Ismerd meg a BDSM alapjait

2021 / 03 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ismerd meg a BDSM alapjait
Te hallottál már a BDSM-ről? Nem? És ha úgy említjük, hogy az 50 árnyalat könyvek? Na ugye, hogy így már dereng valami? Ez persze korántsem enged igazi betekintést a BDSM különleges és izgalmas világába, de arra elegendő, hogy fogalmunk legyen a létezéséről.

Lássuk is, hogy mik azok a fontos szabályok, amik nélkül nem lehet elképzelni mindezt biztonságos keretek között!

BDSM

Maga a mozaikszó jelentése többféleképpen is értelmezhető. Egyrészt ha magyarul keresünk rá megfelelő fogalmakat, akkor a kötözés - fegyelmezés, dominancia és alávetettség, valamint a szadizmus és mazochizmus közös elegyét kapjuk.

A szexnek ehhez a szegmenséhez igencsak nagyfokú bizalom szükséges, jóval erőteljesebb, mint mondjuk egy sima párkapcsolathoz. Ebben az esetben a felek felelnek egymás életéért és testi épségéért, ami azért nem kis felelősség. Ehhez persze jó néhány különleges szabály elfogadása és betartása szükséges, mert csak így lehet mindenki számára gyönyörteljes az aktus.

SSC, avagy a biztonság a fő szempont

Ez a rövidítés magyarul annyit tesz, hogy biztonság, józanság és beleegyezés. Ez annyit jelent, hogy mindkét fél figyel arra az aktus során, hogy mindketten biztonságban legyenek. Tehát minden esetben fontos, hogy csakis olyan keretek között kerüljön sor a BDSM szexuális élményre, hogy az maximálisan biztonságos legyen.

Ilyen például, hogy kikötözés során vigyázni kell arra, hogy nehogy elszorítsuk a másik fél csuklójában az ereket. Vagy mondjuk korbácsolás, paskolás közben ügyelni kell arra, hogy az ütések ne érjenek létfontosságú szervet vagy épp az arcot, továbbá nyoma se maradjon.

A másik ilyen fontos szempont, hogy mindenki őrizze meg a józanságát. Ezt mind a játék szempontjából, mind az alkoholos befolyásoltságból adódóan kell értelmezni. Amint valakinek nem komfortos az aktus, azt meg kell szakítani.

RACK- maradunk reálisak

Ez a rövidítés alapvetően arra világít rá, hogy ahogy az élet minden területe, úgy a BDSM is rejt magában bőven kockázatot. Ahogy semmi másban, úgy a szexnek ebben a vállfajában sincs 100 százalékos biztonság. Mindenképp rejt magában kockázatot és ebből kifolyólag bármikor veszélyessé válhat. Ennek az ismerete elengedhetetlen, hiszen mindenképp tisztában kell lenni azzal, hogy mibe vágunk bele az élvezet kedvéért. A cél továbbra is mindkét fél kielégülése.

Végül, de nem utolsósorban a legtöbben azt ismerik a BDSM-mel kapcsolatban, hogy biztonsági szavakat használnak. Ez pontosan így van, hiszen e nélkül nem lehetne megállítani az események menetét. Ezek a szavak általában rövidek, és semmilyen formában nem kötődnek a szexhez, hogy a hatás azonnali legyen. Ha ezek a szavak kimondásra kerülnek, azonnal meg kell állni az együttlétben, mert a domináns fél elért egy határt, ami már kellemetlen az alárendeltnek. Itt mutatkozik meg a józanság és a bizalom.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.