Melyik a jobb: a jelzáloghitel vagy a személyi kölcsön?

2021 / 11 / 19 / Fizetett Hirdetés
#pr
Melyik a jobb: a jelzáloghitel vagy a személyi kölcsön?
A különböző hiteltermékek a mindennapjaink részévé váltak, hiszen segítenek megvalósítani a terveinket. Nem mindegy azonban, hogy melyiket részesítjük előnyben, mert hosszú évekre meghatározhatják az életünket.

A legnépszerűbb hitelek azok, amelyeket szabadon fel lehet használni

Ahogy a nevükben is benne van - ezeket a hiteleket szabadon fel lehet használni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bank felé nem kell elszámolnod azzal, hogy mire, mennyit költöttél. A hitel összege lehet kisebb vagy nagyobb az igényeid szerint. Előnye, hogy gyorsan juthatsz pénzhez és nem firtatja senki, hogy azt mire akarod felhasználni.

Melyiket érdemes választanod: a személyi kölcsönt vagy a jelzáloghitelt?

Szabad felhasználású hitelek közé tartozik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei, az, hogy melyiket választod, függ attól az összegtől is, amit fel szeretnél venni. Kisebb összegek esetén, vagy ha nagyon gyorsan kell a pénz, bőven elegendő a személyi kölcsön nyújtotta előnyökkel kalkulálnod. Viszont ha nem fontos a gyorsaság, és komolyabb összegről van szó, már a jelzáloghitel kerül előtérbe.

A személyi kölcsön

A személyi kölcsön igénylésénél könnyű dolgod lesz, mert a feltételei nagyon könnyen teljesíthetőek. Csupán a jövedelmedet kell igazolnod - ami egyúttal a hitel egyedüli biztosítékaként fog szolgálni. A bankok ezért meg fognak határozni egy minimum jövedelmi szintet, amit el kell érned ahhoz, hogy a kölcsönt megkaphasd.

Meg fogsz ismerkedni a JTM-mutatóval is (Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató), aminek a segítségével meghatározzák, mekkora törlesztőrészlet az, amit biztonsággal fizetni tudsz. 500 ezer forint alatti havi jövedelem esetén ez a jövedelmed 50%-a, 500 ezer forint vagy afeletti havi jövedelemnél ez a jövedelem 60%-a. A kérelem elbírálása gyors, 2-3 nap alatt döntés születik.

Előnye, hogy a hitelhez - szemben a szabad felhasználású jelzáloghitellel - nincs szükség ingatlanfedezetre. A személyi hitelek lehetnek rövid, közepes és hosszú lejáratúak, a felvett összeget havi részletekben fogod visszafizetni. A kamatok általában magasabbak, mint a jelzáloghitel kamatai.

A szabad felhasználású jelzáloghitel

Az akolcson.hu cikke szerint, ha nagyobb összegre van szükséged és lényeges a kamat nagysága, akkor jöhet számításba a szabad felhasználású jelzáloghitel. Itt viszont ingatlanfedezetre lesz szükséged, ami némileg bonyolítani fogja a helyzetet. Rendelkezned kell egy saját tulajdonú ingatlannal, amire a bank bejegyezheti a jelzálogjogot. Az így felvehető hitel összege a fedezetként bevont ingatlan értékének maximum 80 százaléka lehet.

A jelzáloghitelek alacsonyabb kamattal vehetőek igénybe, viszont mielőtt beleugrasz ebbe a hitelkonstrukcióba, jó, ha előzetes számításokat végzel. A jelzáloghitel felvételének ugyanis vannak induló költségei: értékbecslési, közjegyzői, ügyvédi díjak. Ráadásul az elbírálás folyamata is hosszadalmasabb, akár 2-3 hét is lehet.

(Szponzorált tartalom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.