Így néz ki a raktárkezelés a kiváló ügyviteli rendszerekben

2023 / 10 / 24 / Fizetett Hirdetés
#pr
Így néz ki a raktárkezelés a kiváló ügyviteli rendszerekben
A raktárkezelés az egyik fő modulja az ügyviteli rendszereknek. Azon vállalatok számára, akik áruk értékesítésével foglalkoznak, kifejezetten fontos, hogy tisztán lássák a készleteiket. Ebben nyújt óriási segítséget egy jól felépített, hatékonyságot támogató raktárkezelő. És, hogy hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Nézzük!

Rend a lelke mindennek! Mire jó egy ügyviteli rendszer?

 

Ma már gyakorlatilag minden vállalkozás tud profitálni abból, ha használ valamilyen CRM-et vagy ERP-t. Óriási segítséget tudnak nyújtani az értékesítésben, a mindennapi folyamatok optimalizálásában, a raktárkezelésben és a különböző további lehetőségek integrációjában is.

Egy jó ügyviteli rendszer tartalmaz készletkezelést, pénztárat, szállítási és beszerzési modult. Az értékesítés maximális támogatása kiemelt feladat. Emellett pedig segít a különböző webshopmotorokkal és a szállítmányozókkal való integrációban is.

Ezekkel a szoftverekkel kapunk egy olyan felületet, melyen keresztül sokkal könnyebb lesz minden feladatunk ellátása. Sőt még az üzleti döntéseinket is könnyebben fogjuk tudni majd meghozni, mivel több adat áll majd rendelkezésünkre, mint nélkülük.

Most pedig nézzük meg, hogy a készletek kezelésében miként segít egy ilyen rendszer.

Raktárkezelés: bevét, kiadás, leltár

Aki fizikai termékek értékesítésével foglalkozik, annak kifejezetten fontos a fejlett raktárkezelés. Ezzel lehet ugyanis biztosítani azt, hogy mindig naprakészek legyünk a készletünk aktuális állásával. Ehhez viszont egy összetett, mégis könnyen és gyorsan kezelhető rendszerre van szükségünk.

Tudnia kell kezelni a bevéteket, legyen szó akár raktárak közötti mozgásról, akár a gyárból vagy beszállítóktól érkező termékekről. Hogy gyors és pontos legyen a folyamat, a manuális rögzítés mellett a vonalkódos átvételt is ismernie kell, ugyanez igaz a kiadások oldalára is.

Az időszakos leltározást segítő modulra is szükség van, mellyel gyorsan és hatékonyan lehet rögzíteni a készleteket. Természetesen itt is működnie kell a vonalkóddal való rögzítésnek.

Készlet, raktárak és telephelyek, polcok

Egy jól működő raktárkezelő szoftver segítségével pillanatok alatt lekérdezhetőek a készletek. Hogy igazán nagy segítség legyen, tudnia kell kezelni az olyan plusz információkat is, mint a termékenkénti foglalt és beérkező mennyiségek.

A készlettörténet tartalmazzon minden bevétet és kiadást is. Ez rengeteg információt tud nyújtani számunkra például a szezonalitás azonosításához. De tudnia kell kezelni a különböző raktáraink, sőt telephelyeink közötti mozgást is. Sőt, azon belül a tárhelyek és polcok azonosítása is elengedhetetlen, ha igazán hatékonyak szeretnénk lenni. Emellett már csak plusz, de mindenképp nagyon hasznos, ha csoportosíthatóak is a termékeink, például konténerben vagy palettán.

A fentiekből jól látható, hogy egy kiváló ügyviteli rendszer mennyi mindenre képes a raktárkezelés tekintetében. Ha ezeket mind tudja, akkor maximálisan támogatni fogja a cég hatékonyságát.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.