Miért jó döntés egy matracvédő huzat használata?

2022 / 09 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Miért jó döntés egy matracvédő huzat használata?
Amikor ágyat vásárolunk, vagy lecseréljük az elhasznált darabunkat, az első kérdés az, hogy egy készen kapható, kárpitozott fekvőhelyet vegyünk, vagy pedig mi rakjuk össze külön elemekből, azaz ágykeretből és matracból a fekhelyünket.

Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A külön matrac vásárlása igazán akkor bizonyul hasznosnak, ha a két fél, a leendő ágytulajdonosok más testmagassággal, testsúllyal vagy alvási szokásokkal rendelkeznek. Azonban, ha a matracok vásárlása mellett döntünk, érdemes elgondolkozni a matracvédő huzaton is.

A matracok és a védőhuzat kapcsolata

Matracok számtalan változatban kaphatók, érdemes utánajárni, hogy személyre szólót sikerüljön választani. A Nonstop Bútor matrac, matracvédő kínálata sok más egyéb fekvőhely szerteágazó választéka mellett igyekszik megadni az érdeklődőknek a tökéletes választás lehetőségének érzését.

És ebben nem is csalódhatunk. Akik kárpitozott franciaágyat szeretnének, ugyanúgy megkapják a minőséget elérhető áron, jó néhány kiegészítendő szolgáltatással, mint akik különféle kanapéágyakat vagy foteleket szeretnének választani. Érdemes az oldalt végigböngészni.

Mi történhet a matracunkkal?

A matracokra általában egy lepedő szokott csak kerülni, így egyértelmű, hogy nagy a szennyeződéseknek való kitettsége. Ha kisgyerekes család a tulajdonosa a fekhelynek, akkor a gyerkőc belepisilhet, lehet, hogy bevisz az ágyba valamilyen ételt, tiltásunk ellenére is, vagy véletlenül kiönt valamit.

Kisállat-tulajdonosok körében hasonló balesetek fordulhatnak elő, pluszban még az esős időben behordott sár vagy egyéb koszlenyomatok is előfordulhatnak. A karmolások által okozott kárról ne is beszéljünk. Ha nincs se gyerek, se kutya, se macska a háztartásban, akkor is érheti épp elég szennyeződés azt a matracot, hiszen elég gondolni saját napirendünkre és étkezési szokásainkra.

Egy albérletbe először bekerülő fiatal vagy munka után ágyába beeső ember sok esetben viszi magával az ételt, italt a fekvőhelyére, ahonnan tévézik. Ezenkívül még izzadság, egyéb testnedvek is kerülhetnek a matracra.

Ezek kitisztítása mind nem kívánt idő, energia felemésztésével járnak, ráadásul nem is biztos, hogy kijönnek azok a foltok a matracból.

A fedőhuzatok áldásai

Egy fedőmatrac használata esetén ezek a foltok kapnak egy plusz réteget, ahová behatolhatnak, így a legtöbb esetben a vastag ágybetétig el sem jutnak. Nézzük most a legfontosabb szempontot, a mosást.

Egy matrac kimosása szinte lehetetlen feladatnak bizonyul. Mosógépbe nem tehetjük, tisztítóba nem vihetjük. Így a makacsabb szennyeződések örök lakói lesznek a nagy, vastag matracoknak.

Viszont, ha védőhuzatot teszünk rájuk, és arra kerül a piszok, a folyadék vagy bármi más, azt ki tudjuk mosni, a matracról könnyen leválasztható, belefér a mosógépbe, és a fedőmatrac használati útmutatóján talált mosási hőfok szintjén az anyag kitisztítható. Matracvédő huzattal, főleg, ha az prémiumminőségű, légáteresztő és vízlepergető, nagymértékben meg tudjuk növelni fő matracunk élettartamát.

(Szponzorált tartalom)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Miért fontos a klímák rendszeres karbantartása?
Akár otthoni, akár irodaházak vagy különféle szolgáltató egységek (éttermek, szórakozóhelyek, boltok stb.) klímaberendezéseiről van szó, az éves karbantartás kiemelten fontos. Egészségügyi problémákat is okozhat, de a működés hatékonyságát is ronthatja, ha nincs rendszeresen tisztítva egy készülék.  
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.