Hogyan válassz LED szalagot?

2022 / 05 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan válassz LED szalagot?
A LED szalagok népszerűsége egyre nőtt az elmúlt években. Egyszerűen lehet velük látványosan dekorálni bármelyik helyiséget, legyen szó előszobáról, konyháról, hálószobáról vagy akár az erkélyről. Bizony, kültéren is pont olyan hatásosak, mint a lakás fedett részein, csak a megfelelő darabot kell kiválasztanod.

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány szempontot, amik segíthetnek, hogy a LED szalagod tökéletes szolgálatot nyújtson ott, ahova szánod.

Kintre vagy bentre?

Ez nagyon lényeges kérdés, hogy a világítás kültéren vagy beltéren lesz-e alkalmazva. Értelemszerűen a beltérre készített darabok nem rendelkeznek azzal a speciális borítással, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak (főleg a nedvességnek), így rövid időn belül tönkremennének. Sokan beltérre is inkább ezeket a modelleket választják, de igazából erre csak akkor van szükség, ha a fürdőszobát szeretnéd LED szalaggal hangulatosabbá tenni.

A beltérre használható fénycsíkok ára valamivel kedvezőbb, minden más tekintetben ugyanúgy állják a strapát, mint a szabadban használható társaik. A VasalatWebshop LED szalag kínálatában biztosan megtalálod a kedvedre valót, ha szeretnéd otthonodat feldobni ilyen extravagáns fénycsíkkal.

Csak dekoráció?

A következő nagy kérdéskör, hogy mi a cél a LED világítással? Pusztán esztétikai elemként funkcionál a lakásban? Meghitt világítást szeretnél a hálószobában? Ilyenkor bőven elég a 400-600 lm/m fényerővel bíró szalag. Ez lenne a fő világítás? Akkor viszont mindenképpen a nagyobb fényerejű termékek között kell válogatnod. Amikor elképzeled, hogy a lakás melyik részén és milyen feladatot lát el a fénycsík, akkor fehér fényben pompázik vagy színesben? Nyilván, ha ezt szánod fő fényforrásnak, akkor fehéret kell választanod, de ezek közül is megkülönböztetünk meleg (2700-3000K), természetes (4000-4500K) és hideg (6000-6400K) fényt.

Hangulatos színek

A színes szalagok között van olyan, ami a piros, zöld és a kék színeket tudják megjelentetni, illetve ezeknek az egyvelegét. Fehér színt is ki lehet keverni, de tudnod kell, hogy ebben az esetben mindig lesz egy kékes beütése a fehér világításnak. Ha neked ez nem megfelelő, akkor olyan típust vásárolj, ami plusz fehér chippel is rendelkezik. Az RGBW modell hideg fényt ad, az RGBWW meleget, az RGB+CCT jelölésű hideg és meleg fehér chipet is tartalmaz, ráadásul a színhőmérsékletet is te szabályozhatod.

Teljesítmény

A LED szalagok működése a tápegységen múlik. Ez lehet hagyományos dugvillás, de akár ipari vagy ipari slim változat is. Ahhoz, hogy megtudd, milyen tápegységre lesz szüksége az új világításodnak, a LED szalag hosszát szorozd meg a rajta található teljesítménnyel és a biztonság kedvéért adj hozzá még 20%-ot. Azt a tápegységet válaszd, aminek a teljesítménye a legközelebb esik a kapott értékhez.

Bizonyos nagyságú teljesítmény fölött a hűtést beépített ventilátor végzi, aminek a hangja zavaró lehet, ezért a szakemberek azt javasolják, hogy inkább több, de kisebb teljesítményű tápegység feleljen otthonod hangulatvilágításáért.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.