Így óvhatják egészségünket a jövő okos vécéi

2022 / 07 / 08 / Fizetett Hirdetés
#pr
Így óvhatják egészségünket a jövő okos vécéi
Jelenleg életünk egyre több szegmenésre kiterjed a rohamos léptekben zajló digitalizáció. A különféle okos készülékek száma napról napra gyarapodik – azonban a fürdőszobánkban még nem igazán találkozhatunk velük. Viszont a jövő ilyen téren is nagy változásokat ígér, még pedig a különféle okos WC-k formájában. De mire lehet vajon jó egy ilyen high-tech toalett?

Nem csupán kényelmi funkciókra számíthatunk

Természetesen a legtöbb high-tech újdonság kapcsán a sokaknak azonnal a mindennapi életünket kényelmesebbé tevő innovációk jut eszébe. Magától értetődően az okos WC-k sem szűkölködnek majd efféle újdonságokban, viszont itt már jóval komolyabb, praktikusabb technológiai csodákra is számíthatunk. Például joggal várhatjuk, hogy a mozgássérült emberek számára robotikus segítséget nyújtsanak ezek a készülékek. Továbbá az egészségmegőrzés kiemelt szerepet játszik majd az okos vécék fejlesztéseinél. Olyan hasznos funkciókra számíthatunk, mint a rendszeres vizelet- és székletelemzés. Majd pedig ennek révén a készülék már a különféle betegségek tüneteinek kialakulása előtt képes kiszűrni azokat. Például olyan betegségeket, mint a diabétesz, a rák, valamint a különféle fertőzések vagy vesebetegségek. Ennek révén pedig már a kezdeti stádiumukban kezelhetővé válnak, így igen sok kellemetlenségtől és tragédiától megmenekülhetünk. Láthatjuk tehát, hogy rendkívül hasznos újításokról van szó. Ebből a adódóan az okos vécék témaköre egyáltalán nem sorolható a szokásos, hóbortos technológiai újítások közé. Bár sokak számára még igencsak idegen a téma, de minden bizonnyal a rendkívüli hasznos újításokról beszélhetünk majd, főleg ha ilyen módon az okos WC még életet is menthet.

Mire számíthatunk ezek kapcsán?

A jelenlegi technológiai fejlődés vonalát elnézve, méltán számíthatunk rá, hogy ezek a készülékek is majd az oly népszerű Android-rendszer köré épülnek. Ahogyan az egyre inkább megszokhattuk, pedig valószínűleg itt is megjelennek majd a különféle mesterséges intelligenciák is. Ma már például egyre többen használják a Google Asszisztenst, amely hang alapú, interaktív segítséget jelent a felhasználók számára. Ez pedig kifejezetten jól jöhet majd az okos WC-k esetében is. Természetesen ezek csupán spekulációk, viszont úgy néz ki az Android és a hangvezérlés egyre növekvő tendenciát mutatnak a jelenleg. Így tehát méltán számíthatunk rá, hogy a későbbiekben sem merülnek majd a feledés homályába. Ezek az újítások ráadásul kifejezetten hasznosak lehetnek a mozgássérült vagy koordinációs problémákkal küzdők számára. Ebből adódóan valószínű, hogy az egészségmegőrzést fókuszba helyező okos WC-k is hasznosítani fogják ezeket.

Mikortól számíthatunk rá, hogy az okos WC-k a mindennapjaink részét képezik majd?

Ha kicsit alaposabban megvizsgáljuk a témát, akkor láthatjuk, hogy egy ideje már igencsak foglalkoztatja a tervezők fantáziáját az efféle készülékek. Valójában már a korai kétezres évek elején is gyártottak prototípusokat az ehhez hasonló okos WC-kből. A jelenleg is rohamos léptekben zajló technológiai forradalom miatt viszont most már joggal számíthatunk rá, hogy hamarosan ezek a készülékek is a mindennapjaink részét képezik majd. Jelenleg azonban még meg kell elégednünk a hagyományos WC-kkel, és velük járó különféle problémákkal is. Talán a közeljövőben megjelenő high-tech darabok jóval praktikusabbak lesznek ugyan, viszont most még igencsak problémás lehet a WC tartály javítás. Hamarosan azonban valószínűleg eléggé gyakori jelenség lesz a WC csésze csere, mikor is minden otthonba bekerülnek a megjelenő okos készülékek.

(Szponzorált tartalom)


Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
A hőszigetelésnek kiemelt jelentősége van napjainkban az energiahatékonyság és a környezetvédelem kapcsán, de az energiaárak drasztikus emelkedése miatt is előtérbe került.
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
A mai cikkünkben megismertetünk azokkal a leggyakoribb sportfogadási hibákkal, amelyeket mindenképpen tudnod kell, mielőtt belevágsz az online sportfogadásba.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.