csatlakozók strapabíróbbak, hiszen amikor csatlakoztatjuk, nem kell figyelni az irányra, így nem torzulhat, sérülhet. Ráadásul még univerzális is, ami azt jelenti, hogy a forrás és a céleszköz is ugyanazt a porttípust használhatja, így nem kell két különböző végű csatlakozót beszerezni, vagyis annál kevesebb kábelre van szükség.

A Kábelvilág webáruház USB kábel kínálatában egyaránt megtalálhatóak a korábbi típusú és verziójú, valamint a legújabb USB-C kábelek.

Autós USB töltő a kényelem tárgya

Az autós töltők USB porttal rendelkező tabletek, esetleg laptopok, zenei eszközök, mobilok, navigáció autóban történő töltésére szolgálnak. Az USB töltés alapja az 5V tápfeszültség, amely eredetileg 500mA-ra volt méretezve, de ma már ennél nagyobb, 1500-2100 mA teljesítményt igényelnek az eszközök.

Autós USB töltő kiválasztása előtt érdemes kicsit elgondolkodni azon, milyen és mennyi eszköz töltésére szeretnénk majd használni. Amennyiben az eszközhöz viszonyítva kis teljesítményű töltőt vásárol és használ, az nemcsak hogy nem tölti, hanem használat mellett még meríti is a készüléket, továbbá annak károsodását is okozhatja.

Mérlegelni kell a töltést igénylő eszközök számát is, és aszerint választani autós töltőt. Az egyportos töltők csak egyetlen USB-csatlakozóval rendelkeznek, a duál vagy a 3 portos chargerekhez egyszerre több készülék is csatlakoztatható, ami hasznos lehet, ha együtt utazik a család.

Az autós szivargyújtó csatlakozást is meg kell nézni töltőválasztás előtt, ugyanis előfordul, hogy az USB töltő nyaka túl rövid hozzá, így kontakthiba miatt nem fogjuk tudni működtetni.

Az autós töltő mellé szüksége lesz USB kábelre is, ha nem akarja minden alkalommal magával vinni a készülékek gyári kábeleit.

Javasoljuk, hogy körültekintően, a lehető legjobb minőségű töltőt válassza.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Az eszközök kalibrálása az egyik legfontosabb lépés a pontos mérések biztosítása érdekében. Ezért is fontos a megfelelő szakember felkutatása hozzá, hiszen a kalibrálás egyben a hatékony munkavégzés záloga is. Óriási könnyebbség, ha egy gyártó rögtön kalibrált eszközöket kínál, de akár külön kalibrációs szolgáltatást is vállal az eszközök mellé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.