Mediterrán kertbe mediterrán kerítést!

2022 / 02 / 21 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mediterrán kertbe mediterrán kerítést!
A mediterrán országokban tett nyaralásaik alatt sokan szeretnek bele a mediterrán stílusba, amely a napfényt, az egyszerűséget, a természetességet, a színeket, a romantikát, a tenger frissességét ötvözi egyedülálló hangulattá, és amelynek hangsúlyos része a mediterrán kerítés is.

Itthon is sokan szeretnék megvalósítani ezt a stílust a lak- és kertberendezésben egyaránt. Jól megválogatott színekkel, anyagokkal, kiegészítőkkel, növényekkel, stíluselemekkel, némi módosítással létrehozható a sokak által kedvelt mediterrán légkör.

A mediterrán stílus anyagai

A mediterrán országokban tett látogatásairól mindenkiben él egy kép arról, milyen is a mediterrán stílus, bár legtöbben a hangulatot tudják leginkább megfogalmazni. Meleg, otthonos, természetesen elegáns. Jellemző anyagai a terméskövek, a fa, a cserép, a terrakotta, de a kovácsoltvas elemek is mediterrán hatást keltenek.

A terek mediterrán hangulata fokozható számos kiegészítővel, a színek, fények játékával, az árnyékolók helyes megválasztásával és persze a Mediterráneumra jellemző anyagok alkalmazásával. Azonban érdemes itt is a “több kevesebb” elvet alkalmazni a túlzsúfoltság, eklektika elkerülése érdekében.

Tengerparti városkákban sétálva szembetűnő a zsalugáterek, a sokszor zöld és virágos növényekkel befuttatott kőkerítések látványa, a kerítések megléte, amely a hazai viszonyokba is átültethetők.

A mediterrán környezet

Hazai viszonyok között sajnos csak a telken belül teremthetünk mediterrán miliőt, de ennek ellenére a külső és a belső tér lehetőséget ad egyfajta játékra a mediterrán hangulat érdekében.

A mediterrán házakhoz hozzátartozik a nagy méretű terasz is, ahol a jó időben főként késő délután és este az élet zajlik. Akinek kertje, terasza van, az hazánkban is szeret kiköltözni a szabadba étkezésekre, pihenésre, baráti beszélgetésekre, sütögetésekre a jó idő beköszöntével.

A sok és sokféle dézsás mediterrán növény, a virágok fokozzák a hangulatot, de az ügyes anyagválasztás is hozzájárul a mediterrán érzethez.

Teraszburkolatként választhatsz kerámialapot, azonban annak nagy hátránya a felfagyás veszélye, illetve nedves időben nagyon csúszóssá, balesetveszélyessé válhat. A faburkolat otthonosságát nyújtja gondozásmentességgel ötvözve a Mi kerítésünk fahatású WPC teraszburkolata, amely tökéletes választás lehet.

Könnyed mediterrán kerítések

A kőkerítések mediterrán kerítésként praktikusak lehetnek, ha szeretnéd megakadályozni a belátást, illetve ötvözhetők áttörésekkel, akár kovácsoltvassal kombinálva is. Kiépítésük viszont igencsak költséges és hosszadalmas, akárcsak a kovácsoltvas kerítéseké.

Jó megoldást jelenthetnek a kő és fa, de még inkább a kő- és fautánzatú, karbantartást nem igénylő kerítéskombinációk, amelyek többféle mintával és színben kaphatóak. Gabionokkal is kombinálhatók, gyors építést lehetővé téve.

A mediterrán hangulat érdekében érdemes jól átgondoltan megtervezni nemcsak az enteriőrt, hanem az épületet, a kertet és a kerítést is.

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Ki ne szeretné a csinos blúzokat, pláne mivel kiváló hétköznapi viseletek, ugyanakkor a jeles alkalmakkor is remek választások, ha az elegáns megjelenés a célunk. De vajon tudjuk-e, hogy milyen anyagokat érdemes beszerezni, ha magunk szeretnénk stílusos blúzokat készíteni?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.