Mi tudunk tenni, ha illegálisan elhelyezett szemetet találunk?

2023 / 02 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mi tudunk tenni, ha illegálisan elhelyezett szemetet találunk?
Kutyásként szeretünk a természetben sétálni, és sokan keresik az elhagyatottabb helyeket, ahol kedvencükkel másoktól távol élvezhetik a gyönyörű erdei környezetet vagy a rét hívogató zöld gyepét. Ilyenkor sajnos nagyon gyakran előfordul, hogy meglepetten fedezünk fel illegálisan lerakott hulladékot, ami a tapasztalatok szerint szinte bármi lehet.

Mit rejt a bokor?

Felsorolni sem egyszerű, hogy gomba, cserje vagy erdei virágok helyett mi mindent találhatunk a természet lágy ölén. A Kutyabarát Magazin életmód rovata szerint kimustrált mosógép, szétvert WC csésze, sokat futott autógumi és komplett lakásfelújítás építési törmeléke lapulhat kidobva a természeti környezetbe. Sokan a drága konténeres sittszállítás helyett az olcsónak gondolt megoldást választják és maguk furikázzák ki erdőszélre, mező közepére ezeket a dolgokat, sajnálatosan szennyezve ezzel a környezetet.

Környezettudatos aktív lakossági szemlélet

Egyre többen végeznek aktív környezetvédelmi munkát azáltal, hogy megtisztítják saját lakókörnyezetüket az illegális hulladéktól. Ismert mozgalom a szedd magad nap, amikor zsákokkal felszerelkezett baráti, munkahelyi, iskolai csoportok tisztítanak meg egy-egy erdőszakaszt. Sokan szerencsére ezt a lelkesedést nem veszítik el, így nem csupán évi egy napon, hanem több napon is szednek szemetet.

Mit tegyünk, ha szemetet találunk?

Ha az eldobott szemét csak néhány darab, és ez nagyrészt kommunális vagy szelektív hulladék, akkor összeszedhetjük és hazavihetjük a saját kommunális vagy szelektív kukánkba. Nagyon sokan ma már összekötik a kutyasétáltatást a természet megtisztításával, és automatikusan visznek magukkal kesztyűt és zsákot.

Nyilván gondolhatjuk azt, hogy ez nem a mi feladatunk, azonban jó azzal tisztában lenni, hogy ha mi sem szedjük fel, akkor valószínűleg senki sem fogja felszedni és tovább szennyezi környezetünket. Eldobált chipses zacskó, gyorséttermi csomagolás, energiaitalos doboz, kávéspohár, csak néhány szemét, amivel mindannyian napról napra találkozhatunk. Ha alkalmunk van rá, akkor érdemes felvenni és a legközelebbi kukába tenni vagy hazavinni.

Mi a teendő, ha illegálisan lerakott szemétbe botlunk?

Sajnos ahogy fentebb említettük, a természetben találhatunk olyan mennyiségű, akkora méretű vagy pedig nem háztartási jellegű hulladékot, amivel mi már nem tudunk mit kezdeni. Ebben az esetben nincs más dolgunk, minthogy ezt bejelentsük az illetékes önkormányzat felé. Ennek az a legegyszerűbb módja, ha használjuk a hulladékvadász applikációt. A programban meg tudjuk jelölni a hulladék pontos helyét, és az applikáció eljuttatja a bejelentést az illetékes hatóság felé.

A tiszta környezet mindannyiunk érdeke és felelőssége, tegyél meg te is mindent annak érdekében, hogy minél kevesebb illegális szemét borítsa be az erdőket. A szemétszedéssel vagy a bejelentéssel megtisztíthatod környezetedet és hozzájárulhatsz a környezetvédelemhez.

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.