Milyen vágódeszkát használj a mindennapokban?

2022 / 09 / 16 / Fizetett Hirdetés
#pr
Milyen vágódeszkát használj a mindennapokban?
Pontosabban fogalmazva: hogyan tudod a legmegfelelőbb konyhai vágódeszkát kiválasztani? Nos, a válasz egyszerű: kellő körültekintéssel és bizonyos praktikus tanácsok betartásával. Lássuk, mik ezek!

Hány vágódeszka kell a konyhádba?

Szakemberek szerint egy jól felszerelt és minden eshetőségre felkészült konyhában legalább négy vágódeszkának kell lennie. Ideális esetben így figyelembe tudod venni az egyes élelmiszerek feldolgozásának a jellegét. Az Extrametál.hu-nál számos vágódeszka kapható, így lehet egy a húsételeknek és egy másik a zöldségeknek.

Optimális esetben külön vágódeszka kell a nyers húsoknak, a főtt húsnak, a felvágottaknak, a nyers halaknak. Más vágódeszka kell a kenyérféléknek és a zöldségeknek. Hogy ezt te biztos összekevered? Ha különbözőeket vásárolsz, vagy egyszerűen megjelölöd őket valamivel, már tévedhetetlen leszel.

Milyen lehet a vágódeszka formája és mérete?

Sokféle forma létezik: négyzetes, ovális, kerek, különleges formájú, de a leggyakoribb és legjobb forma mégis a téglalap. Még a legismertebb szakácsok is ezt a formát preferálják. A különleges formájú deszkákat sokkal inkább a tálaláshoz érdemes használnod. Ott esztétikus lehet, de a konyhában nem tartozik a legpraktikusabbak közé.

A vágódeszka mérete is nagyon lényeges kérdés: a húsnak és halnak legalább 30 cm x 50 cm, más élelmiszerhez 20 cm x 30 cm a legideálisabb méret. Miért nem jó a túl kicsi méret? Mert vágás közben lepotyognak róla a szeletelt élelmiszer darabjai. De a túl nagy vágódeszka sem jó, mert nehéz mind elmosni, mind tárolni, arról nem is beszélve, hogy meglehetősen nehéz mozgatni.

A vágódeszka vastagságának a meghatározása is fontos: mindig a várható terheléstől függően válaszd meg. Az átlagos vágási feladatokhoz elég az 5-10 mm-es deszka, de a hús és hal vágásához már 3 cm feletti vastagság szükséges. Senkinek nem lenne jó, ha szeletelés közben összeroppanna az erőhatások eredményeképpen.

A vágódeszka alapanyaga

A vágódeszka alapanyaga lehet:

  • Fa - a legjobbak azok, amelyek keményfákból készültek. Ilyen a tölgy, a bükk, az akác, a bükk és a bambusz. Ezek nem szívják magukba sem a szagokat, sem a nedvességet, és nem rongálják a kés élét. Használat után ezeket a fa vágódeszkákat forró vízzel mosd le, majd felfüggesztett állapotban szárítsd meg. Soha ne tedd a mosogatógépbe, mert hamar tönkremegy.
  • Műanyag polipropilén vágódeszka - könnyebb, mint a fa, gyakran leöblíthető, könnyen szárad, jól viseli a mosogatógép megpróbáltatásait is. Az olcsó műanyag deszkát lehetőség szerint kerüld el, ki tudja, hogy milyen vegyi anyagok vannak benne.
  • Üveg vágódeszka - nagyon higiénikus anyag, könnyen tisztítható, de könnyen csúszik, ezért óvatosan kell bánnod vele.

A vágódeszka alapvető eszköz minden konyhában, ahol rendszeresen készítenek ételeket. Ott is szükség van rájuk, ahol csak ritkán remekelnek, hiszen sokkal kényelmesebb ezen felszelni a salátába valót, mint a puszta asztallapon.

Szerezz be te is néhány darabot belőle, és tedd egyszerűbbé és higiénikusabbá a főzést!

(Szponzorált tartalom)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend
Az otthoni fogfehérítés messze nem új trend

Világszerte emberek milliói vágynak ragyogóan fehér mosolyra, és természetes, hogy hatékonyabb módszereket keresünk e cél elérésére. Az otthoni fogfehérítés sokak vágya, és néhányan talán meglepődnek, ha megtudják, hogy ilyen lehetőség már több mint 16 éve van a piacon.

Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
Hogyan lehet belőled szállítmányozási ügyintéző?
A logisztika a legtöbb vállalat működése szempontjából kulcsfontosságú terület. Elég megnézni néhány álláshirdetést, és láthatjuk azt, mekkora igény mutatkozik ebben a szektorban a szakemberekre.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.