Kijelzős és nem kijelzős akkutöltők – ezt érdemes tudni róluk

2021 / 05 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Kijelzős és nem kijelzős akkutöltők – ezt érdemes tudni róluk
Ha akkumulátortöltőkről beszélünk, fontos tudni, hogy az akkukat több különböző módon tudjuk rendszerezni. Nem mindegy, hogy milyen célra, milyen akkut veszünk, ezek után pedig nem mindegy, hogy melyik akkumulátorhoz melyik töltőt használjuk.

Az akkumulátortöltőket rendszerezhetjük például aszerint, hogy van-e kijelzőjük vagy pedig nem rendelkeznek-e azzal. A következőkben a 18650-Akku.hu segítségével ezeket tekintjük át.

Az akkumulátorok

Először is nézzük meg, mi is az akkumulátor. Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, az akkumulátorok újratölthető elemek, de ez tényleg csak leegyszerűsítés. Az akkumulátorok azért jobbak a sima elemeknél, mert a tölthetőségük révén élettartamuk sokszorosára nő, ezzel pedig bizonyosan kevésbé terheljük a környezetet.

Érdemes az akkuknál néhány dolgot észben tartani. Ilyen például, hogy sima elemet és akkut nem tanácsos ugyanabban a készülékben használni, illetve van néhány eszköz, amin feltüntetik, hogy egyik vagy másik megoldást kerüljük.

Akkumulátortöltő

Az akkumulátortöltők gyakorlatilag az akkut töltésére szolgálnak. Használatuk egyszerű, csupán bele kell helyezni az akkumulátorokat. A legtöbb esetben úgy vannak kialakítva, hogy több méret is kényelmes elférjen bennük. Akkumulátortöltőknél manapság nagyon sokféléből választhatunk, az interneten is komoly segítséget kaphatunk például a 18650-Akku.hu-nál.

Az akkumulátortöltőknél arra kell figyelni, hogy ne tegyünk véletlenül a töltőbe sima elemet, mert az mindkettőben kárt tesz.

Az akkumulátortöltőket több módon is rendszerezhetjük, ilyen például, hogy van-e kijelzője az eszköznek vagy nincs.

Kijelzős töltők

A modern akkutöltők között találunk olyanokat, amelyeknek van kijelzője. A kijelzőn azt láthatjuk, hogy a benne elhelyezett akkuk mennyire vannak feltöltve. Kijelző szempontjából is lehetnek különbségek.

Vannak olyanok, amelyek egy kis akku képén mutatják a töltöttséget és vannak olyanok, amelyek számmal jelzik a töltöttségi szintet. Márkák és árak tekintetében igen nagy a szórás, de megállapítható, hogy a komolyabb készülékek már magasabb kategóriában mozognak.

Kijelző nélküli töltők

Az előző csoporttal szemben vannak olyan eszközök, amelyeknek nincs kijelzője. Ezek a töltők is jelzik a töltöttségi szintet, általában LED fényekkel, annyi különbség van a kijelzősökhöz képest, hogy általában nem tudjuk, hogy még mennyi idő van hátra a töltésből. Ezeknél a töltőknél is több márka és árkategória létezik, így könnyen megtaláljuk a nekünk megfelelőt.

Mint láthattuk, az akkumulátortöltők egyik rendszerezési módja a kijelző szerinti csoportosítás. Márkákat és az árakat tekintve a különbség elhanyagolható, de bármelyiket választjuk, a fenti tanácsokra érdemes figyelni.

(Szponzorált tartalom)


Hatékony támogatóink: a gyűrűskönyv és az iratrendező
Hatékony támogatóink: a gyűrűskönyv és az iratrendező
A digitalizáció térnyerése ellenére a papírnak továbbra is kiemelt szerepe van az adminisztratív feladatok és a mindennapi munkafolyamatok során. A rendszerezett és átgondolt iratkezelés időt és energiát takarít meg, amiben kiemelkedő szerepet játszanak a gyűrűskönyvek és az iratrendezők.
Soha ne mondj nemet egy női karórára!
Soha ne mondj nemet egy női karórára!
Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy minden hölgynek rendelkeznie kell egy időtálló és szép karórával. Ez a kiegészítő nem hiányozhat a repertoárból, hiszen feldobja a megjelenésünket, kifinomultabbá tesz és több magabiztosságot sugározhatunk általa.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.