Ismerd meg a cane corso kutyafajta külső és belső jellemvonásait!

2023 / 12 / 20 / Fizetett Hirdetés
#pr
Ismerd meg a cane corso kutyafajta külső és belső jellemvonásait!
Az olasz masztiff nem véletlenül ejti rabul sok-sok kutyagazdi szívét, hiszen a harcias külsővel megáldott eb valójában egy érzékeny lelkű, családi kedvencet fed. Kiváló őrkutya, ugyanakkor nagyszerű társ is.

Az alábbiakban kitérünk arra, hogy milyen számára az ideális környezet. Olvass tovább, hogy megtudd neked való kutyafajta-e!

 

Az arénáktól a komfortos, szerető otthonig

 

Bemutatjuk a Grandopet.hu cane corso fajtaleírása alapján ezt a csodálatos kutyust, aki a legzordabb körülmények közül emelkedett ki, s napjainkra méltán kiérdemelte, hogy beálljon a népszerű fajták sorába.

 

Elődeit vadászatokon vetették be, azonban a háborúkban, arénákban is megállták a helyüket. Nem is meglepő, hogy kiváló őrző-védő ebként tartják számon, maga a neve is erre utal, hiszen a corso testőr, hatalmas, erős jelentésekkel párosul.

 

S mivel nagyon jó védelmező, akkoriban töltényhordozóként is alkalmazták. Bár sokan félnek tőle, marcona külseje miatt, az igazság az, hogy egy szeretetreméltó, érzékeny kutyusról van szó.

 

Erőteljes megjelenés, hatalmas szív

 

A robusztus cane corso egy masszív, izmos testfelépítésű eb, kan esetében a marmagasság 64-68 cm, míg a szukák 60-64 cm-esek. Egy kankutya akár 50 kg-ot is nyomhat, egy szuka pedig körülbelül 45 kg-ot.

 

Bundája fényes, sűrű, noha kevés aljszőrzettel rendelkezik, tulajdonképpen bármilyen színárnyalatban előfordulhat. A leggyakoribb a fekete, a szürke és a vörös, azonban nem ritka a foltos vagy csíkos változat sem. A teljesen fehér szín esetében érdemes óvatosnak lenni, hiszen egy genetikai problémát is rejthet, méghozzá a süketséget.

 

A pofiját tekintve széles fej, háromszög alakú fülek jellemzik, amelyhez éber tekintet és nagy, lapos orr párosul. Főbb jellegzetességei a homlokredői, illetve az ívelt szemöldöke, melyektől elgondolkodó arckifejezést mutat. A tekintélyt parancsoló, harcias küllem viszont egy kedves, érző szívű ebet takar, aki csodálatos családi kedvenc lehet.

Egy higgadt, végtelenül jámbor fajta, hozzá kell tenni persze azt is, hogy ideális nevelés, szerető környezet mellett. Mivel hatalmas mozgásigénnyel rendelkezik, erről fontos a megfelelő módon gondoskodni, érdemes kutyaiskolába járatni, ahol optimálisan szocializálódik, és nem maradhatnak el a közös gazdis programok sem.

 

A jelleme döntően a nevelésének függvénye

 

Ideális környezetben a cane corso tökéletes őrző-védő, ugyanakkor a gyerekekkel is remekül kijön. Családi- és munkakutyaként is megállja a helyét, találkozhatunk vele például a rendőrség keretein belül is, nyomkövetőként.

 

Annyi bizonyos, hogy határozott gazdit igényel, akitől rengeteg figyelmet és törődést kaphat, s aki képes naponta legalább fél óra közös aktív tevékenységet biztosítani számára. Nagyon ragaszkodó kedvenc, ebből kiindulva azoknak javasolt, akik egy hűséges, védelmező kutyára vágynak.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Bizonyos esetekben egy sima beltéri falfestékkel nem tudjuk elérni azt az eredményt, amit a helyzet megkövetelne. Makacs szennyeződések esetén a falon, dohányfüsttől vagy a kandalló füstjétől elszíneződött festék fedéséhez a folttakaró festékek nyújtanak tökéletes megoldást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.