Miért érdemes követnünk a minket körülvevő világot?

2023 / 08 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Miért érdemes követnünk a minket körülvevő világot?
Míg korábban az esti híradó és az előfizetéses alapon járatott újságokból értesültünk a hírekről, az elmúlt húsz évben nagyot változott a világ. Berobbant az internet, megjelentek a kereskedelmi csatornák, és ezzel együtt megindult az információs forradalom.

Ma egy teljesen átlagos embernek is temérdek mennyiségű információval kell megbirkóznia, hiszen ha csak az okostelefonunkat vesszük alapul, már önmagában oda is több száz értesítés érkezhet. És akkor még nem beszéltünk arról, amikor mi magunk nyitunk meg egy honlapot, vagy épp veszünk kézbe egy-egy újságot vagy magazint. Nem csoda hát, ha időnként belefáradunk!

 

Egyre nehezebb összpontosítani

 

Ezek alapján talán nem meglepő, de egyre nagyobb erőfeszítést igényel az, hogy odafigyeljünk akár a munkánkra is. Ebben nyújt támogatást a Hírek Ma napi híreket összegyűjtő weboldala.

Az ugyanis, hogy így ömlik ránk az ébren töltött időnk minden órájában az információáradat, szinte mindent ellehetetlenít. A diákok egyre nehezebben tanulnak, hiszen folyamatosan pittyeg a telefonjuk, míg mi, felnőttek rengeteg értékes időt veszítünk el azáltal, hogy valamilyen értesítés megzavar minket. Bizonyított tény, hogy több mint 10 percet vesz igénybe az, hogy újra a feladatunkra összpontosítsunk. Érdemes belegondolni, mennyi időt veszítünk ezek miatt…

 

Nem csoda hát, ha sokan döntenek olykor a digitális detox mellett, vagyis hogy leteszik a telefonjukat, repülő üzemmódba vagy ne zavarj üzemmódba kapcsolnak. Ugyanakkor ezt sem lehet a végtelenségig folytatni, hiszen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a világ történéseit. De akkor mégis hogy lehet megtalálni az arany középutat? Mutatunk egy élhető megoldást!

 

A titok a célirányos tájékozódás

 

Ahhoz, hogy ne őrüljünk meg, de közben képben is legyünk, rettentő nagy önfegyelem kell, és az, hogy a következő néhány pontot betartsuk!

 

  • Jelöljünk ki hírolvasó időt! Ez ne reggel legyen ébredés után, se pedig este közvetlenül lefekvés előtt. Ott inkább tervezzük meg az előttünk álló napot, vagy épp gondoljuk végig, hogy aznap mi történt velünk.
  • A hiteles tájékozódás alapja, hogy több helyről szerezzük be az információkat, így ha egy hírgyűjtő portált választunk kiindulási alapnak, akkor azzal mindenképpen jól járunk. Egyrészt listázzák nekünk a legfontosabb híreket, másrészt több híroldal olvasatában találkozhatunk ugyanazzal a hírrel, így megközelítőleg teljes képet kapunk, méghozzá a lehető legrövidebb idő alatt.
  • Inkább asztali gépen olvassunk, ne helyezkedjünk túl nagy kényelembe, mert annál nehezebb lesz elszakadni a képernyőtől.

 

Ha így teszünk, minden nap értesülni fogunk a legfontosabb és legfrissebb hírekről.

 

Időnként azért nem árt egy kis szünet!

 

A hétvégék például tökéletesen alkalmasak némi pihenésre, amikor a hírolvasás és a kütyüzés helyett inkább a családdal, barátokkal valósítunk meg tartalmas és élvezetes programokat. Így biztosak lehetünk abban, hogy a következő hét hétfőjén újult erővel tudjuk belevetni magunkat az információk forgatagába!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Segítség az arctisztító kiválasztásához
Segítség az arctisztító kiválasztásához
Beszerezted magadnak a legdrágább kozmetikai termékeket, de a vonalak és az apró ráncocskák egyszerűen nem akarnak eltűnni az arcodról? Nos, ennek egy banálisan egyszerű oka lehet: nem fordítasz kellő figyelmet az alapos arctisztításra.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.