Milyen növényt válasszunk az akváriumba?
2021 / 01 / 14 / Fizetett Hirdetés
#pr
Milyen növényt válasszunk az akváriumba?
Te is gondolkodtál már azon, hogy akvarisztikával foglalkozz? A kezdő lépésekkel tisztában vagy, sőt már azt is tudod, hogy milyen halakat tennél bele, de a növények kérdéskörénél elakadtál? Lássuk, hogy az igazi vagy a műnövények minősülnek-e jobb választásnak!

A műnövények előnyei

Bármilyen hihetetlen, de a műnövények rengeteg előnnyel rendelkeznek az igazihoz képest, de emellett hátrányai is vannak, amiket kompenzálni kell.

  • Az egyik legfontosabb, hogy a műnövénynek nincsenek igényei. Tehát nem kell napfényről, oxigénről gondoskodni, hiszen semmilyen módon nem hat az akvárium élővilágára, leszámítva, hogy dekoratív. Éppen ezért gazdaságos és igénytelen.
  • Sokáig esztétikus, hizen a halak nem tudják csipkedni a széleit, így nem lesz tépett, mint az igazi.
  • Ahogy már írtuk, nem igényel gondoskodást, így visszavágni sem kell, mert nem növekszik. Méret és szín tekintetében roppant széles a választék, így könnyen megtaláljuk a számunkra megfelelőt.
  • Könnyű tisztítani, mivel elég csak lemosni a csap alatt. Sőt, mivel nem élő szervezet, így a paraziták is messze elkerülik. Nem kell attól félni, hogy egy esetleges vásárlás során áthozza a rajta lévő káros apróságokat az új akváriumunkba.

Persze létezik hátránya is, méghozzá az, hogy nem ad hozzá semmit az akvárium létéhez. Sem oxigént, sem jótékony baktériumokat, de még csak megenni sem lehet, ami a halak szempontjából hasznos lenne.

Igazi növények az akváriumba

Az igazi akváriumi növények természetesen igényelnek némi gondozást, azaz karban kell tartani őket, de nem csak ezért győztek meg minket. Mivel természetes élőhelyet biztosítanak a halak számára, így értelemszerűen sokkal jobb választás.

Az igazi növényeknek van egy bizonyos fényigényük, így mindenképp ügyelni kell arra, hogy elegendő fényhez jussanak. Ennek köszönhetően létrejön a kölcsönhatás, így oxigént termelnek, de szén-dioxidot nyelnek el, majd éjszaka mindezt fordítva teszik.

A növény megvásárlása után első lépésként egy alapos takarítás várja azt, hogy eltávolítsuk a különféle lárvákat és élősködőket.

Bár a rendszeres szűrést nem helyettesítik, de mindenképp jó tudni, hogy segítenek a vízbe kerülő végtermékek lebontásában is. Mivel pedig élőlények, így a halak is előszeretettel csipkedik, amitől bár cakkos lesz az oldaluk, de legalább nem ártanak nekik, hiszen maximálisan természetesek.

Emellett szabályozzák az akváriumban esetlegesen elszaporodó algákat is, így nem kell arra számítani, hogy nem látunk be az akváriumba. Ehhez hasznosak még a törpeharcsák és a csigák is, de a növények teszik a legtöbbet a szép akváriumért.

Ha nem tudtál még dönteni, akkor nézz körül a Kedvence.hu kínálatában és hidd el, megleled a tökéleteset!

(Szponzorált tartalom)


Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Igényes és férfias történeteket keresel? A Roadstert neked írjuk!
Olvass bele az egyik legszínvonalasabb hazai magazinba, szeretni fogod! A Roadster egy fantasztikus utazás az élet legjobb területein...
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.