Mik azok a szabad felhasználású hitelek, és mik a jellemzőik?

2021 / 07 / 20 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mik azok a szabad felhasználású hitelek, és mik a jellemzőik?
Amikor pénzre van szükséged, és a banki ajánlatok között nézelődsz, bizonyára eléd kerülnek a szabad felhasználású hitelek is. Ezek ugyanis gyakorlatilag bármilyen pénzhiány esetén megoldást jelenthetnek. Méghozzá azért, mert nem szükséges megindokolnod, hogy mire fogod költeni a felvett összeget.

Nincs konkrét, nevesített célja a pénzfelvételnek, így ahogy a nevében is szerepel, szabadon felhasználható. Lássuk most, milyen jellemzői és tulajdonságai vannak ezeknek a hiteltermékeknek.

Milyen hiteltípusokban érhető el?

Amennyiben kisebb összeg is elég, akkor egy személyi kölcsönben érdemes gondolkozni. Ehhez ugyanis nem lesz szükséged ingatlanfedezetre sem, elég a jövedelem igazolása. Ha viszont nagyobb, sokmilliós pénzösszegre van szükséged, akkor marad a szabad felhasználású jelzáloghitel. Ennél viszont már mindenképp ingatlanfedezetre is szükséged lesz, anélkül nem fog menni.

Ezeken felül még a babaváró hitelre is érdemes gondolni, ha nagyobb összegre van szükséged. Ekkor viszont azt vállalod, hogy a pároddal legalább egy gyermeketek fog még születni. Ráadásul csak akkor igényelhetitek, ha házasok vagytok, enélkül nem fog menni, hiába vállalnátok gyereket.

Ennél a konstrukciónál úgy juthattok akár 10 millió forinthoz is, hogy közben még ingatlanfedezettel sem kell rendelkeznetek.

Mire használható fel a szabad felhasználású hitel?

Bármire. Semmi megkötés nincs arra vonatkozóan, hogy mire használhatod fel. Nem kell megadnod a hitel igénylésénél, nincs feltétel az igénylés során, és nincs is utókövetés. Felhasználhatod vállalkozás indítására, lakásfelújításra, lakásvásárlásra, nyaralásra, hogy csak párat említsek a számos lehetőség közül. Sőt, akár más hitelek kiváltására is költheted. Például, ha van egy teljesen kihasznált hitelkártyád, azt is kiválthatod ebből az összegből, és garantálom, hogy jobban is fogsz járni.

A számodra legjobb feltételekkel rendelkező szabad felhasználású kölcsönt megtalálhatod a Banknavigator oldalán.

Felvett összeg, futamidő, devizanem

Szabad felhasználású kölcsön esetén a bank nagyobb kockázatot vállal, mintha tudná, mire költöd az összeget. Egy jelzáloghitel esetén kisebb a kockázat, mert pl. ha a fedezetként felajánlott ingatlant felújítod, nő a fedezet értéke. Ezért nagyobbak is a hitelkamatok, mint lakáscél esetén. Ez alól kivétel a babaváró, melynél már az első gyerek megszületését követően is kamatmentes a kölcsön.

A devizanem minden esetben csak forint lehet, és a futamidő maximalizálva van 30 évre. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenképp ennyire kell felvenned, de ez a maximum, amennyire megkaphatod. A felvett hitelösszeg változó, konstrukciófüggő. Számos típus érhető el a hitelintézeteknél, de közös jellemzőjük, hogy jelzálog esetén magasabb összeg igényelhető. Személyi kölcsön esetén kevesebb, babavárónál maximum 10 millió.

(Szponzorált tartalom)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
A híres Donald rágó hol kapható? A nosztalgia újra a boltokban!
A híres Donald rágó hol kapható? A nosztalgia újra a boltokban!
Ismét minden menő, ami retró. Talán azért, mert felnőtt egy generáció, ami kellemes nosztalgiával gondol vissza a 80-as évek nyújtotta hangulatra. Tipikus zenék, filmek, rajzfilmek, ruhák és ízek határozták meg a mindennapjainkat, amiből gyerekként a Donald rágó sem hiányozhatott. Nem véletlenül kapták fel olyan sokan a fejüket, hiszen a Donald rágó újra kapható. A kasszához érve kinek ne akadna meg rajta a szeme? A színes, már jól ismert csomagolás messziről visszaköszön és hirtelen egy egész emlékcunamit indít el bennünk.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.