Így varrj párhuzamosan!

2022 / 10 / 19 / Fizetett Hirdetés
#pr
Így varrj párhuzamosan!
A párhuzamos varrásnak is megvan a maga titka, nagyon nem mindegy ugyanis, hogy hogyan, milyen eszközök segítségével végzed. Az alábbiakban beavatunk a párhuzamos varrás titkaiba és azt is megtudhatod, milyen kellékeket szükséges beszerezned a cél érdekében.

 

  1. Párhuzamos varrás ikertű segítségével

 

Párhuzamos varratokat számos helyen megfigyelhetsz: például a farmerek szárán, az oldalán vagy az alján is, vagy egy farmering szinte teljes felületén. A titok az ikertű alkalmazásában rejlik, amelyet a Butika.hu rödvidáru termékek választékában te is könnyedén felfedezhetsz. Ez a tűtípus simán alkalmazható egy egyszerű varrógéppel is. Nem kell hozzá más, mint két guriga cérna, amelyek akár különböző színűek is lehetnek, így még inkább izgalmas lesz az elkészült varrás.

A farmer ikertű úgy került kialakításra, hogy a két tű pontosan 4 mm távolságra helyezkedik el egymástól, és ezek természetesen végig párhuzamosan futnak egymás mellett. A farmer mellett léteznek más típusú ikertűk is, amelyek különböző vastagságú anyagokhoz valók.

2. Jelölőtollak és szabóceruzák a cél érdekében

 

 

Az is jó megoldás lehet, ha egy vonalzó segítségével egy jelölőtollal húzol párhuzamos vonalakat, és azokon futsz végig a varrógéppel. Jelölőtolból számos típus áll rendelkezésre, létezik belőle vékonyabb és vastagabb, fehér és kék, magától eltűnő vagy vízzel lemosható. Vannak szabókréták is, ezek is hasonló módon működnek és azonos célt szolgálnak.

Van olyan kréta is, amely görgős és utántölthető, ebből fehér és sárga változat létezik. Így minden típusú anyagon jól látszódik majd. Érdemes szót ejteni az ergonomikus párhuzamos krétaszórós festékről is, amelynek segítségével ugyancsak megoldható a párhuzamos vonalak rajzolása. Képes 15, 25, illetve 40 mm sortávolságra is alkotni, fajtától függően.

3. Jelölőrádlik és csontkések

 

 

A különféle fogazott vagy sima szabórádlik segítségével könnyen lehet egyenes vonalat húzni. Ugyanilyen hasznos a csontkés is, amely nevétől eltérően műanyagból készül. Használatukat követően mosni nem szükséges, elég csupán átvasalni az anyagot, és máris eltűnik a nyoma.

4. Felső anyagtovábbító sorvezetővel

 

 

Van olyan varrógép talp is, amelynek alkalmazásával megvalósulhat a párhuzamos varrás. Ezt főként a foltvarrásban használják, de más típusú alkotásnál is hasznos lehet. Az angolul walking-foot névre keresztelt eszköz társa a guide bar, vagyis a sorvezető. Használatakor az anyagtovábbítót ki kell iktatni a varrógépen.

A párhuzamos varrás bizonyos ruhadarabok tekintetében szinte alapkövetelmény, így azok számára, akik rendszeresen és sokat varrnak, ennek a kivitelezéséről is gondoskodni szükséges. Ha szeretnéd te is profi módon végezni a párhuzamos varrást, szerezd be a fent említett eszközök valamelyikét!

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Miért éri meg ergonomikus irodai széket választani?
Miért éri meg ergonomikus irodai széket választani?

Ergonómia, azaz kényelem, de ezen felül még akad jó néhány, egészséget, jó közérzetet támogató érv, ami a minőségi székválasztás mellett szól. Mondunk négy érvet az ergonomikus irodai szék választása mellett, majd három kiemelkedő modellt is megemlítünk!

Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.