Melyik medencét lehet téliesíteni?

2022 / 02 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Melyik medencét lehet téliesíteni?
Aki medencét keres, láthatja, hogy igen sokféle medencetípus kapható. Sokszor nem egyértelmű azonban, hogy melyik kifejezés pontosan mit is takar. Mik az egyes medencefajták közt az eltérések? Mi mire jó, mi mire használható? És mire nem?

A kerti medencék egyik típusát a fémfalas, fémpalástolt, acélfalú és merev falú jelzővel szokták említeni. Ezek mind egy medencefajtát jelölnek: itt az egész medencefal fémötvözetből készül. A fémvázas medencéknél azonban csak egy vázszerkezet van fémből, a medence tartószerkezete és a medence fala „puha”. Persze ez az anyag is erős és strapabíró ám! Ezek ára kedvezőbb. A Medence Óriás weboldalán is nagy a választék.

No de melyik típust lehet téliesíteni?

Sokan azt mondják, hogy a fém tartószerkezetes puha falú medencéket a mi klímánkon nem lehet a vízzel együtt kint a kertben átteleltetni, és téliesítésük pedig csak annyit takar, hogy az ember kiönti belőlük a vizet, szétszereli és elteszi a darabokat tavaszig. Minden évben.

Többen úgy tartják, hogy igenis téliesíthetők, és a fenti állítás így önmagában nem teljesen felel meg a valóságnak. Egy biztos, a merev falú vagy fémpalástos medencéket a tartós, akár évtizedes használatra tervezték. Oldalfaluk alkalmassá teszi őket a sok-sok szezonon is átívelő használatra. Kívül galvanizált az acélpalástjuk, belül pedig speciális medencefóliával van a felületük bevonva. Így tehát – a megfelelő lépések szigorú betartásával – fel lehet ezeket a merev falú medencéket készíteni a következő szezonra úgy, hogy a medencében lévő víz nagy részét nem szükséges kiönteni.

Pénztárcakímélő

Vannak, akik úgy tartják, hogy a merev falú medencék túl drágák. Ám ha azt vesszük, hogy a beléjük töltött víz ára is egyre feljebb és feljebb kúszik – mivel nagy mennyiségről beszélünk –, nem is annyira egyértelmű, hogy minden évben a teljes vízcsere vagy az egyszer kifizetett magasabb ár éri-e meg jobban. Elgondolkodtató, nem?

Ha benne lehet hagyni a már beletöltött medencevizet – kellő vízkezelési lépések után – a következő pancsolási szezonig, igazán sok pénz maradhat ám a bankszámlánkon vagy a pénztárcánkban! Ehhez azonban az előírt tennivalókat tényleg nagyon gondosan be kell tartani. Ezzel biztosítható a következő idényre a tiszta és kórokozómentes, használatra kész víz. A Medence Óriás weboldalán vegyszerek nagy választéka áll ehhez rendelkezésre.

Környezetkímélő

Az, hogy benne maradhat a víz a medencében egész télre a kertben, nem csak a költségek miatt szuper megoldás. A környezetet is nagymértékben óvjuk ezzel. Egyrészt a medencében lévő, az egész pancsolási idényben használt víz vegyszerekkel kezelt. Nem is lehetne csak úgy, a kertben a növényzetre kiönteni. Másrészt a tiszta víz előállítási költsége is magas és sok energiát emészt fel. És akkor még nem is említettük azt, hogy a merev falú medencét hosszú éveken keresztül használhatjuk a téliesítéssel igazán kiváló kondícióban.

(Szponzorált tartalom)


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.