Miért és kinek jó választás az IPS paneles monitor?

2023 / 12 / 21 / Fizetett Hirdetés
#pr
Miért és kinek jó választás az IPS paneles monitor?
Az LCD-k közül az IPS paneles monitorokról fog szólni ez a cikkünk. Megnézzük, hogy milyen tulajdonságai vannak ennek a technológiának, mi szól ellene és mi mellette, kinek lehet jó, és ki válasszon inkább mást helyette.

A célunknak megfelelő paneltípust kell választanunk

 

Ha ismerjük, hogy melyik paneltípus milyen tulajdonságokkal bír, akkor hamar meg fogjuk találni azt a technológiát, amire szükségünk van. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen célra választunk monitort: játszani szeretnénk, vagy irodai munkát akarunk rajta végezni, esetleg professzionális felhasználásra szánjuk?

 

Ha fontosak a szép színek, akkor az IPS paneles monitor a megoldás!

 

Ha komolyabb, professzionális felhasználásra szánjuk őket, akkor a PC Aréna IPS paneles monitorjai nagyszerű választást jelentenek. Akinek fontosak a szép színek, az nem választ más paneltípust, még akkor sem, ha ez valamivel drágább, mint a többi.

 

A remek képminőség nagyszerű színhűséggel és hatalmas (akár 178 fokos) látószöggel párosul. Épp ezért az IPS LCD monitorok kiválóan alkalmazhatóak grafikai tervezéshez, fotózással és videózással kapcsolatos utómunkához.

 

A válaszidő a gyengéje

 

Ez az a tulajdonsága egy IPS panelnek, amiben nem tudja felvenni a versenyt a TN technológiával. Előbbi 6-16 ms-os skálán terjed, utóbbi viszont 2-5 ms között. Bár ez önmagában nem annyira könnyen észrevehető egy átlagos felhasználó számára. Azonban egy gamer azonnal kiszúrja! Gyorsabb játékok esetén épp ezért nem javallott az IPS panelek használata, mert elmosódást vagy szellemképet eredményezhet.

IPS panellel ellátott monitor olcsóbban?

 

Sajnos bármennyire is jó egy ilyen technológiával készült monitor, nem mindenki tudja megfizetni ezt a minőséget. Viszont szerencsére van megoldás az ilyen helyzetekre is. Ugyanis ma már nemcsak újonnan, de bizony használtan is beszerezhetjük ezeket a kiváló minőségű monitorokat.

 

A használt számítógépek piacán nem csak PC-k és laptopok kerülnek felújításra és továbbértékesítésre. A monitorokat is beszerezhetjük így, legyen szó akár IPS, VA vagy TN panellel szerelt eszközökről. Ezek jellemzően újonnan nagyon drága darabok voltak, azonban így, pár év használatot követően kiselejtezetten (de tökéletes műszaki állapotban) már megfizethető, akár töredék áron is megvásárolhatóak.

 

Saját igényeink szerint döntsünk

 

Minden paneltípus más-más előnyökkel és hátrányokkal jelentkezik. Az IPS paneles monitor erős a színképzésben, a szemet gyönyörködtető megjelenítésben, ugyanakkor rossz a válaszideje. Ezzel szemben a TN esetén épp ez utóbbi a hatalmas előnye.

 

Nem mindegy, hogy milyen célra vásároljuk a monitorunkat, ezért fontos, hogy tisztába legyünk az egyes paneltípusok legfontosabb előnyeivel és hátrányaival. Majd az így megszerzett tudásunkkal felvértezve válasszuk ki azt, amelyik számunkra a legmegfelelőbb.

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Milyen anyagot válassz elegáns darabok készítéséhez?
Ki ne szeretné a csinos blúzokat, pláne mivel kiváló hétköznapi viseletek, ugyanakkor a jeles alkalmakkor is remek választások, ha az elegáns megjelenés a célunk. De vajon tudjuk-e, hogy milyen anyagokat érdemes beszerezni, ha magunk szeretnénk stílusos blúzokat készíteni?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.