Mediterrán kertbe mediterrán kerítést!

2022 / 02 / 21 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mediterrán kertbe mediterrán kerítést!
A mediterrán országokban tett nyaralásaik alatt sokan szeretnek bele a mediterrán stílusba, amely a napfényt, az egyszerűséget, a természetességet, a színeket, a romantikát, a tenger frissességét ötvözi egyedülálló hangulattá, és amelynek hangsúlyos része a mediterrán kerítés is.

Itthon is sokan szeretnék megvalósítani ezt a stílust a lak- és kertberendezésben egyaránt. Jól megválogatott színekkel, anyagokkal, kiegészítőkkel, növényekkel, stíluselemekkel, némi módosítással létrehozható a sokak által kedvelt mediterrán légkör.

A mediterrán stílus anyagai

A mediterrán országokban tett látogatásairól mindenkiben él egy kép arról, milyen is a mediterrán stílus, bár legtöbben a hangulatot tudják leginkább megfogalmazni. Meleg, otthonos, természetesen elegáns. Jellemző anyagai a terméskövek, a fa, a cserép, a terrakotta, de a kovácsoltvas elemek is mediterrán hatást keltenek.

A terek mediterrán hangulata fokozható számos kiegészítővel, a színek, fények játékával, az árnyékolók helyes megválasztásával és persze a Mediterráneumra jellemző anyagok alkalmazásával. Azonban érdemes itt is a “több kevesebb” elvet alkalmazni a túlzsúfoltság, eklektika elkerülése érdekében.

Tengerparti városkákban sétálva szembetűnő a zsalugáterek, a sokszor zöld és virágos növényekkel befuttatott kőkerítések látványa, a kerítések megléte, amely a hazai viszonyokba is átültethetők.

A mediterrán környezet

Hazai viszonyok között sajnos csak a telken belül teremthetünk mediterrán miliőt, de ennek ellenére a külső és a belső tér lehetőséget ad egyfajta játékra a mediterrán hangulat érdekében.

A mediterrán házakhoz hozzátartozik a nagy méretű terasz is, ahol a jó időben főként késő délután és este az élet zajlik. Akinek kertje, terasza van, az hazánkban is szeret kiköltözni a szabadba étkezésekre, pihenésre, baráti beszélgetésekre, sütögetésekre a jó idő beköszöntével.

A sok és sokféle dézsás mediterrán növény, a virágok fokozzák a hangulatot, de az ügyes anyagválasztás is hozzájárul a mediterrán érzethez.

Teraszburkolatként választhatsz kerámialapot, azonban annak nagy hátránya a felfagyás veszélye, illetve nedves időben nagyon csúszóssá, balesetveszélyessé válhat. A faburkolat otthonosságát nyújtja gondozásmentességgel ötvözve a Mi kerítésünk fahatású WPC teraszburkolata, amely tökéletes választás lehet.

Könnyed mediterrán kerítések

A kőkerítések mediterrán kerítésként praktikusak lehetnek, ha szeretnéd megakadályozni a belátást, illetve ötvözhetők áttörésekkel, akár kovácsoltvassal kombinálva is. Kiépítésük viszont igencsak költséges és hosszadalmas, akárcsak a kovácsoltvas kerítéseké.

Jó megoldást jelenthetnek a kő és fa, de még inkább a kő- és fautánzatú, karbantartást nem igénylő kerítéskombinációk, amelyek többféle mintával és színben kaphatóak. Gabionokkal is kombinálhatók, gyors építést lehetővé téve.

A mediterrán hangulat érdekében érdemes jól átgondoltan megtervezni nemcsak az enteriőrt, hanem az épületet, a kertet és a kerítést is.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Hogyan élhet végre újra szemüveg nélkül?
Hogyan élhet végre újra szemüveg nélkül?
Külön iparág gondoskodik róla, hogy divatos szemüveget viselhessenek azok az emberek, akiknek az éleslátásuk nem megfelelő. Azonban a szemüvegek viselése nem éppen olyan komfortos, mint amilyen sikkes.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.