Melyiket válaszd: a klímát vagy a mennyezeti ventilátort?

2023 / 09 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Melyiket válaszd: a klímát vagy a mennyezeti ventilátort?
Sokszor hangzik el a kérdés: a mennyezeti ventilátor vagy a klíma a jobb, melyiket érdemes választani a nagy melegben? Nem olyan egyszerű azonban válaszolni, mert sok szempontot figyelembe kell venni a döntés előtt.

Klíma vagy mennyezeti ventilátor?

 

Annak eldöntése, hogy a klíma vagy a mennyezeti ventilátor mellett teszed le a voksodat, alapos mérlegelést igényel. A választásodat sok minden befolyásolhatja az anyagiaktól kezdve a praktikumon át az egyéni elképzelésekig. Az Alkonylámpa ventilátoros mennyezeti lámpái is szóba jöhetnek, hiszen egyszerre több funkciót is ellátnak.

 

Míg a szimpla klíma “csak” hűt a nagy forróságban, addig a mennyezeti ventilátor világító eszközként is alkalmazható. És ez csak az egyik előnye. A következőkben sorra vesszük, hogy mi szólhat még mellette.

 

Profi eszközök a hűsítésben

 

Amikor a klíma és a mennyezeti ventilátor közötti választás lehetősége felmerül, valójában nem lehet - és nem is szabad - kategorikusan elzárkózni egyiktől sem. Miért? Azért, mert egyik sem jobb a másiknál, mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai.

 

Nagymértékben lesz hatással rád az is, hogy melyiket, milyen körülmények között akarod használni. Míg egy mobil klímát szabadon áttelepíthetsz egyik helyiségből a másikba, addig a mennyezeti ventilátor fix - viszont kíméletesebb hűtést biztosít.

Mi szól a mennyezeti ventilátor mellett és mi szól ellene?

 

A mennyezeti ventilátoros lámpának sok olyan előnye van, amit érdemes figyelembe venni akkor, amikor hezitálsz:

 

  • A meleg napokon optimális hűtést/hűsítést garantál
  • Nagyon illusztris designelem
  • Télen is alkalmazható, hiszen ha olyan lapátja van, ami mindkét irányba tud forogni, ideálisan keveri a levegőt, azaz a mennyezet alatt megrekedt meleget a padlózat felé irányítja. Ez nagyon energiatakarékos megoldás lehet.
  • Lényegesen egyszerűbben, könnyebben telepíthető, mint egy fix klíma.
  • Nem kell a legionella baktériumtól tartani, mert az nem képes megtelepedni úgy, ahogy a klímáknál.
  • Nem kell a telepítéséhez külön engedély.
  • Egyszerre két funkciót is ellát: nemcsak hűt, hanem világít is, méghozzá teljes értékű lámpaként.
  • Kíméletesebb a hűtés/hűsítés, amit biztosít - nem tudod túl alacsonyra állítani a hőmérsékletet.
  • A lakásod stílusához legjobban passzoló darabot könnyű kiválasztani, mert nagyon széles a termékpaletta.
  • Léteznek többizzós és több lapáttal rendelkező darabok is.

 

Néhány hátránnyal is szembesülhetsz: ilyen az, hogy nem lehet előreprogramozni, minden helyiségbe külön darab kell, na és nem tudsz olyan hideget kreálni vele, mint a klímával. Ez utóbbi talán nem is olyan nagy baj - legalább nem fázol meg.

 

Milyen előnyei és hátrányai vannak a klímának?

 

A klíma folyamatosan a beállított hőmérsékletet biztosítja, programozható, időzíthető, éjszakai üzemmód is beállítható, télen fűteni is lehet vele, halk. Hátránya, hogy allergizálhat, szakember kell a beszereléséhez (hacsak nem mobil a készülék), engedély kell a telepítéséhez.

 

A döntés a te kezedben van - mérlegelj és válassz az igényeid szerint!

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.