Milyen növényt válasszunk az akváriumba?

2021 / 01 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Milyen növényt válasszunk az akváriumba?
Te is gondolkodtál már azon, hogy akvarisztikával foglalkozz? A kezdő lépésekkel tisztában vagy, sőt már azt is tudod, hogy milyen halakat tennél bele, de a növények kérdéskörénél elakadtál? Lássuk, hogy az igazi vagy a műnövények minősülnek-e jobb választásnak!

A műnövények előnyei

Bármilyen hihetetlen, de a műnövények rengeteg előnnyel rendelkeznek az igazihoz képest, de emellett hátrányai is vannak, amiket kompenzálni kell.

  • Az egyik legfontosabb, hogy a műnövénynek nincsenek igényei. Tehát nem kell napfényről, oxigénről gondoskodni, hiszen semmilyen módon nem hat az akvárium élővilágára, leszámítva, hogy dekoratív. Éppen ezért gazdaságos és igénytelen.
  • Sokáig esztétikus, hizen a halak nem tudják csipkedni a széleit, így nem lesz tépett, mint az igazi.
  • Ahogy már írtuk, nem igényel gondoskodást, így visszavágni sem kell, mert nem növekszik. Méret és szín tekintetében roppant széles a választék, így könnyen megtaláljuk a számunkra megfelelőt.
  • Könnyű tisztítani, mivel elég csak lemosni a csap alatt. Sőt, mivel nem élő szervezet, így a paraziták is messze elkerülik. Nem kell attól félni, hogy egy esetleges vásárlás során áthozza a rajta lévő káros apróságokat az új akváriumunkba.

Persze létezik hátránya is, méghozzá az, hogy nem ad hozzá semmit az akvárium létéhez. Sem oxigént, sem jótékony baktériumokat, de még csak megenni sem lehet, ami a halak szempontjából hasznos lenne.

Igazi növények az akváriumba

Az igazi akváriumi növények természetesen igényelnek némi gondozást, azaz karban kell tartani őket, de nem csak ezért győztek meg minket. Mivel természetes élőhelyet biztosítanak a halak számára, így értelemszerűen sokkal jobb választás.

Az igazi növényeknek van egy bizonyos fényigényük, így mindenképp ügyelni kell arra, hogy elegendő fényhez jussanak. Ennek köszönhetően létrejön a kölcsönhatás, így oxigént termelnek, de szén-dioxidot nyelnek el, majd éjszaka mindezt fordítva teszik.

A növény megvásárlása után első lépésként egy alapos takarítás várja azt, hogy eltávolítsuk a különféle lárvákat és élősködőket.

Bár a rendszeres szűrést nem helyettesítik, de mindenképp jó tudni, hogy segítenek a vízbe kerülő végtermékek lebontásában is. Mivel pedig élőlények, így a halak is előszeretettel csipkedik, amitől bár cakkos lesz az oldaluk, de legalább nem ártanak nekik, hiszen maximálisan természetesek.

Emellett szabályozzák az akváriumban esetlegesen elszaporodó algákat is, így nem kell arra számítani, hogy nem látunk be az akváriumba. Ehhez hasznosak még a törpeharcsák és a csigák is, de a növények teszik a legtöbbet a szép akváriumért.

Ha nem tudtál még dönteni, akkor nézz körül a Kedvence.hu kínálatában és hidd el, megleled a tökéleteset!

(Szponzorált tartalom)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.