Mérnökházasság, vagyis minden tűpontosan kiszámolva

2021 / 12 / 02 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mérnökházasság, vagyis minden tűpontosan kiszámolva
A szerelem nemcsak pszichés, hanem hormonális dolog is, mégis, aki komoly tudással rendelkezik, bizonyos lépéseket képes racionálisan kezelni. Ezért nem meglepő, hogy a jól menő multisok legjobb barátja a gyémánt!

Az ékszerek egyszerre szépek, komoly jelentéstartalommal bírnak, mindeközben megőrzik értéküket is.

Aranyból ugyanis egyre kevesebbet lehet majd bányászni és a gyémánt sem lesz sokáig olcsóbb. Ugyan a technológia segítségével már készítenek mesterségesen is gyémántokat, de ezek még nem vásárolhatók meg minden ékszerháznál.

Éppen ezért értékállók ezek a drágakövek, így cseppet sem meglepő, hogy a mérnökök, illetve a multiknál dolgozók szemével – akik pontosan tisztában vannak az ár-érték arányokkal - ez a tökéletes választás az eljegyzési gyűrű esetében.

Mitől függ egy gyémánt értéke az eljegyzési gyűrűben?

Az általánosan ismert karát az ékkövek súlyának mértékegysége, de emellett a csiszolás, a szín és a tisztaság is jelentősen befolyásolja egy gyémánt piaci értékét.

Tehát két egykarátos drágakő közül négyszeresen, sőt ötszörösen többe kerülhet az, amelyik zárványoktól és sérülésektől mentes, illetve ideális formára csiszolták, ami kiemeli tökéletes, tiszta színét.

De akár egy kisebb, tökéletes kő is drágább lehet, mint egy nagyobb, kevésbé tiszta darab. Ráadásul, ahogy a kövek mérete nő, úgy az áruk is, mégpedig exponenciálisan, tehát egy egykarátos drágakő akár hatszor annyiba is kerülhet, mint az, amelynek súlya minimálisan kisebb, mint egy karát.

Az is magasan tartja a gyémántok árát, hogy a kibányászott, természetes kövekből sok alkalmatlan az ékszerekbe való befoglalásra a minősége miatt. Ezért rengeteget kell fáradságos - és veszélyes - munkával kitermelni ahhoz, hogy kielégítsék a keresletet.

Megéri a nagyobb méret?

Mivel a gyémánt ára meredeken ível felfelé, egyáltalán nem biztos, hogy megéri az egykarátos – vagy annál nagyobb kővel díszített eljegyzési gyűrű.

Ez ugyanis több millió forintos árkülönbséget is jelenthet a kisebb, de nem kevésbé látványos csiszolású ékkövekéhez képest. Ha valaki szereti a kezében tartani a pénzügyeit, akkor alaposan át tudja gondolni, hogy mi az az összeg, amit az ésszerűség keretein belül kifizet egy eljegyzési ékszerért. Ha nem fontos a tökéletes tisztaság, akkor ugyanazért a pénzért nagyobb súlyú gyémántot is lehet vásárolni, bár az igazi szerelmet ez nem befolyásolja.

Inkább a minőséget tartsa szem előtt, ha eljegyzési gyűrűt vásárol!

Az sem ritka, hogy egy megfelelő formára – például négyszögletesre – csiszolt, kisebb karátszámú gyémánt méretét tekintve nagyobb, mint a nála súlyosabb, ezáltal értékesebbnek gondolt ékkövek.

Hazánkban általánosan 0.3 karát körüli súlyú gyémántok kerülnek az eljegyzési ékszerekbe, ez független a csiszolás fajtájától. Érdemes minden lehetőséget megismerni, hogy megtudja, mit lehet kihozni a csiszolással ebből a méretből.

Ebben a helyzetben igaz, hogy a külső megjelenés alapján jó kiválasztani az eljegyzési gyűrűt, hiszen igazából csak az számít, hogy hogy mutat a menyasszony ujján.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
RFID vs. vonalkód – melyik a praktikusabb választás az árukészlet azonosítására?
RFID vs. vonalkód – melyik a praktikusabb választás az árukészlet azonosítására?

Az árukészlet-kezelés optimalizálása kritikus fontosságú minden vállalat számára, legyen az kisvállalkozás vagy multinacionális cég. A termékek azonosítása és nyomon követése elengedhetetlen ahhoz, hogy biztosítsuk a hatékony és gyors üzemelést. A dinamikusan változó környezetben azonban gyakran felmerül a kérdés: melyik az ideális módszer az áruk azonosítására? Maradjunk a hagyományos vonalkódoknál, esetleg próbáljunk ki valami egyéb megoldást?

Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében
Fűtésvezérlő rendszerek az energiahatékonyság jegyében
Egy fűtésvezérlő rendszer hatékonysága abban rejlik, hogy nagy kontrollt lehet vele elérni. Ebben a cikkünkben összehasonlítjuk a hagyományos termosztáttal, és megnézzük, mivel kell számolnunk egy ilyen fűtéskorszerűsítés kapcsán.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.