Melyik medencét lehet téliesíteni?

2022 / 02 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Melyik medencét lehet téliesíteni?
Aki medencét keres, láthatja, hogy igen sokféle medencetípus kapható. Sokszor nem egyértelmű azonban, hogy melyik kifejezés pontosan mit is takar. Mik az egyes medencefajták közt az eltérések? Mi mire jó, mi mire használható? És mire nem?

A kerti medencék egyik típusát a fémfalas, fémpalástolt, acélfalú és merev falú jelzővel szokták említeni. Ezek mind egy medencefajtát jelölnek: itt az egész medencefal fémötvözetből készül. A fémvázas medencéknél azonban csak egy vázszerkezet van fémből, a medence tartószerkezete és a medence fala „puha”. Persze ez az anyag is erős és strapabíró ám! Ezek ára kedvezőbb. A Medence Óriás weboldalán is nagy a választék.

No de melyik típust lehet téliesíteni?

Sokan azt mondják, hogy a fém tartószerkezetes puha falú medencéket a mi klímánkon nem lehet a vízzel együtt kint a kertben átteleltetni, és téliesítésük pedig csak annyit takar, hogy az ember kiönti belőlük a vizet, szétszereli és elteszi a darabokat tavaszig. Minden évben.

Többen úgy tartják, hogy igenis téliesíthetők, és a fenti állítás így önmagában nem teljesen felel meg a valóságnak. Egy biztos, a merev falú vagy fémpalástos medencéket a tartós, akár évtizedes használatra tervezték. Oldalfaluk alkalmassá teszi őket a sok-sok szezonon is átívelő használatra. Kívül galvanizált az acélpalástjuk, belül pedig speciális medencefóliával van a felületük bevonva. Így tehát – a megfelelő lépések szigorú betartásával – fel lehet ezeket a merev falú medencéket készíteni a következő szezonra úgy, hogy a medencében lévő víz nagy részét nem szükséges kiönteni.

Pénztárcakímélő

Vannak, akik úgy tartják, hogy a merev falú medencék túl drágák. Ám ha azt vesszük, hogy a beléjük töltött víz ára is egyre feljebb és feljebb kúszik – mivel nagy mennyiségről beszélünk –, nem is annyira egyértelmű, hogy minden évben a teljes vízcsere vagy az egyszer kifizetett magasabb ár éri-e meg jobban. Elgondolkodtató, nem?

Ha benne lehet hagyni a már beletöltött medencevizet – kellő vízkezelési lépések után – a következő pancsolási szezonig, igazán sok pénz maradhat ám a bankszámlánkon vagy a pénztárcánkban! Ehhez azonban az előírt tennivalókat tényleg nagyon gondosan be kell tartani. Ezzel biztosítható a következő idényre a tiszta és kórokozómentes, használatra kész víz. A Medence Óriás weboldalán vegyszerek nagy választéka áll ehhez rendelkezésre.

Környezetkímélő

Az, hogy benne maradhat a víz a medencében egész télre a kertben, nem csak a költségek miatt szuper megoldás. A környezetet is nagymértékben óvjuk ezzel. Egyrészt a medencében lévő, az egész pancsolási idényben használt víz vegyszerekkel kezelt. Nem is lehetne csak úgy, a kertben a növényzetre kiönteni. Másrészt a tiszta víz előállítási költsége is magas és sok energiát emészt fel. És akkor még nem is említettük azt, hogy a merev falú medencét hosszú éveken keresztül használhatjuk a téliesítéssel igazán kiváló kondícióban.

(Szponzorált tartalom)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A Facebook Pixel beállításának lépései
A Facebook Pixel beállításának lépései
Az online marketingben a hirdetések terén fontos szerepe van a Facebook Pixelnek, vagy más néven képpontnak. Ez a kód nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kampányok jól teljesítsenek. A cikkben annak járunk utána, hogy miért van meghatározó jelentősége, illetve arra is kitérünk, hogy milyen lépésekből áll a beállítása.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.