Mentes étrendben is nyerő a paleo

2021 / 07 / 10 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mentes étrendben is nyerő a paleo
Sok kritika érte és éri manapság is a paleo étrendet, de többen előnyét élvezik a paleolitikumban élő ember életmódjához hasonló, sőt megegyező paleolit táplálkozásnak. Vannak, akik az elméleti hátterével értenek egyet, ezért annak tudatában követik a leírt szabályokat, és vannak olyanok, aki a paleolit étrendet azért alkalmazzák előszeretettel, mert szabályrendszere miatt kiválóan alkalmazható a szükség szerint alakult mentes étkezés során is.

Röviden a paleolit táplálkozásról

A civilizációs betegségeket vizsgáló táplálkozástudományi irányzatok és elméletek szinte kivétel nélkül a finomított szénhidrát nagy mennyiségű fogyasztásra vezetik vissza a nyugati étrend alapvető problémáit.

A paleo étrendet sok esetben összekötik az ősi, tradicionális vadászó-halászó étrenddel, sőt, modelljeként az ősember táplálkozását tekintik sok esetben, azonban érdemes tudni, hogy a paleo étrend létrejötte nem egészen az ősi étkezés miatt lett megalkotva.

Az nem vitás, hogy az azonosság megvan a két étrend között, és leginkább a paleolitban szabadon fogyasztható élelmiszerek megegyeznek azokkal a dolgokkal, amit már az ősember is fogyasztott, így nagyvonalakban a gyümölcsök, zöldségek, állati húsok, halfélék, tojás, különböző magvak, növényi olajok fogyasztása megengedett, azonban határozott tiltólistás termékeket is meghatároz a paleo.

A gabonafélék (búza, árpa, köles, zab, rizs, vadrizs, rozs, kukorica, cirok, stb.) és a hüvelyesek (babfélék, borsók, szója, amerikai földimogyoró, stb.) a glutén és a lektin miatt kerülendők, a tej és tejtermékek a tej összetevői miatt. A szolanin- vagy lektintartalmú zöldségek sem megengedettek a paleo étrendben, így a burgonyafélék, a paradicsom, a paprika és a padlizsán sem fogyasztható. Szintén tiltólistásak a különböző hidrogénezett olajok, transzzsírok, margarin, illetve a cukor.

Tejmentesség esetén is kiváló

A szabad és a tiltott termékek leírása alapján elmondható, hogy a PaleoCentrumnál kapható paleo élelmiszerek sok allergiás ember számára jelenthetnek alternatívát az étkezésben. A paleo életmód sok esetben nem csak az adott étrendben hívő emberek számára előnyös, és amellett, hogy súlycsökkenés szempontjából is kiválóan alkalmazható, számos, ételallergiában szenvedő embernek jelenthet megoldást a paleo elvek mentén gyártott termékek fogyasztása.

Gyakran merül fel visszatérő kérdésként az ételallergia tematikájú online fórumokban az, hogy melyik késztermék fogyasztható bizonyos allergiák esetében, ugyanis az allergia diagnózisát követően, kezdetben nem kis gondot jelent a fogyasztható élelmiszer megtalálása például egy tejallergiás számára.

Kevés desszertet tudunk elképzelni teljesen tejmentesen, azonban a különböző paleo termékeket gyártó és forgalmazó boltoknak köszönhetően egyre több tejmentes édesség és csoki közül válogathatnak a tej fogyasztásától eltiltott allergiások is.

Összevetve a paleot a különböző mentes ételekkel, látható, hogy a paleo szabályrendje szerint előállított termék mennyi munkától, utánajárástól és költségtől mentheti meg a különböző ételallergiában szenvedőket is.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.