Mi mindenre figyeljünk a direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításakor?

2021 / 08 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mi mindenre figyeljünk a direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításakor?
A cikk praktikus segédletet jelent abban az esetben, ha tudni szeretnénk a direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának a leginkább célravezető lépéseit. A bejegyzés alapján a folyamat kényelmesen megoldható.

A direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának kezdeti lépései

Első körben az álmennyezet síkját javasolt kijelölni a falon, mindenképp figyelembe véve a lapburkolat vastagságát is. Az álmennyezet kerületét célszerű minden falra feljelölni, ezt egyébként zsinórt, egy-egy profilt és vízmértéket használva könnyedén meg tudjuk tenni.

Amikor ez kész, a Józan Kft.-nél kapható UD gipszkartonprofilokat szereljük a helyiség körítőfalaira, ellátva őket a csatlakozó szivacscsíkkal. Ami az UD gipszkartonprofilok falra rögzítését illeti, ezt műanyag beütődübelekkel, illetve a fal anyagától függően egyéb rögzítőeszközt alkalmazva tudjuk megoldani.

Közben figyeljünk a rögzítési pontok 800 mm-es maximális távolságára, az első rögzítési pont pedig legfeljebb 200 mm-re legyen a szoba sarkától.

A direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának következő fázisa

Ha eddig eljutottunk, akkor következhet a direktfüggesztők helyének a kimérése. A direktfüggesztők egymástól mért távolsága a CD gipszkartonprofilok hosszirányában legfeljebb 1000 mm, merőleges irányban pedig legfeljebb 400 mm legyen.

Amennyiben ezt sikerül precízen megoldani, akkor a szélső CD profil faltól mért távolsága legfeljebb 150 mm, a szélső direktfüggesztő faltól mért távolsága pedig legfeljebb 1000 mm lesz. Ennek azért lesz kiemelt jelentősége, mivel így a felfüggesztő pántok 0,4 x 1 m-es hálót alkotnak.

Következhet az álmennyezet felfüggesztése, amihez egy fém beütőéket vagy fa födémnél kettő lapos fejű facsavart javasolt használni. Arra mindenképp figyeljünk, hogy az álmennyezet teherhordó elemeit műanyag beütődübellel ne akarjuk rögzíteni.

A munka következő állomásaként toljuk a CD gipszkartonprofilokat az UD gipszkartonprofilokba, majd csavarozzuk őket oldalról a direktfüggesztőkhöz egy pár Opel lemezcsavarral.

A direktfüggesztővel szerelt álmennyezet kialakításának zárólépései

Gyorsépítő csavarokat használva jöhet a gipszkartonlapok rögzítése a CD gipszkartonprofilokhoz. Figyeljünk rá, hogy a lapokat ne csavarozzuk az UD gipszkartonprofilokhoz, és helyezzük őket el mindig a CD profilokra merőlegesen.

Lényeges tényező továbbá, hogy a rövidebb oldalak csatlakozásai essenek mindig a CD profilokra, illetve felszerelés előtt nem árt az éleket fózolni. Mindezen felül toljuk el minimum legalább egy CD profillal a szomszédos gipszkartonlapok rövidebb élei között keletkezett hézagokat, proaktívan elkerülve ezáltal a kereszt alakú hézagok nemkívánatos kialakulását.

Amikor ezzel mind megvagyunk, már csak a hézagolás és a csavarok fejének az elglettelése marad hátra feladatként.

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
A híres Donald rágó hol kapható? A nosztalgia újra a boltokban!
A híres Donald rágó hol kapható? A nosztalgia újra a boltokban!
Ismét minden menő, ami retró. Talán azért, mert felnőtt egy generáció, ami kellemes nosztalgiával gondol vissza a 80-as évek nyújtotta hangulatra. Tipikus zenék, filmek, rajzfilmek, ruhák és ízek határozták meg a mindennapjainkat, amiből gyerekként a Donald rágó sem hiányozhatott. Nem véletlenül kapták fel olyan sokan a fejüket, hiszen a Donald rágó újra kapható. A kasszához érve kinek ne akadna meg rajta a szeme? A színes, már jól ismert csomagolás messziről visszaköszön és hirtelen egy egész emlékcunamit indít el bennünk.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.