Milyen munkaruhát szükséges biztosítani a munkavállalóknak?

2023 / 11 / 15 / Fizetett Hirdetés
#pr
Milyen munkaruhát szükséges biztosítani a munkavállalóknak?
A munkavédelmi öltözetek használatát bizonyos szakmák esetében jogszabály írja elő. Az egyenruhák és védőöltözetek is a munkaruházat kategóriájába tartoznak, és nem minden esetben a biztonságos munkavégzést szolgálják.

Az általános formaruhára jellemző, hogy a cég vagy a munkavállaló szakmájára utaló, jól láthatóságot biztosító öltözet. Ilyen például a pincérek köténye, az útépítők feltűnő ruházata. A Netpolc munkaruha kínálata változatos, így a különböző szakmákban dolgozók egyaránt megtalálják a megfelelő öltözetet. De milyen szempontokat vegyünk figyelembe a választás előtt?

Miért szükséges a használata?

Egyes szakmákban a jogszabályi előírások kötelezik a munkáltatókat arra, hogy milyen erősségű, típusú védőfelszerelést biztosítsanak dolgozóiknak. Azonban vannak esetek, amikor nem a testi épség védelmére kell összpontosítani, hanem éppen a feldolgozott anyag és munkaeszközök higiéniáját kell megóvnunk.

Egyébként a munkavédelmi öltözetek akkor felelnek meg az egyéni védőeszköz kívánalmainak, ha EK típustanúsítvány, EK vagy EU megfelelőségi nyilatkozattal rendelkeznek. A szabványok és normák egyes munkakörökre szabottan tartalmazzák a védőeszközök anyagát, típusát, védelmi szintjét.

Munkaruhák anyaga

 

Mivel a dolgozók az általuk végzett munkák során eltérő veszélyekkel nézhetnek szembe, így a munkavédelmi öltözetek anyaga is különböző lehet. Az elektromos árammal dolgozó kollégáknak az áramütés vagy az elektromos ívképződés miatt szükséges például a gumitalpú cipőt és műanyaggal kiegészült szövetet viselniük, ezzel óvva életüket.

 

A fényvisszaverő anyagok felhasználásával készült védőöltözetek a jól láthatóságot biztosítják, többek között a kültéren munkát végző kollégák számára. De a vegyi anyagok, túlzott hő vagy épp hideg miatti kitettség is eltérő szövetválasztást igényel. A munkaruházati üzletek széles választékot kínálnak méret, valamint anyagok tekintetében.

 

Praktikus kialakítás

 

A kollégák komfortos napi munkavégzéséhez érdemes minőségi textíliákból készült munkavédelmi ruhát viselniük. A praktikus kialakítású nadrágok és kabátok használatával sokkal jobb lesz a munka hatékonysága is. Az olyan munkaruha, mely szinte észrevétlenül óvja meg viselőjét a munka közben fellépő veszélyektől, kiválóan szolgálja a kollégák és a munkáltatók célját, vagyis a termelékenységet.

 

A többféle szerszámmal dolgozók, mint például az építőiparban tevékenykedő kollégák számára nagyon jól használhatóak a több zsebes kialakítású mellények, nadrágok vagy kabátok, melyek garantálják, hogy mindig kéznél lesznek az eszközök.

 

Egyes modellek olyan kiegészítő lehetőséggel is rendelkeznek, mint például a lecipzározható ujjak, ami segítségével a melegebb napokon sem kell a kabátban izzadnia a kollégának. De szinte valamennyi évszakhoz igazodó munkaruha beszerezhető a rövidnadrágtól kezdve egészen a téli kabátig.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
A szempillafelrakáshoz elengedhetetlen applikációs termékek
Legyen szó bármely szakmáról, a gyors és hatékony munkavégzés nagymértékben befolyásolja a sikert. Ez a szépségiparra különösen igaz, hiszen a vendég nem ér rá órákon keresztül ücsörögni vagy feküdni a szolgáltatónál. A hatékony szempillaépítést számos applikációs termék teszi lehetővé, melyeket érdemes megismerni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.