Miért használj sok faanyagot a belső terekben?

2023 / 07 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Miért használj sok faanyagot a belső terekben?
Ha lakásátalakítást vagy felújítást tervezel, a fát mint sokoldalúan felhasználható, esztétikus és természetes építőanyagot mindenképp vedd számításba. A fával ugyanis megteremtheted a nyüzsgő nagyváros kellős közepén is a magad kis csendes “erdei menedékét”, ahová visszavonulhatsz egy pörgős nap után.

Milyen hatással van a fa az emberi szervezetre?

 

Biztos érezted már azt a kellemesen pihentető érzést, amikor egy nagy sétát tettél az erdőben, mégsem fáradtál el, hanem szinte megpihent az idegrendszered. A természetközeli élet, a friss levegő jó hatással van az emberi szervezetre, amit azonban egy nagyvárosban nehéz kivitelezni. A jó hír, hogy a belső terekben alkalmazott fa építőanyagok is pozitív hatással vannak a szervezetre.

 

A Káplár fatelep OSB lapjaival, fa burkolóanyagaival meleggé, otthonossá, hangulatossá változtathatod a lakás bármely részét. Egy ilyen szép környezetben kellemes a pihenés, csökkenhet a napi tevékenységekből adódó stressz, enyhülhetnek a depresszió tünetei, fel tudsz töltődni pozitív energiával. Így leküzdheted a munkából adódó mentális fáradtságot, és helyet adhatsz a kreativitásnak és a boldogságnak.

 

Kis felújítás vagy nagy átalakítás?

 

A természetközeliség érzését már egy kis átalakítással is megteremtheted, ha nem szeretnél nagy renoválásba belevágni. Egy helyiség mennyezetének vagy padlójának fával való burkolása, fabútorok jelenléte nagyon sokat javíthat a lakás hangulatán.

 

A faburkolat nemcsak esztétikus, hanem praktikus is. Gondolj csak arra, milyen hamar koszolódik a frissen festett világos fal. Ha azokat a falrészeket, amelyek nagyobb igénybevételnek vannak kitéve belambériázod, sok bosszúságtól és felesleges munkától kíméled meg magadat.

Alakítsd ki azt a stílust, amelyben jól érzed magad!

A felújítás előtt el kell döntened, hogy milyen stílus áll a legközelebb az életmódodhoz, illetve a mindennapi tevékenységeidhez. Ha kedveled a rusztikus stílust, akkor a csupasz téglafalakat, a fémelemek dominanciáját tökéletesen ellensúlyozhatod faanyagok alkalmazásával. Ebben az esetben a sötétebb színű OSB lapok vagy rétegelt lemezek közül válassz burkolóanyagot.

Ha az egyszerűbb, minimalista stílust kedveled, a világosabb színű, gyalult faanyagokat részesítsd előnyben. Készülhet belőlük a padló, a falburkolat, az ajtó vagy ablakkeret, amelyek megnyugtató, kellemes környezetet fognak teremteni a számodra.

Amennyiben a skandináv stílus az álmod, a jellemzően fehér falak mellett szinte minden mennyiségű fa elfér. A fa nyílászárók, burkolatok, térelválasztók jó kiegészítője lehet a sok szobanövény, amivel azt érezheted, hogy körülölel a természet.

A legtöbb fát a country stílushoz használják, hiszen egy ilyen házban tényleg minden fából készül. Szóba se jöhet a műanyag vagy egyéb fautánzat, még a legapróbb díszek is fából készülnek.

A fa környezetbarát építőanyag, amit bátran alkalmazhatsz a belső terek kialakítása és díszítése során is, hiszen pozitív kisugárzásával nap mint nap jó hatással lesz a közérzetedre.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Kalibrálás útmutató a precíz, biztonságos munkavégzéshez
Az eszközök kalibrálása az egyik legfontosabb lépés a pontos mérések biztosítása érdekében. Ezért is fontos a megfelelő szakember felkutatása hozzá, hiszen a kalibrálás egyben a hatékony munkavégzés záloga is. Óriási könnyebbség, ha egy gyártó rögtön kalibrált eszközöket kínál, de akár külön kalibrációs szolgáltatást is vállal az eszközök mellé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.