Mentes étrendben is nyerő a paleo

2021 / 07 / 10 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mentes étrendben is nyerő a paleo
Sok kritika érte és éri manapság is a paleo étrendet, de többen előnyét élvezik a paleolitikumban élő ember életmódjához hasonló, sőt megegyező paleolit táplálkozásnak. Vannak, akik az elméleti hátterével értenek egyet, ezért annak tudatában követik a leírt szabályokat, és vannak olyanok, aki a paleolit étrendet azért alkalmazzák előszeretettel, mert szabályrendszere miatt kiválóan alkalmazható a szükség szerint alakult mentes étkezés során is.

Röviden a paleolit táplálkozásról

A civilizációs betegségeket vizsgáló táplálkozástudományi irányzatok és elméletek szinte kivétel nélkül a finomított szénhidrát nagy mennyiségű fogyasztásra vezetik vissza a nyugati étrend alapvető problémáit.

A paleo étrendet sok esetben összekötik az ősi, tradicionális vadászó-halászó étrenddel, sőt, modelljeként az ősember táplálkozását tekintik sok esetben, azonban érdemes tudni, hogy a paleo étrend létrejötte nem egészen az ősi étkezés miatt lett megalkotva.

Az nem vitás, hogy az azonosság megvan a két étrend között, és leginkább a paleolitban szabadon fogyasztható élelmiszerek megegyeznek azokkal a dolgokkal, amit már az ősember is fogyasztott, így nagyvonalakban a gyümölcsök, zöldségek, állati húsok, halfélék, tojás, különböző magvak, növényi olajok fogyasztása megengedett, azonban határozott tiltólistás termékeket is meghatároz a paleo.

A gabonafélék (búza, árpa, köles, zab, rizs, vadrizs, rozs, kukorica, cirok, stb.) és a hüvelyesek (babfélék, borsók, szója, amerikai földimogyoró, stb.) a glutén és a lektin miatt kerülendők, a tej és tejtermékek a tej összetevői miatt. A szolanin- vagy lektintartalmú zöldségek sem megengedettek a paleo étrendben, így a burgonyafélék, a paradicsom, a paprika és a padlizsán sem fogyasztható. Szintén tiltólistásak a különböző hidrogénezett olajok, transzzsírok, margarin, illetve a cukor.

Tejmentesség esetén is kiváló

A szabad és a tiltott termékek leírása alapján elmondható, hogy a PaleoCentrumnál kapható paleo élelmiszerek sok allergiás ember számára jelenthetnek alternatívát az étkezésben. A paleo életmód sok esetben nem csak az adott étrendben hívő emberek számára előnyös, és amellett, hogy súlycsökkenés szempontjából is kiválóan alkalmazható, számos, ételallergiában szenvedő embernek jelenthet megoldást a paleo elvek mentén gyártott termékek fogyasztása.

Gyakran merül fel visszatérő kérdésként az ételallergia tematikájú online fórumokban az, hogy melyik késztermék fogyasztható bizonyos allergiák esetében, ugyanis az allergia diagnózisát követően, kezdetben nem kis gondot jelent a fogyasztható élelmiszer megtalálása például egy tejallergiás számára.

Kevés desszertet tudunk elképzelni teljesen tejmentesen, azonban a különböző paleo termékeket gyártó és forgalmazó boltoknak köszönhetően egyre több tejmentes édesség és csoki közül válogathatnak a tej fogyasztásától eltiltott allergiások is.

Összevetve a paleot a különböző mentes ételekkel, látható, hogy a paleo szabályrendje szerint előállított termék mennyi munkától, utánajárástól és költségtől mentheti meg a különböző ételallergiában szenvedőket is.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?
Hogyan segíthet egy marketingügynökség a tartalomstratégia megalkotásában?

A tartalomgyártás nem csak a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, de egy alaposan megtervezett marketingstratégia alapja is. Manapság nincs olyan vállalkozás, amely megengedhetné magának, hogy ne fordítson energiát a minőségi tartalomstratégia tervezésére.

Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.