Milyen folyamatnak tudható be a sherry világszintű hódítása?

2023 / 01 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Milyen folyamatnak tudható be a sherry világszintű hódítása?
Miért olyannyira népszerű manapság a sherry? Méghozzá nem feltétlenül csak a női fogyasztók, hanem akár a férfi rajongók körében is? Ennek jártunk utána a bejegyzés keretei között, kiemelve egyúttal a sherry elkészítésének legfontosabb aspektusait.

Vajon tényleg csak a hölgyek azok, akik a sherryfogyasztás lelkes rajongói?

Habár ez az állítás egyfajta általános vélekedésnek számít, a valóság azonban jóval árnyaltabb képet tükröz. Vagyis azt lehet megfigyelni, hogy nem feltétlenül csak a hölgyek a nagy szerelmesei a sherry fogyasztásának.

Hogy egy példát mondjunk, az iDrinks webshop sherry kínálatát sem csak a hölgyek látogatják előszeretettel. Bizony, az urak is képviseltetik magukat szép számmal, és nem kizárólag ajándékkeresés céljából.

Még akkor is, ha sokan ezt nem szívesen vallják be magukról. Macsóságból nem szokás ugyanis bevallani, ha valaki az egyéni ízlésvilágának megfelelően inkább egy édesebb italt preferál. Holott ebben az égvilágon nincs semmi, ami rosszallásra adna okot.

Mi minden jellemzi egyáltalán az elkészítését?

A sherry készítésének egyik különlegessége, hogy az érlelésének folyamatában nem pincéket, hanem úgynevezett bodegákat szokás hasznosítani. Ezek olyanok, mint egyfajta katedrálisszerű csarnokok, amelyek falain belül solera rendszerben történik maga az érlelés és a keverés.

Az egymáson, több sorban elhelyezkedő hordókat tekintve legfelül a legfiatalabb nedű érlelődik. Mindebből talán sejthető, hogy legalul a legöregebb változat található. A palackozás sem csak úgy találomra történik, hanem mindig a földön fekvő sorból nyerik a bort.

Méghozzá olyan formában, hogy a kivett mennyiséget a felette lévő szintről pótolják fokozatosan. Ezt a szisztematikus munkát folytatják szép egyenletesen mindaddig, míg a legfelső sor kerül legalulra. Tudatos folyamatról beszélhetünk tehát, amely nagymértékben hozzájárul az ital kifogástalan minőségéhez.

Még néhány érdekesség

A sherry érlelése bizony nem egy rövid folyamat, elvégre minimum 3 évig tart. A türelem viszont rózsát teremt, hiszen pontosan ennek a türelmes munkának köszönhetően nyeri el a sherry ital a jellegzetes, változatlan ízkarakterét.

Fontos még az is, hogy a sherry érleléséhez használatos hordók nincsenek színültig töltve. Természetesen ez sem a véletlen műve, hiszen a bor szellőzése pontosan így lesz ideális. Bizonyos idő elteltével úgynevezett élesztőréteg tud tehát kialakulni rajta.

A borpárlatos szeszezéséig egy évnek alsó hangon is el kell telnie. Különösen azért, hogy az élesztőgombák is dolgozni kezdjenek, amelyek nem elhanyagolható módon nagymértékben befolyásolják a sherry végső karakterét, ízvilágát.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.