Milyen a jó konyhai kellék?

2023 / 10 / 26 / Fizetett Hirdetés
#pr
Milyen a jó konyhai kellék?
Az étkezések – jó esetben – ünnepek a napunkban. Minden reggeli, ebéd vagy vacsora lehet egy kicsiny karácsony, ha kellő gondossággal járunk el, és persze a megfelelő konyhai eszközök rendelkezésünkre állnak az előkészítéséhez.

A tét még nagyobb, ha vendégeket fogadunk, de az ilyen kihívásnak is könnyebb megfelelni, ha kéznél van egy alkalomhoz illő étkészlet, tálalókanál, húsvilla vagy éppen kiszedőlapát.

Egy ideális TRAMONTINA konyhai eszköz nem csak funkcionális, hanem esztétikus is, harmonikusan illeszkedik konyhánk és otthonunk berendezéséhez.

Rövid gasztrotörténet

Ahogy mi csodálkozva bámulnánk a középkor emberét étkezés közben, úgy ő is felhúzott szemöldökkel szemlélne minket. Nem is értené például, mit próbálunk egyszerre zsonglőrködni a késsel és a villával, hiszen ezek az eszközök már akkor is használatban voltak, de nem kellett összehangolni a mozgatásukat.

A tálalókanalak viszont még náluk is később kerültek képbe, valamikor a 16-17. században lettek az étkezés állandó alkotóelemei. Kanalat viszont már adtak egymásnak az emberek korábban is, házastársak nászajándékba vagy éppen gyermekeknek keresztelőre. Ezek az ajándéktárgyak jellemzően ezüstből készültek, mert azt gondolták, hogy ez a máig becsben tartott fém véd a betegségek ellen.

Mi mire való?

Bár sokaknak már alapvetés a késsel és villával való táplálkozás – bár mintha ez a gyorséttermek népszerűségének köszönhetően visszaszorulóban lenne –, de nem biztos, hogy minden evőeszközről tudjuk, hogy mire való.

A tálalókanalat például a legtöbben csak szószok kiszedésére használják, pedig rizs és spagetti tálalásához is hasznosnak bizonyulhatnak. Vásárolhatjuk őket praktikus kerámiabevonattal, így mind a tálalás, mind a mosogatás könnyebb feladattá válik, és esztétikai szempontból is előnyös.

A merőkanalak felhasználási területe is túlnyúlik a levesszedésen. Egy jó fölözőkanállal például szép tiszta levest főzhetünk, a zöldségkanál pedig a szilárd és a folyékony elemek szétválasztásában lehet segítségünkre.

A habot a húslevesről lefölözik, viszont sok ételben éppen ennek az állagnak az előállítására van szükség, erre szolgál egy jó kézi habverő vagy habosító, ami mosogatógépben is tisztán tartható.

Az otthoni konyhai tevékenység komoly hányadát teheti ki – főleg kertes házban – a grillezés, melyhez a húsvillák komoly segítséget jelenthetnek, mint ahogy a grillfogók, grillforgatók, húsfogok is szinte nélkülözhetetlenek a kerti sütögetés szertartásához.

Szettben minden jól mutat

Szerencsére nem kell feltétlenül sokat elmélkedni a konyhai eszközök összeválogatásán, hiszen a lelkiismeretes gyártók komoly szakértelemmel összeállítottak olyan tematikus készleteket, melyek egy átlagos otthon minden konyhai szükségletét kielégítik.

Már csak annyi a feladat, hogy az otthonod harmóniájába leginkább illeszkedő szettel örvendeztesd meg magad, és persze családodat, barátaidat és mindenkit, akivel a közös étkezés örömeit élvezni szoktad.

(Szponzorált tartalom)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Hogyan válasszunk otthonunkba kényelmes ágyakat és kanapékat?
Hogyan válasszunk otthonunkba kényelmes ágyakat és kanapékat?
Otthonainkat igyekszünk nemcsak esztétikusan, stílusosan, hanem a lehető legkomfortosabban berendezni, különös tekintettel a család közös találkozási pontját alkotó és a vendégek fogadására szolgáló nappalira, valamint az intimitás helyszínére, a hálószobára.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.