Miért ne idegenkedjünk a videós előszűréstől?

2023 / 04 / 20 / Fizetett Hirdetés
#pr
Miért ne idegenkedjünk a videós előszűréstől?
Míg korábban kézzel írt önéletrajzokkal lehetett állásokra pályázni, majd a gépelt, nyomtatott változatok jöttek, hogy aztán gyorsan váltsa őket az elektronikus úton küldött vagy épp feltölött álláspályázat, mindaddig az állásinterjú intézménye makacsul tartotta magát.

Persze teljesen érthető is ez, hiszen az önéletrajz csupán egy adathalmaz, amely mögül a legritkább esetben sejlik fel a jelentkező valós személyisége, így az interjú mint olyan kihagyhatatlan eleme maradt a toborzásnak. Ugyanakkor vétek lenne azt mondani, hogy ez a terület semmit sem fejlődött, hiszen éppen most készülünk bemutatni egy egyre népszerűbb álláspályázati módot!

 

Az állásinterjú előfutára

 

Egyre több munkaadó él a SzolnokAllas.hu által kínált videós előszűrési opcióval, amely a toborzást hivatott megkönnyíteni, megrövidíteni, vagyis hatékonyabbá tenni.

Mindezt úgy, hogy az álláspályázat során az előre feltett kérdésekre kell majd egy rövid videóüzenet formájában válaszolnunk. Ezeket a válaszokat a toborzást végző személy meghallgatja, és azután tud döntést hozni, hogy ki az, akit a következő körben, a személyes interjún is látni és hallani szeretne.

 

Ezzel a módszerrel sokkal hamarabb és gyorsabban lehet megtudni azt, hogy a CV alapján szimpatikus személy “élőben” is az marad-e. Ebben segít, hogy a testbeszéde, hanghordozása mit sugall: olyan embernek tűnik, akivel jó lehet együtt dolgozni, vagy olyannak, akit inkább kerülnénk.

 

Ez persze a munkakeresőknek is rendkívül hasznos, hiszen nem kell egyik interjúról a másikra rohanni, ahol az esetek bizonyos százalékában kellemetlen percek várnak ránk, mert nagyon nem működik a kémia köztünk és a toborzó között.

 

Rendezzünk el mindent felvétel előtt!

 

A fentiek miatt érdemes hát élni ezzel a lehetőséggel, ahol csak lehet, de mindenképpen járjunk el körültekintően az előkészületek során.

 

Gondoljuk át alaposan a válaszokat, gyakoroljunk akár tükör, akár a párunk előtt, majd győződjünk meg arról, hogy minden rendben van-e ahhoz, hogy rögzítsük a feleleteinket. Tegyünk rendet a helyiségben, rakjunk el minden nem oda való dolgot, és gondoskodjunk arról, hogy kamaszunk ne akkor kezdje el bőgetni az aktuális kedvenc fiúbandája zenéjét, vagy drága nagyink se akkor akarjon megkínálni minket az imént sütött zserbóból.

 

Ha ezekre odafigyelünk, még jó gyakorlásként is felfoghatjuk, hogy aztán az állásinterjún még jobban brillírozhassunk!

 

Különösen fontos, ha távmunkára vagy home office-t engedélyező állásra pályázunk!

 

Végezetül arra hívnánk fel a figyelmet, hogy bár soha nem szabad ezt a kört sem félvállról venni, hiszen ez dönt arról, hogy személyes meghallgatásra is sor kerül-e majd, mégis kiváltképpen akkor kell odafigyelni, ha olyan állásra pályázunk, amelyet teljesen távmunkában lehet végezni, vagy esetleg heti 2-3 nap home office engedélyezett.

 

A videós pályázattal ugyanis megmutatjuk, hogy milyen környezetben, milyen technikai feltételekkel tudunk nekivágni egy munkalehetőségnek, mennyire tudunk zavartalanul dolgozni.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.