Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez

2024 / 04 / 04 / Fizetett Hirdetés
#pr
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Az eszközök kalibrálása az egyik legfontosabb lépés a pontos mérések biztosítása érdekében. Ezért is fontos a megfelelő szakember felkutatása hozzá, hiszen a kalibrálás egyben a hatékony munkavégzés záloga is. Óriási könnyebbség, ha egy gyártó rögtön kalibrált eszközöket kínál, de akár külön kalibrációs szolgáltatást is vállal az eszközök mellé.

Hogyan zajlik a kalibrálás?

A kalibrálás folyamata professzionális kalibráló laboratóriumokban zajlik megfelelő hőmérsékleten, illetve speciális eljárásokkal, igény szerint pedig VDI és a DAKKS kalibrálás elvégzésére is lehetőség, sőt, szükség van. A folyamat végeztével kalibrálási tanúsítvánnyal együtt érkezik vissza a mérőeszköz.

A kalibrálás tehát precíz és szakértelmet kívánó folyamat, ezért különösen fontos ügyelni néhány szempontra a megfelelő cég választásakor:

  • mindenképp legyenek róla megbízható információk és dokumentációk
  • minimális leállási költségek és adminisztrációs munka járjon a folyamattal
  • gyors és megbízható legyen a szállítás, nehogy kár essen az eszközökben

Ezek mellett a kalibrálás szolgáltatás azt is biztosítja, hogy a munkavégzés a lehető legrövidebb időre álljon le, valamint megkönnyíti a dolgozók számára az adminisztrációt, ezzel időt és energiát spórolva.

Vannak ráadásul olyan iparágak, ahol a méréseknek szigorú nemzetközi előírásoknak kell megfelelniük. Tipikusan ilyen az autóipar vagy az egészségügy, ahol nem elég a gyári kalibrálás. Ilyenkor válik igazán fontossá a DAKKS kalibrálás.

Idővel újra szükség lesz kalibrálásra

A kalibrálás ráadásul nem egyszeri dolog, a vállalat minőségirányítási osztálya által meghatározott időszakonként újra el kell végezni. Ez egyben biztosíthatja a hosszú távon is precíz és biztonságos munkavégzést, tehát nagyon komolyan kell venni a kalibrálási időszakok betartását. A meghatározott időszakokon túl bizonyos események után is újrakalibrálásra van szükség, például ha munkavégzés közben leesett az eszköz.

Mi az a DAKKS kalibrálás?

DAKKS kalibrálást kifejezetten DAKKS által akkreditált laboratóriumok végeznek, eredményei teljeskörűen követhetők és nemzetközileg elismertek. A szigorú szabványoknak megfelelően ez a kalibrálás kiemelten megbízható, ráadásul az állami szabályozáson túl nemzetközi szinten is érvényes.

A DAKKS által akkreditált kalibrálási tanúsítványokkal rendelkező mérőeszközök biztosítják, hogy a mérési eredmények megbízhatóak és elfogadhatóak legyenek mind a belföldi, mind a nemzetközi piacon.

(Szponzorált tartalom)


Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
A hőszigetelésnek kiemelt jelentősége van napjainkban az energiahatékonyság és a környezetvédelem kapcsán, de az energiaárak drasztikus emelkedése miatt is előtérbe került.
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
A mai cikkünkben megismertetünk azokkal a leggyakoribb sportfogadási hibákkal, amelyeket mindenképpen tudnod kell, mielőtt belevágsz az online sportfogadásba.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.