Mikor van szükség szelepaknára egy kertben?

2024 / 03 / 18 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mikor van szükség szelepaknára egy kertben?
Hazánkban általában forró, és sokszor csapadékban szegény a nyár, így a pázsit és a kert öntözése nélkülözhetetlen. Már egy kisebb méretű kertben is érdemes lehet automata öntözőrendszerrel megoldani ezt a feladatot, hiszen így rengeteg fáradtságtól kímélheti meg magát az ember. Nem beszélve arról, hogy a modern öntözőrendszerek akár 50%-os vízmegtakarítással képesek dolgozni, hiszen csökken a párolási veszteség.

A ma használatos öntözőrendszerek, amelyeket az AutomataÖntözőrendszer.com webáruháza is kínál, nagyon tartósak, így csak a kiépítésükre kell nagyon odafigyelni. Ha a telepítés precízen történik, és minden a helyére kerül, akkor sokáig működhetnek anélkül, hogy gyakran kellene javítgatni.

 

Mi a szelepakna funkciója?

 

Az öntözőrendszer egyik komponense a szelepakna, ami helyet ad a mágnesszelepek számára. Ahol a földbe ássuk, ott egy mini vízforrás jön létre. Főként nagyobb gyepszőnyeggel borított területeken tesznek jó szolgálatot, mint például sportpályák, parkok és közterek esetében.

 

Két különböző típusát különböztetjük meg alakja szerint. Van négyszöglet alakú és kerek verziójú szelepakna is. Közös bennük, hogy alapvetően mindegyik 30 centiméter mély, ugyanakkor a négyszögletűek méretét adott esetben akár növelni is lehet, ha olyan fajtáról van szó. A mágnesszelepeket rendkívül egyszerűen el lehet helyezni a szelepaknákban, köszönhetően annak, hogy eleve úgy kerülnek kialakításra, hogy legyen bennük hely a csövek be-, valamint kivezetésének. Ha ez szükséges, probléma nélkül lehet extra nyílásokat vágni az akna oldalán.

 

Fontos, hogy jó minőségű legyen a szelepakna

 

A későbbi bonyodalmak elkerülése érdekében figyelmet kell fordítani arra, hogy honnan és milyen szelepaknát vásárolunk. Mindenképpen bölcs döntés inkább egy kicsit több pénzt fektetni, és minőségi termékben gondolkodni, mert az olcsóbb darabok nagyon hamar bemondhatják az unalmast.

 

Onnan lehet tudni, hogy egy szelepakna magas minőséget képvisel, hogy erős műanyagból állítják-e elő. Ha igen, akkor bírni fogja a strapát, ebben biztosak lehetünk. Az akna fedele persze idővel sérülhet, ha nagy terhelésnek van kitéve. Jó hír azonban, hogy ez esetben nem kell az egész szelepaknát cserélni, elég a fedelét.

Online a legegyszerűbb szelepaknát vásárolni

 

Egy automata öntözőrendszer kialakításakor először érdemes mindent megtervezni alaposan, hogy semmiből se legyen hiány, de ne is kelljen olyasmiért fizetni, amire valójában nincs szükség. Figyelembe kell venni az öntözni kívánt terület nagyságát, a talaj típusát és a környezeti sajátosságokat is.

 

Praktikus minden komponensből jó minőségűt választani, így szelepaknából is. A fenti webshopban minden megtalálható, ami öntözéstechnikai berendezés, és mindenből csak színvonalas gyártók termékeit kínálják. A szükséges elemeket online pillanatok alatt meg lehet rendelni, így nem is kell boltról boltra járni a tökéletes öntözőrendszer összeállításához.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.