Melyik a jobb: a jelzáloghitel vagy a személyi kölcsön?

2021 / 11 / 19 / Fizetett Hirdetés
#pr
Melyik a jobb: a jelzáloghitel vagy a személyi kölcsön?
A különböző hiteltermékek a mindennapjaink részévé váltak, hiszen segítenek megvalósítani a terveinket. Nem mindegy azonban, hogy melyiket részesítjük előnyben, mert hosszú évekre meghatározhatják az életünket.

A legnépszerűbb hitelek azok, amelyeket szabadon fel lehet használni

Ahogy a nevükben is benne van - ezeket a hiteleket szabadon fel lehet használni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bank felé nem kell elszámolnod azzal, hogy mire, mennyit költöttél. A hitel összege lehet kisebb vagy nagyobb az igényeid szerint. Előnye, hogy gyorsan juthatsz pénzhez és nem firtatja senki, hogy azt mire akarod felhasználni.

Melyiket érdemes választanod: a személyi kölcsönt vagy a jelzáloghitelt?

Szabad felhasználású hitelek közé tartozik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei, az, hogy melyiket választod, függ attól az összegtől is, amit fel szeretnél venni. Kisebb összegek esetén, vagy ha nagyon gyorsan kell a pénz, bőven elegendő a személyi kölcsön nyújtotta előnyökkel kalkulálnod. Viszont ha nem fontos a gyorsaság, és komolyabb összegről van szó, már a jelzáloghitel kerül előtérbe.

A személyi kölcsön

A személyi kölcsön igénylésénél könnyű dolgod lesz, mert a feltételei nagyon könnyen teljesíthetőek. Csupán a jövedelmedet kell igazolnod - ami egyúttal a hitel egyedüli biztosítékaként fog szolgálni. A bankok ezért meg fognak határozni egy minimum jövedelmi szintet, amit el kell érned ahhoz, hogy a kölcsönt megkaphasd.

Meg fogsz ismerkedni a JTM-mutatóval is (Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató), aminek a segítségével meghatározzák, mekkora törlesztőrészlet az, amit biztonsággal fizetni tudsz. 500 ezer forint alatti havi jövedelem esetén ez a jövedelmed 50%-a, 500 ezer forint vagy afeletti havi jövedelemnél ez a jövedelem 60%-a. A kérelem elbírálása gyors, 2-3 nap alatt döntés születik.

Előnye, hogy a hitelhez - szemben a szabad felhasználású jelzáloghitellel - nincs szükség ingatlanfedezetre. A személyi hitelek lehetnek rövid, közepes és hosszú lejáratúak, a felvett összeget havi részletekben fogod visszafizetni. A kamatok általában magasabbak, mint a jelzáloghitel kamatai.

A szabad felhasználású jelzáloghitel

Az akolcson.hu cikke szerint, ha nagyobb összegre van szükséged és lényeges a kamat nagysága, akkor jöhet számításba a szabad felhasználású jelzáloghitel. Itt viszont ingatlanfedezetre lesz szükséged, ami némileg bonyolítani fogja a helyzetet. Rendelkezned kell egy saját tulajdonú ingatlannal, amire a bank bejegyezheti a jelzálogjogot. Az így felvehető hitel összege a fedezetként bevont ingatlan értékének maximum 80 százaléka lehet.

A jelzáloghitelek alacsonyabb kamattal vehetőek igénybe, viszont mielőtt beleugrasz ebbe a hitelkonstrukcióba, jó, ha előzetes számításokat végzel. A jelzáloghitel felvételének ugyanis vannak induló költségei: értékbecslési, közjegyzői, ügyvédi díjak. Ráadásul az elbírálás folyamata is hosszadalmasabb, akár 2-3 hét is lehet.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.