Kényelem a lakásodban: a székek, kanapék és fotelek világa

2022 / 10 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Kényelem a lakásodban: a székek, kanapék és fotelek világa
A lakásunk berendezésekor hajlamosak vagyunk csak a külcsínre helyezni a hangsúlyt, holott a funkció legalább ilyen fontos. A legmagasabb prioritás kell, hogy legyen, hogy az otthonunk mindig kényelmes legyen a számunkra. Ebben nagy szerepük van azoknak a bútoroknak, amik a pihenés lehetőségét teremtik meg. Ilyen a fotel, a kanapé, az ágy, de még az étkezőben helyet foglaló székek is. Érdemes komolyabb hangsúlyt fektetni ezek kiválasztására, ha fontos számunkra a komfortérzet az otthonunkban.

Hogyan választ a többség kanapét?

Az interneten böngészve olyan könnyű azt mondani egy kanapéra, hogy „ez jól néz ki, megveszem”, ugye? Az ilyen vásárlásokat azonban nagyon gyakran bánják meg az emberek rövid idő múlva, mert kiderül, hogy a kanapé nem igazán felel meg az igényeiknek. Lehetne kisebb, lehetne nagyobb, lehetne puhább. A kanapék nem véletlenül sokfélék, nagyon különböznek az egyes emberek igényei, ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy mire van szükségünk, mielőtt választunk.

Sokan azt hiszik például, hogy minél puhább a kanapé, annál jobb, de ez sem feltétlenül igaz: a túl puha is lehet kényelmetlen, nem csak a túl kemény. Nem árt, ha kipróbálunk néhány ülőalkalmatosságot, ismerkedünk a prioritásainkkal, és akkor választunk, amikor már van valami elképzelésünk arról, hogy mi kényelmes számunkra igazán. ha ez megvan, jöhet a külcsín!

Mindez igaz a fotelekre is: ne ránézésre válasszunk, hanem alaposan gondoljuk át, kell-e nekünk lábtartó, szeretnénk-e, hogy dönthető legyen, jó ívben hajlik-e a háttámlája stb.

Kényelmetlen székek az étkezőben?

Az étkezőszékek még kevesebb hangsúlyt kapnak, hiszen azokon általában véve nem ülünk hosszú ideig. Egy kellemes családi vacsora azonban elhúzódhat néhány órán át, ahogy egy születésnapi ünnepség is, és az is elképzelhető, hogy barátokat vendégelünk meg, akikkel szeretnék egy kicsit beszélgetni még az asztalnál. Ilyenkor is mindegy, kényelmesek-e a székek? Ugye, hogy nem.

Az ember hamar elkezd kényelmetlenül fészkelődni, ha a szék túl kemény, hideg, kicsi. A design mellett éppen ezért érdemes a szék párnázottságát, méretét, kialakítását is figyelembe venni, mindenképpen legyen szempont, hogy hosszabb távon is kényelmesen tudjunk ülni rajta.

(Szponzorált tartalom)

(A fotó forrása: Polnon Prapanon / Shutterstock.com)


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.