Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?

2024 / 03 / 26 / Fizetett Hirdetés
#pr
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.

Az előnyök

 

A felhő alapú szolgáltatások használatakor a szoftverek futtatása és a fájlok tárolása nem a saját eszközön történik. Az adatok egy távoli szerveren vannak, így bárhonnan, bármelyik eszközről elérhetővé válnak. Ehhez csupán megbízható internetelérésre van szükség, jó példa erre a Google Docs és a Spotify.

 

A felhőtárhelynek számos előnye van, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy megszűnik a készülékhez kötöttség. A Dropbox, a Microsoft OneDrive, az iCloud és a Google Drive segítségével könnyen hozzá lehet férni bárhonnan a fájlokhoz, illetve azok egyszerűen meg is oszthatóak. Ráadásul a tárhely kapacitása miatt sem kell aggódni, ugyanis a fizikai adathordozókkal szemben a bővíthető felhőszolgáltatás esetében akár több terabyte helyhez is hozzá lehet jutni.

 

Nemcsak magánszemélyek számára hasznos a szolgáltatás, a vállalatok esetében is előnyös a használata. A biztonsági mentéseket ebben a rendszerben is lehet kezelni. Ennek a lehetőségnek köszönhetően, ha gond adódik a számítógépekkel, az adatok megmaradnak a felhőben, és könnyedén helyreállítható minden.

A home office-t is nagymértékben megkönnyíti a szolgáltatás, mivel a segítségével otthonról is el lehet érni a vállalat belső rendszerét. Az automatikus szinkronizálásnak köszönhetően pedig a távolról szerkesztett dokumentum változásait az irodában dolgozó kollégák is azonnal látják.

 

A típusok

 

A felhőszolgáltatásnak három típusa van: a nyilvános, a magán és a hibrid felhő. A nyilvánosra jellemző, hogy az adatok könnyen tárolhatóak, nagy tárhellyel rendelkezik, infrastruktúrát és szolgáltatásokat is kínál. Ide sorolható például az Amazon AWS. Ebben az esetben csak azért a szolgáltatásért kell fizetni, amely ténylegesen felhasználásra kerül.

 

A magán felhőt általában tűzfal védi, a szerverek egyetlen vállalat birtokában vannak. Ez a változat leginkább a szigorú szabályozási követelményekkel működő cégek számára jó választás. A felhőkörnyezetet saját igényre lehet szabni, valamint bármikor áthelyezhetőek az adatok.

 

A harmadik típus, a hibrid felhő a két előzőt ötvözi, hozzájárul ahhoz, hogy a legjobbat lehessen kihozni a vállalkozásból. Lehetővé teszi a gördülékeny kommunikációt a nyilvános és a magán változat között. Könnyen kezelhető, biztonságos, és lehetőséget biztosít a magánfelhő tárhelyének kibővítésére a nyilvános kapacitásával. Ráadásul hibázás esetén sem kell aggódni a hibrid szolgáltatás esetén, mivel vissza lehet állítani az adatokat.

 

Mindhárom típus kiváló választásnak bizonyul, a döntés meghozatalakor csupán az egyéni igényeket kell figyelembe venni. Magánszemélyek, egyéni vállalkozók és cégek számára egyaránt számos előnyt tartogatnak. Az alap biztonsági beállítások mellett extra lehetőségek is hozzájárulnak az adatok védelméhez, szóval emiatt sem kell aggódni.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A kültéri krétafestékről bővebben
A kültéri krétafestékről bővebben
A krétafesték gazdag színeket és selymes matt befejezést kínál, ezért rendkívül népszerűvé vált a vintage és shabby-chic átalakításoknál.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.