Miért imádjuk a panthenolt a kozmetikumokban?

2023 / 03 / 23 / Fizetett Hirdetés
#pr
Miért imádjuk a panthenolt a kozmetikumokban?
Azt biztosan tudod, hogy igen sokféle alkotóelem létezik, amelyeket érdemes a kozmetikai készítmények között keresni. Vannak ezek között újdonságok is szép számmal, ugyanakkor nem érdemes megfeledkezni a jól bevált összetevőkről sem. Utóbbiak közé tartozik a panthenol.

Ideális komponens az esszenciákban

Nem véletlenül találunk a SzépségCenter eszenciái és szérumai között több olyan terméket is, amely panthenolt tartalmaz. A B5-vitamin provitaminjaként is ismert hatóanyag kortól függetlenül mindenki számára értékes alkotóelem.

A kozmetikumokban található dexpanthenol nagyon rövid idő alatt eljut a bőr rétegeibe, miközben vizet köt meg, s itt alakul át pantoténsavvá, amit B5-vitaminként is ismerhetünk. A vízmegkötő képesség révén támogatja a bőr hidratációját, valamint nélkülözhetetlen a koenzim-A előállítása szempontjából is, ami aztán alapvető jelentőségű folyamatokhoz is hozzájárul.

Természetesen a panthenolt sem érdemes afféle szépségápolási “Szent Grálként” kezelni, azonban nem árt tisztában lenni a pozitív hatásaival. Ellenőrizzük az INCI-ben, hogy szerepel-e az összetevők között, s ne aggódjunk, amennyiben csupán az 1%-nál kisebb mértékben jelenlévő komponensek között szerepel! Így is abszolút élvezhetjük a hatékonyságát.

Miért válasszunk panthenolt tartalmazó készítményeket?

Hidratáláshoz többféle alapanyagot is alkalmazhatunk, ám a panthenol tudja imitálni a bőr saját lipidfelépítésének körülményeit. Ez azt jelenti, hogy nem beépül, hanem képes a bőrbarriert kvázi pótolni átmenetileg, amivel az egyensúly megőrzését segíti. Ennek köszönhető az is, hogy akár égési sérülések vagy a túlzásba vitt napozást követő problémák esetén is eredményesen kezelhetjük vele a bőr védőrétegét.

Mivel a külső réteg ilyen jellegű sérüléseit szinte dominóeffektusként követi a nedvesség vesztése, a bőr kiszáradása, az extrém érzékeny felület kialakulása, valamint általában véve az egyensúly elvesztése, a panthenol lesz az az anyag, amely képes valódi, hatékony támogatást nyújtani a kellemetlen helyzetben. Ez az összetevő olyan regenerációs hatással rendelkezik, amely nagyon fontossá teszi a bőr ápolásában. Ha úgy tetszik, ez az a plusz, amire egészen biztosan mindenkinek szüksége van.

Számíthatunk rá, ha szembe akarunk szállni az évek múlásának látványos hatásaival, s minél kevesebb hatását szeretnénk látni az arcbőrünkön a környezeti ártalmaknak, származzanak azok akár a szennyezett levegőből, akár a káros UV-sugarakból.

Nemcsak a bőrünk szereti

A kiváló sebgyógyulást támogató, valamint gyulladáscsökkentő hatások mellett az is érdemes kiemelni, hogy a panthenol nem kizárólag a bőr számára kedvező. Képes arra, hogy a hajszálak esetén is hasonlóan működjön, ahogy arról a bőr kapcsán már írtunk. A végeredmény pedig a gyönyörű, fénytől ragyogó haj, ami erős és könnyen kifésülhető is egyszersmind.

Mindezek után nem maradt kétséged afelől, hogy ez a komponens nem hiányozhat a szépségápolási rutinodból. Ugye igazunk van?

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
Mikor szükséges a cégérték meghatározása, és hogyan kerüljük el az ezzel járó problémákat?
A cégérték meghatározása kulcsfontosságú lépés minden vállalkozás életében, hiszen ennek alapján formálódnak a stratégiák, befektetések és pénzügyi döntések. Az érték meghatározása komplex folyamat, amely számos területet érint. Ebben a cikkben részletezzük, milyen esetekben válhat szükségessé a cég értékének meghatározása, milyen veszélyekkel járhat a helytelenül meghatározott cégérték, és hogyan lehet ezeket elkerülni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.