Készülj tudatosan a fűtési szezonra!

2021 / 11 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Készülj tudatosan a fűtési szezonra!
Ha szeretnénk, ha nem, az ősz és a tél hamarabb kopogtat az ajtónkon, mint gondolnánk. Ez egyet jelent a fűtési berendezések leporolásával és alapos átvizsgálásával. Adunk néhány tippet, mire érdemes figyelni a felkészülés során.

Az aranyszabály, amely életet menthet

A legfontosabb feladat a fűtőberendezések újbóli használata előtt a füstelvezetésről való gondoskodás. Akár kandallóról, kazánról vagy teatűzhelyről beszélünk, az optimális szellőzés és a füst biztonságos távozásának biztosítása elengedhetetlen.

A füstelvezetéshez néhány fűtésszerelési eszközre lesz szükséged, ezek a füstcsövek és az ehhez tartozó könyök, hődob, pillangószelep és egyéb kiegészítők.

Szerezd be a szükséges fűtésszerelési anyagokat a Mentool honlapjáról, és gondoskodj a megfelelő füstelvezetésről és biztonságról!

A takarítás fontossága

A fűtési szezon végén, tavasszal érdemes egy alapos koromtalanítást végezned, amit aztán ősszel ismét ajánlott megtenned. Az égés következtében lerakódó kátrány és korom nehezítheti a fűtőberendezésed dolgát. Csökkenhet a teljesítmény, alacsony hatásfokon való működés következhet be, és akár a teljes szerkezet is kárba mehet.

A füstjáratokban lévő lerakódásokat különböző kéményseprő kefék segítségével távolíthatod el. Emellé javasoljuk, hogy koromtalanító adalékanyagokat is használj a biztos siker érdekében!

Haladj lépésekben, megfontoltan!

A takarítás után jöhet a fűtőberendezés kiegészítőinek ellenőrzése és beszerzése. A füstcsövek és az ajtók fontos elemeknek számítanak, ezek nélkül a fűtés nem működhet biztonságosan és rendeltetésszerűen.

A tömítések szintén kritikus szerepet töltenek be, ezért ezek beszerzéséről is érdemes ősszel gondoskodnod.

Vizsgáld meg az egyéb fontos kiegészítőket is, mint a piszkavas vagy a fűtési anyagot adagoló lapát. Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor mindent beszereztél, készen állsz, hogy először befűthess, de a piszkavas kettétörik.

A testi épséged soha ne kockáztasd, inkább szerezd be előre a fűtéshez szükséges segédeszközöket!

Egyéb praktikus kiegészítők

Ha a biztonságos és megfelelően működő fűtőberendezésed alig várja, hogy végre dolgozhasson a hosszú pihenés után, még egy dolgot ne felejts el!

A kandallók esetében különösen sok kellemetlenséget okozhat a tűz begyújtása. Ez egy hosszadalmas procedúra, és nem ér véget ott, hogy a tüzelőanyag lángra lobbant.

Válassz olyan gyújtóst, amely másodpercek alatt lobban lángra, és tartja izzásban a parazsat anélkül, hogy őrizned kellene a tüzet! Ezután pedig csak dőlj hátra a kedvenc könyveddel, és élvezd az otthonodban áradó meleget, amely hosszú ideig kitart!

A Mentool honlapján számos fűtésszerelési anyagot és kiegészítőt megtalálhatsz, valamint egyéb fontos fűtőberendezésekhez kapcsolódó kiegészítő termékeket is beszerezhetsz. Tekintsd meg a széles választékot és szerezz be mindent egy helyről, gyorsan és könnyedén!

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A Facebook Pixel beállításának lépései
A Facebook Pixel beállításának lépései
Az online marketingben a hirdetések terén fontos szerepe van a Facebook Pixelnek, vagy más néven képpontnak. Ez a kód nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kampányok jól teljesítsenek. A cikkben annak járunk utána, hogy miért van meghatározó jelentősége, illetve arra is kitérünk, hogy milyen lépésekből áll a beállítása.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.