Melyiket válaszd: a klímát vagy a mennyezeti ventilátort?

2023 / 09 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Melyiket válaszd: a klímát vagy a mennyezeti ventilátort?
Sokszor hangzik el a kérdés: a mennyezeti ventilátor vagy a klíma a jobb, melyiket érdemes választani a nagy melegben? Nem olyan egyszerű azonban válaszolni, mert sok szempontot figyelembe kell venni a döntés előtt.

Klíma vagy mennyezeti ventilátor?

 

Annak eldöntése, hogy a klíma vagy a mennyezeti ventilátor mellett teszed le a voksodat, alapos mérlegelést igényel. A választásodat sok minden befolyásolhatja az anyagiaktól kezdve a praktikumon át az egyéni elképzelésekig. Az Alkonylámpa ventilátoros mennyezeti lámpái is szóba jöhetnek, hiszen egyszerre több funkciót is ellátnak.

 

Míg a szimpla klíma “csak” hűt a nagy forróságban, addig a mennyezeti ventilátor világító eszközként is alkalmazható. És ez csak az egyik előnye. A következőkben sorra vesszük, hogy mi szólhat még mellette.

 

Profi eszközök a hűsítésben

 

Amikor a klíma és a mennyezeti ventilátor közötti választás lehetősége felmerül, valójában nem lehet - és nem is szabad - kategorikusan elzárkózni egyiktől sem. Miért? Azért, mert egyik sem jobb a másiknál, mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai.

 

Nagymértékben lesz hatással rád az is, hogy melyiket, milyen körülmények között akarod használni. Míg egy mobil klímát szabadon áttelepíthetsz egyik helyiségből a másikba, addig a mennyezeti ventilátor fix - viszont kíméletesebb hűtést biztosít.

Mi szól a mennyezeti ventilátor mellett és mi szól ellene?

 

A mennyezeti ventilátoros lámpának sok olyan előnye van, amit érdemes figyelembe venni akkor, amikor hezitálsz:

 

  • A meleg napokon optimális hűtést/hűsítést garantál
  • Nagyon illusztris designelem
  • Télen is alkalmazható, hiszen ha olyan lapátja van, ami mindkét irányba tud forogni, ideálisan keveri a levegőt, azaz a mennyezet alatt megrekedt meleget a padlózat felé irányítja. Ez nagyon energiatakarékos megoldás lehet.
  • Lényegesen egyszerűbben, könnyebben telepíthető, mint egy fix klíma.
  • Nem kell a legionella baktériumtól tartani, mert az nem képes megtelepedni úgy, ahogy a klímáknál.
  • Nem kell a telepítéséhez külön engedély.
  • Egyszerre két funkciót is ellát: nemcsak hűt, hanem világít is, méghozzá teljes értékű lámpaként.
  • Kíméletesebb a hűtés/hűsítés, amit biztosít - nem tudod túl alacsonyra állítani a hőmérsékletet.
  • A lakásod stílusához legjobban passzoló darabot könnyű kiválasztani, mert nagyon széles a termékpaletta.
  • Léteznek többizzós és több lapáttal rendelkező darabok is.

 

Néhány hátránnyal is szembesülhetsz: ilyen az, hogy nem lehet előreprogramozni, minden helyiségbe külön darab kell, na és nem tudsz olyan hideget kreálni vele, mint a klímával. Ez utóbbi talán nem is olyan nagy baj - legalább nem fázol meg.

 

Milyen előnyei és hátrányai vannak a klímának?

 

A klíma folyamatosan a beállított hőmérsékletet biztosítja, programozható, időzíthető, éjszakai üzemmód is beállítható, télen fűteni is lehet vele, halk. Hátránya, hogy allergizálhat, szakember kell a beszereléséhez (hacsak nem mobil a készülék), engedély kell a telepítéséhez.

 

A döntés a te kezedben van - mérlegelj és válassz az igényeid szerint!

(Szponzorált tartalom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.