Miben tér el egy könnyűszerkezetes ház biztosítása?

2022 / 08 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Miben tér el egy könnyűszerkezetes ház biztosítása?
Egy könnyűszerkezetes ház biztosítása eltérhet a hagyományos épületekétől. Mivel manapság egyre elterjedtebb ez a típus, ezért érdemes beszélni róla. Ez a technológia valamivel olcsóbb a hagyományoshoz képest, ezért is vonzóbb azok számára, akiknek kevesebb pénzük van saját otthonra. További előnyei és hátrányai is vannak, de most nézzük meg, mire lehet számítani biztosítási oldalról.

Mi is az a könnyűszerkezetes ház?

A lényeg, hogy készítenek egy fa- vagy acélszerkezetes vázat. Majd erre külső és belső burkolatok kerülnek úgy, hogy közéjük szigetelést tesznek. Bár elsőre elég gyengének és kezdetlegesnek tűnik, de nem így van, ugyanis egy több évszázados építési módról van szó. Szóval ez a módszer kiállta már az idő próbáját.

Amerikában nagyon népszerű, de Európában is egyre nagyobb térhódításba kezdett. Ott van például Norvégia, ahol szinte csak ezzel a módszerrel építenek házakat. Idehaza azért még nem ennyire elterjedtek, de azért szépen növekszik a számuk. Ha pedig mi is ilyet szeretnénk, akkor az expresszkolcson.hu-nál áttekinthető lakásbiztosításokat is érdemes megnézni.

Nem minden biztosító vállalja be a könnyűszerkezetes házakat

A hazánkban működő biztosítótársaságok mintegy harmada hajlandó egyáltalán biztosítani a könnyűszerkezetes házakat. És ezek közül is csak körülbelül a fele az, akiknél nincs különbség az építési módok között.

Könnyen belefuthatunk olyanba, hogy limiteket alkalmaztak például egy vízkárra vagy egy betöréses lopásra. De egyes társaságok ezen házak számára csökkentik a biztosítási összeget.

A faszerkezet a legnagyobb kockázat

Más-más falazat különböző kockázatot jelent. Egy acélszerkezet esetén például a tűz nem jelent akkora veszélyt, mint egy faszerkezetes megoldás esetén. Épp ezért csak magasabb díj ellenében lehet az ilyen épületeket biztosítani. Ugyanakkor az újjáépítési értékük alacsonyabb, így kevesebbet fizet egy káresemény bekövetkeztekor.

De nem szabad megfeledkezni az olyan káreseményekről sem, mint amiket a szú okoz. A könnyűszerkezetes házak biztosításának erre is ki kell térnie. Sőt, fedeznie kell az okozott károkat és a rovarirtást is.

Kisebb a kereslet, mint amennyi ház van vagy épül

Az új könnyűszerkezetes házak tulajdonosai nem tolonganak a biztosítóknál. Egyelőre nincs komolyabb emelkedés az ilyen házak által kötött biztosítások között. Pedig nagyon fontos dologról van szó. Egy olyanról, ami biztonságot nyújthat számunkra és családunk számára is.

Egy havi pár száz forintos kiadás bőven bele kell férjen a kiadásainkba. Nem szabad épp ezen spórolnunk, amikor házat vásárolunk vagy építünk. Azért, hogy sokkal nagyobb biztonságban érezhessük magunkat. Ha ezt kifizetjük érte, akkor jöhet bármi, a biztosító jó eséllyel állja a kárunkat. Ez pedig a mai magas építőanyag árak mellett megfizethetetlen!

(Szponzorált tartalom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.