Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?

2024 / 04 / 20 / Fizetett Hirdetés
#pr
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  

Akinek van hozzá kellő műszaki vénája, és ellesett már praktikákat, az lehet, hogy saját maga is megoldja ezt a feladatot. Ebben az esetben nem szabad megfeledkezni az áramtalanításról, a speciális tisztítószerekről és azok hatóidejéről sem, valamint a szűrők és a lamellák áttisztításáról. De ahhoz, hogy valóban biztos legyen a végeredmény, érdemes inkább szakembereket hívni. Ők megfelelő eszközökkel és tapasztalattal gyorsan elvégzik ezt a munkát.

Keszthelyen, Hévízen vagy környékén él? Akkor keresse bátran az Ódor Klíma 2000 Kft.-t a karbantartás kapcsán! Ők több mint 20 éves tapasztalatukkal lakások mellett társasházak, irodaépületek és éttermek vagy más szolgáltatók klímatisztítását is hatékonyan elvégzik.

 

Mi történik, ha elhanyagoljuk a klímák karbantartását?

 

Ahhoz, hogy egy klímaberendezés hosszú távon és hatékonyan, higiénikusan tudjon üzemelni, nem szabad kihagyni a karbantartási munkákat. Mi történik egy elhanyagolt eszközzel?

 

  • Egy idő után több áramot fog felvenni, gazdaságtalanná válik a működése és elromlik.
  • Kellemetlen szagokat bocsát ki, poros levegőt keringet a beltérben.
  • Egy elhanyagolt eszközben vírusok, gombák telepedhetnek meg, ami komolyabb egészségügyi kockázatokkal is járhat. Ugyanis a klímák könnyen nedvesednek, így a kórokozók gyorsan el tudnak bennük szaporodni. Ezt az egészségtelen levegőt fogják kifújni a légtérbe, mi pedig belélegezzük azt.
  • Nemcsak a szakemberek, hanem már a gyártók is megkövetelik a rendszeres szervizelést. Ez egyfajta garanciális előírás a készülékeknél.
  • Ha a kültéri egység nincs tisztítva, a megfelelő hőleadás is akadályoztatva lesz, ami a kompresszort nagyon leterheli és könnyen el is romolhat.

 

A tisztítás folyamata

 

Egy alapos klímatisztítás a beltéri és a kültéri egység karbantartását is jelenti. Előbbi esetben a hőcserélők megtakarítása az első lépés, majd a porszűrők portalanítása, átmosása és a további szűrők következnek ezután. A gőztisztítós és a fertőtlenítőszeres szervizelés is fontos ahhoz, hogy a gomba-, baktérium-, és vírustelepek elpusztuljanak.

 

A kültéri egység tisztításának módja a sűrített levegős átfújás. Emellett a hőcserélőt is átmossák egy 3 bar nyomású ipari tisztítószerrel.

 

Mikor kell a klímákat tisztítani?

 

Általánosságban elmondható, hogy évente egy alkalommal van szükség klímatisztításra akkor, ha csak nyáron használjuk a berendezést. Amennyiben fűtünk is vele, akkor szezon előtt még egy szervizelést érdemes beiktatni.

 

Semmiképp ne feledkezzen meg a rendszeres karbantartásról, mert sokkal többe kerülhet, ha nem gondol rá időben!

(Szponzorált tartalom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Egy kényelmes kerti bútorral még az otthoni munka is kényelmesebb
Egy kényelmes kerti bútorral még az otthoni munka is kényelmesebb
A home office előnyei közé tartozik az is, hogy az otthonunkban bárhova leülhetünk és dolgozhatunk. Sok esetben elég egy laptop, kiválasztunk egy kényelmes kuckót és máris kezdődhet a munka. Miért ne tölthetnénk ezt az időt a kertben vagy a teraszon? Kellemes napsütés, madárcsicsergés, már csak egy kényelmes kerti bútor szett hiányzik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.