Mi mindenre figyeljünk a direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításakor?

2021 / 08 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mi mindenre figyeljünk a direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításakor?
A cikk praktikus segédletet jelent abban az esetben, ha tudni szeretnénk a direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának a leginkább célravezető lépéseit. A bejegyzés alapján a folyamat kényelmesen megoldható.

A direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának kezdeti lépései

Első körben az álmennyezet síkját javasolt kijelölni a falon, mindenképp figyelembe véve a lapburkolat vastagságát is. Az álmennyezet kerületét célszerű minden falra feljelölni, ezt egyébként zsinórt, egy-egy profilt és vízmértéket használva könnyedén meg tudjuk tenni.

Amikor ez kész, a Józan Kft.-nél kapható UD gipszkartonprofilokat szereljük a helyiség körítőfalaira, ellátva őket a csatlakozó szivacscsíkkal. Ami az UD gipszkartonprofilok falra rögzítését illeti, ezt műanyag beütődübelekkel, illetve a fal anyagától függően egyéb rögzítőeszközt alkalmazva tudjuk megoldani.

Közben figyeljünk a rögzítési pontok 800 mm-es maximális távolságára, az első rögzítési pont pedig legfeljebb 200 mm-re legyen a szoba sarkától.

A direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának következő fázisa

Ha eddig eljutottunk, akkor következhet a direktfüggesztők helyének a kimérése. A direktfüggesztők egymástól mért távolsága a CD gipszkartonprofilok hosszirányában legfeljebb 1000 mm, merőleges irányban pedig legfeljebb 400 mm legyen.

Amennyiben ezt sikerül precízen megoldani, akkor a szélső CD profil faltól mért távolsága legfeljebb 150 mm, a szélső direktfüggesztő faltól mért távolsága pedig legfeljebb 1000 mm lesz. Ennek azért lesz kiemelt jelentősége, mivel így a felfüggesztő pántok 0,4 x 1 m-es hálót alkotnak.

Következhet az álmennyezet felfüggesztése, amihez egy fém beütőéket vagy fa födémnél kettő lapos fejű facsavart javasolt használni. Arra mindenképp figyeljünk, hogy az álmennyezet teherhordó elemeit műanyag beütődübellel ne akarjuk rögzíteni.

A munka következő állomásaként toljuk a CD gipszkartonprofilokat az UD gipszkartonprofilokba, majd csavarozzuk őket oldalról a direktfüggesztőkhöz egy pár Opel lemezcsavarral.

A direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának zárólépései

Gyorsépítő csavarokat használva jöhet a gipszkartonlapok rögzítése a CD gipszkartonprofilokhoz. Figyeljünk rá, hogy a lapokat ne csavarozzuk az UD gipszkartonprofilokhoz, és helyezzük őket el mindig a CD profilokra merőlegesen.

Lényeges tényező továbbá, hogy a rövidebb oldalak csatlakozásai essenek mindig a CD profilokra, illetve felszerelés előtt nem árt az éleket fózolni. Mindezen felül toljuk el minimum legalább egy CD profillal a szomszédos gipszkartonlapok rövidebb élei között keletkezett hézagokat, proaktívan elkerülve ezáltal a kereszt alakú hézagok nemkívánatos kialakulását.

Amikor ezzel mind megvagyunk, már csak a hézagolás és a csavarok fejének az elglettelése marad hátra feladatként.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.