Mi mindenre figyeljünk a direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításakor?

2021 / 08 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mi mindenre figyeljünk a direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításakor?
A cikk praktikus segédletet jelent abban az esetben, ha tudni szeretnénk a direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának a leginkább célravezető lépéseit. A bejegyzés alapján a folyamat kényelmesen megoldható.

A direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának kezdeti lépései

Első körben az álmennyezet síkját javasolt kijelölni a falon, mindenképp figyelembe véve a lapburkolat vastagságát is. Az álmennyezet kerületét célszerű minden falra feljelölni, ezt egyébként zsinórt, egy-egy profilt és vízmértéket használva könnyedén meg tudjuk tenni.

Amikor ez kész, a Józan Kft.-nél kapható UD gipszkartonprofilokat szereljük a helyiség körítőfalaira, ellátva őket a csatlakozó szivacscsíkkal. Ami az UD gipszkartonprofilok falra rögzítését illeti, ezt műanyag beütődübelekkel, illetve a fal anyagától függően egyéb rögzítőeszközt alkalmazva tudjuk megoldani.

Közben figyeljünk a rögzítési pontok 800 mm-es maximális távolságára, az első rögzítési pont pedig legfeljebb 200 mm-re legyen a szoba sarkától.

A direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának következő fázisa

Ha eddig eljutottunk, akkor következhet a direktfüggesztők helyének a kimérése. A direktfüggesztők egymástól mért távolsága a CD gipszkartonprofilok hosszirányában legfeljebb 1000 mm, merőleges irányban pedig legfeljebb 400 mm legyen.

Amennyiben ezt sikerül precízen megoldani, akkor a szélső CD profil faltól mért távolsága legfeljebb 150 mm, a szélső direktfüggesztő faltól mért távolsága pedig legfeljebb 1000 mm lesz. Ennek azért lesz kiemelt jelentősége, mivel így a felfüggesztő pántok 0,4 x 1 m-es hálót alkotnak.

Következhet az álmennyezet felfüggesztése, amihez egy fém beütőéket vagy fa födémnél kettő lapos fejű facsavart javasolt használni. Arra mindenképp figyeljünk, hogy az álmennyezet teherhordó elemeit műanyag beütődübellel ne akarjuk rögzíteni.

A munka következő állomásaként toljuk a CD gipszkartonprofilokat az UD gipszkartonprofilokba, majd csavarozzuk őket oldalról a direktfüggesztőkhöz egy pár Opel lemezcsavarral.

A direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának zárólépései

Gyorsépítő csavarokat használva jöhet a gipszkartonlapok rögzítése a CD gipszkartonprofilokhoz. Figyeljünk rá, hogy a lapokat ne csavarozzuk az UD gipszkartonprofilokhoz, és helyezzük őket el mindig a CD profilokra merőlegesen.

Lényeges tényező továbbá, hogy a rövidebb oldalak csatlakozásai essenek mindig a CD profilokra, illetve felszerelés előtt nem árt az éleket fózolni. Mindezen felül toljuk el minimum legalább egy CD profillal a szomszédos gipszkartonlapok rövidebb élei között keletkezett hézagokat, proaktívan elkerülve ezáltal a kereszt alakú hézagok nemkívánatos kialakulását.

Amikor ezzel mind megvagyunk, már csak a hézagolás és a csavarok fejének az elglettelése marad hátra feladatként.

(Szponzorált tartalom)


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Bizonyos esetekben egy sima beltéri falfestékkel nem tudjuk elérni azt az eredményt, amit a helyzet megkövetelne. Makacs szennyeződések esetén a falon, dohányfüsttől vagy a kandalló füstjétől elszíneződött festék fedéséhez a folttakaró festékek nyújtanak tökéletes megoldást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.