Kiknek és miért fontos multivitamint szedni?

2024 / 02 / 23 / Fizetett Hirdetés
#pr
Kiknek és miért fontos multivitamint szedni?
Az élelmiszerek már nem tartalmaznak annyi vitamint, mint régen, ezért nem igazán lehetséges annyi mindent enni, amennyiből minden vitamin pótolható. Emiatt szükség van a kiegészítésre, főleg télen, a megfázásos időszakban. Sokan azonban egész évben szednek multivitamint, így támogatják az immunrendszerüket, hogy később se betegedjenek meg.  

Persze vannak, akik azt állítják, hogy ha kiegyensúlyozottan táplálkozunk, akkor nincs szükség pluszban vitaminokra, de a mai világban ez szinte lehetetlen. A Patikatt.hu multivitaminjainak kínálatából választhatunk is magunknak olyat, ami elősegíti a megbetegedések elkerülését.

 

A minőség meghatározó tényező

 

Miért is kell a vitaminhiányt megfékezni? Mert ha valamelyikből nincs elegendő, az betegségek kialakulásához vezethet. Miért nem elég, ha sok zöldséget és gyümölcsöt eszel? Mert a minőség is számít, nem csak a mennyiség. Még ha meg is eszel belőlük egy jó nagy adagot, akkor sem biztos, hogy kielégítetted a napi vitaminszükségletedet.

 

Az élelmiszerek vitamin- és ásványianyag-tartalma a származási helyüktől is függ, Amennyiben a multivitamin rendszeres fogyasztása mellett döntesz, akkor is célszerű minőségit választani. Vitamin és vitamin között is óriási lehet a különbség.

 

Mindig olvasd el, pontosan mit tartalmaz, honnan származik, ellenőrzött, bevizsgált termékről van-e szó! Ügyelj rá, hogy kizárólag megbízható helyről szerezd be, patikából vagy szaküzletből, és legyen magas minőségű a termék!

 

Kiknek fontos multivitamint szedni?

 

A várandós kismamák szervezete meg van terhelve, ezért számukra elengedhetetlen a vitaminok pótlása. Az első trimeszterben a folsav, a cink, a réz, a vas és a magnézium kiegészítése szükséges. A másodikban az ásványi anyagokra és a nyomelemekre kell figyelni, a harmadikban pedig a D-vitamin és a kalcium bevitele kiemelten lényeges. Természetesen egyénileg változhatnak az igények, minden esetben személyre szabottan kell összeállítani a táplálékkiegészítőket.

A tinédzserek fejlődésben levő szervezete is igényli a sok vitamint, elsősorban a megfelelő mennyiségű vas- és kalciumbevitelre kell koncentrálni. 50 éves kor felett mindenkinek ajánlott a vitaminpótlás, de a változókor kifejezetten megköveteli a plusz D-vitamin, illetve kalcium bevitelét, hogy megelőzhető legyen a csontritkulás.

 

Amikor a táplálkozás miatt szükséges a multivitamint pótolni

 

Vannak, akik valamilyen betegség miatt élnek speciális étrenden, illetve a fogyókúrázóknak is az az ideális, ha szednek multivitamint. Könnyen előfordulhat, hogy nem tartalmaz elég ásványi anyagot és nyomelemet az étkezés, ezért muszáj ezeket pótolni.

 

A vegán táplálkozás hívei kizárják az állati eredetű élelmiszereket, így számukra is elengedhetetlen a táplálékkiegészítés. A növények ugyanis nem tartalmaznak bizonyos anyagokat elegendő mennyiségben, úgyhogy a biztonság kedvéért javasolt külön szedni ezeket.

 

Aki csak feldolgozott élelmiszereket fogyaszt, annak érdemes mellette a multivitamin szedését is beiktatni.

(Szponzorált tartalom)


Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
Egy sokoldalúan használható korszerű és pénztárcabarát szigetelés
A hőszigetelésnek kiemelt jelentősége van napjainkban az energiahatékonyság és a környezetvédelem kapcsán, de az energiaárak drasztikus emelkedése miatt is előtérbe került.
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
Hibák, amelyeket érdemes elkerülni az online sportfogadás során
A mai cikkünkben megismertetünk azokkal a leggyakoribb sportfogadási hibákkal, amelyeket mindenképpen tudnod kell, mielőtt belevágsz az online sportfogadásba.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.