Hogyan zajlik egy költözés a kutyával?

2021 / 01 / 18 / Fizetett Hirdetés
#pr
Hogyan zajlik egy költözés a kutyával?
Egy új év kezdetén mindig ott a lehetőség arra, hogy idén változtass az eddigi életeden - márpedig egy költözés valóban elég nagy horderejű változásnak számít, nem igaz? És nem csak neked, kedves gazdi, hanem bizony a négylábú barátodnak is. Ellentétben veled ő viszont nem érti, hogy mire fel ez a nagy felfordulás, és mi ez a furcsa, idegen hely, amit ezentúl a család minden tagja csak “otthon”-ként emleget. Bárhogy is nézzük, a költözés időszaka bizony kutyusod számára sem lesz egyszerű, de egy kis extra odafigyeléssel sokat segíthetsz neki.

Csomagolás közben

Amikor előkerülnek a dobozok, és elkezdődik a pakolás, ne száműzd a kutyust magad mellől, mondván, hogy “úgyis csak láb alatt lesz”. Engedd, hogy megszaglássza a zsákokat, ládákat, dobozokat, és hagyd, hogy figyelje, mit csinálsz.

Lehetőleg az ő holmijait hagyd utoljára, hiszen ha a játékai nélkül elunja magát, akkor tényleg csak hátráltatni fog a munkában. Valamint szegény pára könnyen abba a hitbe eshet, hogy keresős játékot játszol vele, és szépen feltúrja majd a dobozokat, hogy aztán nagy büszkén odavigye neked a kedvenc játékát, amit a gondosan összepakolt csomagok legaljáról szedett elő.

Ezenfelül arról sem szabad megfeledkezned, hogy hiába van ezer dolga mindenkinek, a kutyust valakinek akkor is le kell vinnie sétálni.

A költözés napja

Eljött a nagy nap, a teherautó már a ház előtt áll, lehet felpakolni a cuccokat. A nagy felfordulás megrémítheti az állatot, a folyamatosan nyitva lévő bejárati ajtó pedig csalogathatja egy kis kalandozásra.

Legjobb, ha ebben a kalamajkában valaki mindig figyel kedvencedre, ha pedig ez nem lehetséges, akkor érdemes egy barátot megkérni, hogy erre az 1-2 napra vállalja a kutyaszitterkedést a saját otthonában. Persze vigye magával a kutyus kedvenc játékát, fekhelyét, is, és ne feledkezzen el a kiváló Josera eledelről sem, a Kutyakajas.hu Webáruház kínálatából. Így az eb békében vészelheti át a költözés viszontagságait.

Mivel az utazás elkerülhetetlen lesz, ezért biztos, ami biztos, már előtte szoktasd hozzá a kutyust a szállítóboxhoz és az autózáshoz, hogy ne a költözés napján kelljen erre gondot fordítani, amikor ezer más feladat is akad.

Az új otthonban

Biztos lehetsz benne, hogy az új hely nem csak neked lesz eleinte szokatlan. A kutyus először valószínűleg nem fogja majd érteni, hogy mit kerestek itt, és nyugtalanul viselkedhet. Légy türelmes, és hagyj neki időt arra, hogy megszokja az új környezetet!

Amikor először lép be a lakásba, engedd, hogy a saját szimatát követve végigmenjen az összes helyiségen, és mindent alaposan megvizsgálhasson. Ha kertes házról van szó, akkor hagyd, hogy megjelölje az udvart, hiszen ezentúl ez lesz az ő területe, amit őrizni fog.

Ezután pedig vezesd oda, ahová a fekhelyét, táljait, játékait helyezted el, és engedd, hogy belakja az új birodalmát. Ha a napi rutinban nem történik nagy változás, akkor rövid időn belül ő is otthon érzi majd magát.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.