Mire jó egy ékszíj? Melyik termékeket érdemes választani?

2022 / 07 / 17 / Fizetett Hirdetés
#pr
Mire jó egy ékszíj? Melyik termékeket érdemes választani?
Ez a blogbejegyzés azoknak szól, akik szeretnének kicsit képbe kerülni az ékszíjak piacával. Megnézzük, hogy mire is jó maga ez a termék, de arra is kitérünk, hogy milyen gyártó termékeire érdemes nagyobb figyelmet szentelni. Vágjunk is bele!

Mire jó egy ékszíj?

Az ékszíj tulajdonképpen egy gyűjtőfogalom, mely a rugalmas hajtóelemeket tartalmazza. Ezen belül számos típust különböztetünk meg. Ilyen például a fogazott vagy a dupla ékszíj. Ez utóbbiakat megtalálhatjuk akár hexagon vagy hatszög néven is.

Vannak úgynevezett átlapolt szíjak is, melyek többet fognak össze, de meg kell még említeni a mikrobordás és a keresztbordás (fogasszíj) típusokat is, vagy a variátort, fűnyíró ékszíjat és egyéb bordás vagy szinkron hajtószíjakat.

Ezekre rengeteg helyen lehet szükség, többek között a háztartási eszközökben is. Szíjakkal történik például a motor és a dob összekötése a mosógépekben vagy szárítógépekben. Ezek jellemzően gumiból készült, vulkanizált, hosszbordás vagy sűrűbordás szíjak. Ezeknél fontos a minél alacsonyabb zajszint melletti magas rotációs sebesség. További előnyük, hogy alacsony költségvonzatuk van.

A Megadyne márka és az általuk gyártott ékszíjak

Ha ön még nem ismeri ezt a gyártót, akkor épp itt az ideje megismernie! Számukra nem jelentenek akadályt az egyéni igények sem. A sztenderd és a speciális termékek széles kínálatát nyújtják.

Gyártóként nemcsak a teljes spektrumot fedik le, de mindezt három jól elkülönülő minőségi szinten is biztosítják. Az alapminőséget Basic néven, a normált Extra jelöléssel, míg a prémiumot Oleostatic Linea néven találjuk a kínálatukban.

A Megadyne története röviden

1957-ben családi vállalkozásként indult a Megadyne. Ez nőtte ki magát mára egy hatalmas multinacionális vállalattá. Az 1980-as években új technológiákat is bevetve fejlesztették az öntött és nyitott végű erőátviteli szíjakat. A poliuretánok piacán maradandót alkottak, így hamarosan egész Európa, majd az egész világ megismerte a termékeiket.

A 2000-es évek elején felvásárolták a Pirelli/Dayco gumitermékek gyártásáért felelős üzemét, és tárcsagyártó üzemet is alapítottak Olaszországban. Immár teljes szinkronszíjas meghajtórendszereket is tudnak kínálni. Megvetették a lábukat Amerikában is, valamint Kínában is nyitottak poliuretán termékeket gyártó üzemet.

A Megadyne ma már megkerülhetetlen az ékszíjak világában

A szíjgyártás minőségi és mennyiségi gyártásában is jelentős előrelépéseket tudtak tenni az évek során. 2013-ban megvásárolták a török Rultrans-ot, akik PVC és poliuretán szállítószalagokat gyártottak. 2014-ben az amerikai BCA-t vásárolták meg, akik a világ egyik legnagyobb speciális szíjakat gyártó vállalata volt.

2015-ben a Sampla Belting lett a Megadyne tulajdona. Ezzel a szállítószalagok gyártásában is nagyon erőssé váltak, majd a Helicord-ot is megvették, amivel pedig a nagyot léptek előre az autóipari szíjak területén. 2018 év végén pedig egyesült az Ammareaal Beltech és a Megadyne, méghozzá AMMEGA néven.

(Szponzorált tartalom)


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Folttakaró festék különleges helyzetekre
Bizonyos esetekben egy sima beltéri falfestékkel nem tudjuk elérni azt az eredményt, amit a helyzet megkövetelne. Makacs szennyeződések esetén a falon, dohányfüsttől vagy a kandalló füstjétől elszíneződött festék fedéséhez a folttakaró festékek nyújtanak tökéletes megoldást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.