Mire jó a teraszok és az erkélyek árnyékolása?

2024 / 03 / 29 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mire jó a teraszok és az erkélyek árnyékolása?
Minden lakásnak megvan a maga előnye és a hátránya is, előfordulhat, hogy ami az egyik évszakban kifejezetten jó, a másikban már kellemetlennek bizonyul. Annyit tehetünk, hogy olyan eszközökkel szereljük fel otthonunkat, amelyek kényelmesebbé és praktikusabbá teszik azt Mire is gondolunk pontosan? Egy déli fekvésű erkély vagy terasz egészen kellemes lehet télen, amikor kint tombol a hideg. Amint kisüt a nap, szinte végig beáramlik a meleg a szobába. Nincs ugyan túl sok ereje ilyenkor a napnak, de azért tud pár fokot melegíteni a beltérben is, ráadásul fürdőzhetünk a napfényben.

Ám a nyári időszakban, különösen a kánikulában ez akár elviselhetetlen is tud lenni. Mit tehetünk tehát, hogy ne forrósodjon fel a levegő a lakásban? A Topredőny napellenzői kitűnő megoldásnak bizonyulnak az erkélyeken és teraszokon is.

 

Mitől véd minket a napellenző?

 

A napellenző a meleget nem engedi be közvetlenül, ezért kicsit hűvösebb lesz a levegő a lakásban. Nem forrósodnak fel a bútorok és a falak sem, úgyhogy nem sugározzák azok sem a meleget. De nemcsak a belső térre vannak jó hatással, hanem az erkélyen és a teraszon is hasznosak.

 

A jó időben kifejezetten kellemes kiülni a levegőre egy csésze kávéval, egy pohár itallal, vagy akár az étkezéseinket is megejthetjük odakint. Ám azokban az időszakokban, amikor hevesen odasüt a nap, nem mindig olyan felemelő.

 

A jó minőségű napellenző anyaga UV-védelemmel is el van látva, tehát nemcsak a magas hőmérséklettől, hanem a káros sugaraktól is megóv minket. Ráadásul a szövet szálankénti impregnálással készül, ami azt jelenti, hogy víztaszító is. Nem árthat egy kis eső sem, mert garantáltan nem fog átázni a napellenző vászna.

 

A napellenzők működése

 

A hagyományos könyökkaros napellenzők kézi erővel működtethetők, de léteznek már motorikus változatok is. A tekerőkar inkább a kisebb méretű árnyékolók esetében javasolt, illetve olyan helyen, amely nincs extrém időjárásnak kitéve.

Szélcsendesebb helyen is célszerűbb a motoros napellenző, amennyiben 5-6 méternél szélesebb. Ha pedig olyan területen van az árnyékoló, ahol gyakran előfordulhatnak viharos széllökések, szintén az elektromos változat az ajánlott.

 

Ha hirtelen változik meg az időjárás, gyors cselekvésre van szükség, a motorral pedig ez sokkal inkább kivitelezhető, mint a kézi tekeréssel. Ez a legkényelmesebb, egyben a leggyorsabb módja a ponyva mozgatásának. Ha nagyon zordak a körülmények, erős szél fúj, vagy havazik, mindenképpen feltekert állapotban legyen!

 

Fontos a külső megjelenés is

 

A ponyva anyaga is nagyon lényeges, hiszen amellett, hogy praktikus és hasznos a napellenző, még esztétikusnak is kell lennie. Válasszunk a homlokzathoz és a nyílászárókhoz illő színt és mintázatot, hogy tökéletes látványt nyújtson.

 

A vendéglátóhelyek is gyakran élnek ennek a külső árnyékolónak az előnyeivel, mivel a teraszokon, kerthelyiségekben kimondottan vendégcsalogató lehet. A vendégek nyugodtan fogyaszthatják el az ételeket és az italokat a szabad levegőn, de közben védve vannak a környezeti tényezőktől is.

(Szponzorált tartalom)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Irány a felhő! Vagyis mire jó a felhőszolgáltatás?
Jó néhányan úgy használják a felhő alapú tárhelyeket, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is hasznos számukra. A cikkben annak járunk utána, hogy mire jó a felhőszolgáltatás és milyen típusai vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.