Miért nincs jövője a belső égésű motornak?

2021 / 09 / 29 / Fizetett Hirdetés
#pr
Miért nincs jövője a belső égésű motornak?
Átalakul az autóipar.

Az utóbbi évek egyértelműen mutatják az iparág jövőjét is, hiszen az elektromos autók fokozatos térnyerésével, illetve a szigorodó szabályozásokkal a belső égésű motorokkal ellátott autók visszaszorulása tapasztalható – egyelőre csak elméletben. Ez az átalakulás tehát már megkezdődött, ennek ellenére a bőrünkön még nem tapasztalhatjuk, hiszen az utakon többnyire még ezek a típusok a  megtalálhatóak. Arról is érdemes szót ejteni, hogy ennek a folyamatnak az elején állunk, így még bőven akadnak olyan vállalatok, amik próbáltan az új trendek ellen harcolni. Vélhetően még évtizedekről van szó, mire látható változás történik majd, érdemi átalakulásról egyelőre azon túl nincs szó, hogy már elérhetővé váltak az elektromos autók is. Sokan egyelőre nem szavaznak bizalmat az elektromos autóknak –  az új mindig félelmetes elvén.

Tekintettel arra, hogy a munkagépeknél is használatban lévő motorok leváltása komplikált feladat lenne rövid idő alatt a világ minden részén, ez az átalakulás jócskán elhúzódhat. Európában viszont a szabályozások és az időben reagáló autógyártók termelésének köszönhetően már egyre több elektromos autó kerül az utakra is, bár áruk miatt újonnan kevesek számára jelentenek valódi opciót. A korábbi típusok viszont használtan is beszerezhetőek már, és ezeknek az ára nem vetekszik a belvárosi lakások árával sem. Hazánkban jellemzően az autók életkora egy középiskolás kamaszéval életének éveivel vetekszik, így egy ilyen elektromos autó a jövőre nézve jó befektetést jelenthet, ha váltani szeretnénk. Amennyiben így van, vásárláskor vegyük igénybe a carvertical.com/hu szolgáltatásait, hogy az alvázszám leolvasásával pontos képet kapjunk az autó állapotáról.

Ezt a lépést semmilyen esetben sem érdemes kihagyni, mivel a lehető legbecsületesebb eladóval is megeshet, hogy hozzá is már elsumákolt előélettel került az autó. Az alvázszám leolvasása azért hasznos, mert ezzel megismerhetjük a kárelőzményeket, aminek köszönhetően a vételárról is kiderül, hogy mennyire reális. Megtudhatjuk azt is, hogy szerepel-e bármilyen rendőrségi nyilvántartásban, körözés alatt áll-e. Információt kaphatunk arról tehát, hogy az előző tulajok, ha voltak, miként bántak az általunk is kiválasztott kocsival. Nagyon hasznos tudás ez, amivel tervezhetünk a jövőben előre, és kiszámíthatóbbá válnak a későbbi kiadásaink.

Világszerte léteznek már olyan kitűzött céldátumok, amikortól a belső égésű motorokkal felszerelt új autók értékesítését betiltják, ezek az időpontok általában 2030 körül várhatóak; ez a norvégoknál a legkorábbi, ők 2025-re tűzték ki célul az utak kitakarítását, ebben a korai időpontban vélhetően az is szerepet játszik, hogy a skandináv országban már jelenleg is vetekszik az eladott elektromos autók száma  a hagyományos típusokéval. Mindenesetre, Európa szerte az elkövetkező években, évtizedekben készülnek az átállásra; a végső eredmény pedig a tervek szerint az lenne, hogy 2050-re egyetlen olyan autó se legyen az utakon, aminek van káros anyag kibocsátása.

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
Hajhullás elleni sampon: Hatékony megoldás a dúsabb hajért
A hajhullás elleni sampon a mai kor egyik legkeresettebb hajápolási termékei közé tartozik. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a hajhullás számos embert érint világszerte. Egy jó minőségű sampon nemcsak hogy csökkentheti a hajhullást, de hozzájárulhat a haj sűrűségének és egészségének javításához is.
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság
Környezetbarát életsílus a XXI. században: a mobilházak és a fenntarthatóság

A fenntarthatóság napjainkban már kulcsfontosságú tényezőnek számít az ingatlanok tervezése és kivitelezése során. Az egyre növekvő környezeti kihívások számos innovatív megoldás megszületését ösztönözték. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a mobilházak elterjedése.

HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.