Milyen menetrögzítős autós kamerát érdemes vásárolni?

2021 / 05 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Milyen menetrögzítős autós kamerát érdemes vásárolni?
Nem kérdés, előbb vagy utóbb szükség lesz egy menetrögzítős kamerára. Egyre több autóval rendelkezik egy háztartás, egyre nagyobb a forgalom országszerte és külföldön is.

Mindenkivel előfordulhatnak balesetek, jobb esetben “csak” egy parkolóban történő koccanás. Ha az eset elszenvedője semmilyen módon nem tudja bizonyítani igazát, akkor komoly kiadásoknak és egyéb hercehurcáknak nézhet elébe. Ezt elkerülendő, egy menetrögzítős kamera felveszi az esetet és képpel, hanggal alátámasztja a vezető szavait.

Melyek a vásárláshoz az alapvető tudnivalók?

Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, milyen kamerára van szükségünk, ismernünk kell néhány műszaki szakkifejezést, hogy ki tudjuk választani a számunkra megfelelő terméket.

A minőségibb készülékekben megtalálható a G szenzor, amely érzékeli a sebesség és az irány megváltoztatását. Natív felbontásnak nevezzük a valós felbontást, míg interpolált felbontásnak egy átalakított változatot, amely eredményeképpen a kép ugyan nagyobb, de szemcsés lesz.

Fontos tudnunk a képfrissítés (röviden FPS) mérőszám értékét is, mely minél magasabb, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy nem egy elmosódott képet kapunk. A Full HD képfrissítése már magas minőséget jelent.

Mire is szeretnénk pontosan használni?

Vásárlás előtt el kell dönteni, hogy miért és hol szeretnénk használni a kamerát. Pl. egy éjszakai felvételhez mindenképpen egy jobb minőségű gépre van szükség.

Ne higgyünk az olyan kijelentéseknek, hogy “Ez a legjobb minőség!”. Mindig a konkrét műszaki adatokat kell megkeresni és a jelentésének utánajárni.

Ha nemcsak autóban szeretnéd használni, hanem esetleg máshová is magaddal vinnéd, akkor egy másik kategóriát kell választani.

Itt igaz a mondás, hogy a drágább a jobb

Ha eldöntöttük, hogy mikor és milyen céllal szeretnénk használni a kamerát, jöhetnek az anyagiak. Egy olcsó kamera is tartalmaz bizonyos funkciókat, de pl. nincs benne se gyorsulásmérő, se GPS. És ha éjszaka kell valamit rögzíteni, nem számíthatunk jó felbontású felvételre.

Az alsó kategóriás készülékek ára 3-10 ezer Ft között mozog. Ha magunkat szeretnénk vele megnyugtatni, arra tökéletes választás, de valós védelmet nem kínál.

A középkategóriás készülékek 10-20 ezer Ft körüli árban kaphatók. Ezek már valós HD vagy Full HD felbontással rendelkeznek, 20 körüli FPS értékkel, így előfordulhat, hogy egy rendszám elmosódott lesz.

A felsőkategóriás készülékek 40 ezer Ft-tól kezdődnek, de biztonsággal állíthatjuk, hogy ezek megbízható kamerák. 30 FPS értékükkel már az éjszakai felvételt is biztonsággal rögzítik, és számos egyéb hasznos funkcióval rendelkeznek, mint pl. a széles látószög (legalább 110 fok), Sony chip, WDR képjavítás.

A Neoline termékcsalád

A Bonus Shop webáruházban több felsőkategóriás autós kamerát találhatsz a Neoline termékcsaládból. Közülük is kiemelkedik tudásában a Neoline G-tech X72 típus, amely számtalan egyedi beállíthatóságú plusz funkcióval bír. Bátran keresd a cég munkatársait, ha kérdésed van!

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.