Készülj tudatosan a fűtési szezonra!

2021 / 11 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Készülj tudatosan a fűtési szezonra!
Ha szeretnénk, ha nem, az ősz és a tél hamarabb kopogtat az ajtónkon, mint gondolnánk. Ez egyet jelent a fűtési berendezések leporolásával és alapos átvizsgálásával. Adunk néhány tippet, mire érdemes figyelni a felkészülés során.

Az aranyszabály, amely életet menthet

A legfontosabb feladat a fűtőberendezések újbóli használata előtt a füstelvezetésről való gondoskodás. Akár kandallóról, kazánról vagy teatűzhelyről beszélünk, az optimális szellőzés és a füst biztonságos távozásának biztosítása elengedhetetlen.

A füstelvezetéshez néhány fűtésszerelési eszközre lesz szükséged, ezek a füstcsövek és az ehhez tartozó könyök, hődob, pillangószelep és egyéb kiegészítők.

Szerezd be a szükséges fűtésszerelési anyagokat a Mentool honlapjáról, és gondoskodj a megfelelő füstelvezetésről és biztonságról!

A takarítás fontossága

A fűtési szezon végén, tavasszal érdemes egy alapos koromtalanítást végezned, amit aztán ősszel ismét ajánlott megtenned. Az égés következtében lerakódó kátrány és korom nehezítheti a fűtőberendezésed dolgát. Csökkenhet a teljesítmény, alacsony hatásfokon való működés következhet be, és akár a teljes szerkezet is kárba mehet.

A füstjáratokban lévő lerakódásokat különböző kéményseprő kefék segítségével távolíthatod el. Emellé javasoljuk, hogy koromtalanító adalékanyagokat is használj a biztos siker érdekében!

Haladj lépésekben, megfontoltan!

A takarítás után jöhet a fűtőberendezés kiegészítőinek ellenőrzése és beszerzése. A füstcsövek és az ajtók fontos elemeknek számítanak, ezek nélkül a fűtés nem működhet biztonságosan és rendeltetésszerűen.

A tömítések szintén kritikus szerepet töltenek be, ezért ezek beszerzéséről is érdemes ősszel gondoskodnod.

Vizsgáld meg az egyéb fontos kiegészítőket is, mint a piszkavas vagy a fűtési anyagot adagoló lapát. Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor mindent beszereztél, készen állsz, hogy először befűthess, de a piszkavas kettétörik.

A testi épséged soha ne kockáztasd, inkább szerezd be előre a fűtéshez szükséges segédeszközöket!

Egyéb praktikus kiegészítők

Ha a biztonságos és megfelelően működő fűtőberendezésed alig várja, hogy végre dolgozhasson a hosszú pihenés után, még egy dolgot ne felejts el!

A kandallók esetében különösen sok kellemetlenséget okozhat a tűz begyújtása. Ez egy hosszadalmas procedúra, és nem ér véget ott, hogy a tüzelőanyag lángra lobbant.

Válassz olyan gyújtóst, amely másodpercek alatt lobban lángra, és tartja izzásban a parazsat anélkül, hogy őrizned kellene a tüzet! Ezután pedig csak dőlj hátra a kedvenc könyveddel, és élvezd az otthonodban áradó meleget, amely hosszú ideig kitart!

A Mentool honlapján számos fűtésszerelési anyagot és kiegészítőt megtalálhatsz, valamint egyéb fontos fűtőberendezésekhez kapcsolódó kiegészítő termékeket is beszerezhetsz. Tekintsd meg a széles választékot és szerezz be mindent egy helyről, gyorsan és könnyedén!

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.